Wat een drukke week is het de week voor kerst toch altijd. Boodschappen doen, de laatste cadeau’s inslaan en heel veel voorbereidingen treffen voor de kerstviering. Het hoort erbij, maar ik ben toch altijd blij als de kerst dan toch echt begonnen is. Luuk begon deze week met een kerstdiner op de peuterspeelzaal en verder bestond de week vooral aan kerst prepping. 

Maandag

Ik knutselde deze toffe rendiertjes voor in onze kerstboom. Ik vind ze zo schattig! En ze zijn heel makkelijk te maken met de Crafty Christmas Kit.

Ik maakte foto’s van Maik in zijn kerst outfit. Wat is hij ontzettend schattig zo!

Luuk gaf Maik zijn nieuw gekregen knuffelvos. Luuk is echt zo ontzettend lief voor Maik.

Samen met Simone was ik het weekend hiervoor naar de expositie van Het Perfecte Plaatje geweest en Simone kwam wat foto’s van ons tegen. Hier stonden we de foto’s van Marco Borsato te bewonderen. Dit is/was onze tak van de fotografie ook een beetje, dus we stonden de foto’s even te keuren haha.

Op het moment dat deze foto gemaakt is, stonden er allerlei persfotografen vlak voor ons. Simone fluisterde in mijn oor “gewoon vriendelijk lachen Joyce!”. Nou ja, dat deden we dus. Whaha! Dat is wel te zien ook….

Maandagavond had Luuk zijn allereerste kerstdiner op de peuterspeelzaal. Speciaal hiervoor had hij een zwart overhemd met gouden strikje om. Zo ontzettend schattig. Hij wilde eigenlijk niet op de foto, maar gelukkig kon ik hem toch heel even aan het lachen maken. Wat een lucky shot.

Dinsdag

Dinsdagochtend brachten we Luuk naar de peuterspeelzaal. Maik zat lekker bij mij in de draagdoek onder mijn draagjas. Wat vindt hij dat heerlijk. Normaal slaapt hij zodra ik hem draag, maar nu wilde hij af en toe ook even om zich heen kijken. De wereld is ook veel te leuk om slapend doorheen te gaan.

Toen we Luuk weer gingen ophalen, had ik Maik in de kinderwagen gedaan. Ik wist namelijk al min of meer dat dit ging gebeuren. Luuk was veel te moe om op zijn loopfietsje naar huis te gaan. Hij was immers de hele week hiervoor ziek geweest en nog niet 100% fit. Dus hop, fietsje over de kinderwagen heen, plankje achter de kinderwagen en zo gingen we naar huis.

Eenmaal thuis lieten we voor het eerst een thuiskapster komen. In de hoop dat Luuk zich zo goed wilde laten knippen. En dat wilde hij! Kleine topper. Zelf liet ik trouwens ook mijn haar knippen. Fijn hoor, om dat thuis te laten doen.

Een mooi kort koppie met haar. Luuk was helemaal trots op zijn nieuwe kapsel.

’s Avonds maakte ik in mijn nieuwe – voor kerst gekregen – quichevorm een quiche met spinazie en feta. Dit was echt heerlijk!

Woensdag

Woensdagochtend hadden we het niet zo fijn. Na voor de zoveelste keer strijd op woensdagochtend om naar de peuterspeelzaal te gaan, belde ik huilend naar Joost. Ik trok het niet. Samen besloten we Luuk van de peuterspeelzaal te halen op woensdagochtend, in de hoop dat er op donderdag of vrijdag een plekje zou zijn. Na een fijn gesprek met Luuk’s peuterjuf, lieten we hem op de wachtlijst zetten op donderdagochtend. Rust is zoveel belangrijker. De opluchting is bij ons beide wel te zien. En we knuffelden de rest van de dag wat af.

Natuurlijk knuffelde ik ook met Maik. Hij kan zo heerlijk verbaasd kijken als hij mijn telefoon ziet hahaha.

De dramaochtend bleek te komen door o.a. de vermoeidheid. Tegen vijven viel Luuk als een blok in slaap op de bank. Niet meer wakker te krijgen, dus heb ik hem al slapend overgelegd in zijn bed, waar hij tot de volgende ochtend 7 uur doorsliep. Hij had het blijkbaar nodig.

Donderdag

Joost z’n vakantie is begonnen en hij ging al vroeg op pad richting de opticien om zijn ogen te laten meten. Ondertussen probeerde ik dit kleine mannetje op te vrolijken.

Ik keek ondertussen nog naar deze leuke foto van mijn twee kleine mannetjes samen.

Vrijdag

Wat zijn ze toch leuk samen. Ik had het plan om met Luuk naar het Nijntjemuseum te gaan, maar ik werd ziek wakker en sliep vrijwel de hele dag. Toen ik er even uit ging, hielden Luuk en Maik samen mijn plekje warm haha

Ik maakte de speelboog vast aan de newborn schaal op de Stokke Tripp Trapp en Maik vermaakte zich uitstekend met het speeltje dat eraan hing. Het is zo leuk dat hij gericht naar dat soort dingen kijkt en probeert te meppen.

Zaterdag

Omdat ik druk bezig ben met het uitzoeken van foto’s voor twee fotoboeken, kom ik allerlei leuke foto’s van 1,5 jaar geleden tegen. Kijk dan hoe klein Luuk hier nog was (in juli 2015). Toch is hij nog helemaal hetzelfde, hij kan nog steeds zo op de bank zitten om naar de televisie te kijken. En nog steeds het liefst met een speen en zijn doekje.

 

De kerstboodschappen werden bezorgd. We vieren alle dagen bij ons thuis kerst, dus er moest flink ingeslagen worden. En wat is dat thuisbezorgen toch ideaal, ik hoefde alleen nog maar voor 5 vergeten producten naar de supermarkt een dag voor kerst. Heel erg fijn in die drukte!

Terwijl ik samen met Joost naar de finale van Serious Request keek, pakte ik de kerstcadeautjes in. Wat een verwennerij toch weer!

En wat heerlijk om te zien dat Maik zo blij wordt als ik naast hem kom te liggen. Die co-sleeper is echt de beste aanschaf tot nu toe geweest voor de kleine man. Wat heerlijk om op deze manier samen te kunnen slapen.

Zaterdag

Kerstontbijt! Luuk had een snorretje van de chocoladepasta. Lekker kind. Dit was overigens na het uitpakken van de kerstcadeaus, waar ik overigens geen foto’s van heb gemaakt. Het was zo fijn om even schermvrij te zijn.

De hele dag waren we met zijn viertjes. We pakten cadeautjes uit, ontbeten samen, Luuk en ik gingen kleuren en kleien met zijn cadeautjes, we lunchten gezellig, keken een film onder het genot van wat lekkers en ’s avonds gingen we gourmetten.

Ook Maik zat gezellig bij ons aan tafel. Wat gezellig zo met z’n viertjes.

Maik’s eerste kerst. Toch wel weer een bijzondere mijlpaal. Hopelijk mogen er nog heel, heel, heel veel jaren met gezellige kerstdagen volgen.

Vind jij de kerstdagen ook zo leuk? 

Lees ook: Weekoverzicht #120

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Juiz-sy sapjes + winnen
Next Nieuwe tradities

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Verzamelingen en obsessies

10 september 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten