Na het maken van dit nieuwe weekoverzicht, kwam ik er tot mijn grote schrik achter dat ik best wel het een ander gekocht heb afgelopen week. Maar goed, het is allemaal voor een goed doel zullen we maar zeggen. Kijk je mee naar mijn week in foto’s? 

IMG_7115

Maandagochtend begonnen we de dag rustig aan. Net als anders eigenlijk. Luuk vindt het heerlijk om dan met zijn rug tegen mijn buik te hangen en televisie te kijken op bed. Zijn kleine broertje vond het wel gezellig en trappelde erop los tegen Luuk’s rug aan. Waarop Luuk zei: “Nee mama, niette doen!”

IMG_7117

Ook was ik 23 weken zwanger en ik schreef natuurlijk weer een update.

IMG_7120

De nieuwe laptop van Joost kwam binnen en Luuk wilde hem wel even helpen met installeren. Zo schattig.

IMG_7127

Dinsdagochtend was het tijd voor een rondje controle bij de diabetesverpleegkundige en de gynaecoloog. Mijn gastkindje ging mee, doordat ik de afspraak moest verzetten, kon het niet op een moment dat ik vrij was. Maar de kinderen gedroegen zich best aardig. Oke, Luuk niet echt eigenlijk. Gelukkig was Joost ook nog mee.

IMG_7130

Ik stalde de gekregen kledingstukken voor de jongens even uit. Dit kregen we allemaal van mijn schoonouders cadeau. Zij shoppen altijd flink voor ons in Frankrijk. De jongens zijn flink verwend zoals je kunt zien!

IMG_7134

Luuk gaf oma een kopje koffie via de telefoon. En was daar heel serieus over haha.

IMG_7140

Dinsdagmiddag had ik de smaak te pakken en ik was druk in de weer met het uitzoeken van babykleding en kleding die voor Luuk te klein is, maar voor Klaas het eerste jaar nog te groot zal zijn. Het is een enorme berg vol met kleding inmiddels. Met nieuwe spullen ertussen, maar ook kleding die gedragen is.

IMG_7147

Woensdagochtend werd ik voor het eerst wakker met een puntbuik. Dit gebeurde bij Luuk vanaf een bepaalde termijn dagelijks. Luuk lag altijd met zijn billen in de lucht te slapen en het lijkt erop dat deze uk dat ook doet. Toch wat gelijkenis, want verder lijken het twee totaal verschillende kinderen te zijn, voor zover je daar nu al iets over kunt zeggen.

IMG_7149

Op weg naar de peuterspeelzaal ontdekte ik een blaasje op Luuk’s hand. Ik dacht direct aan de waterpokken.

IMG_7151

Dus besloot ik bij de Kruidvat maar even spul te kopen om de jeuk van waterpokken mee te verminderen. Je kunt het maar vast in huis hebben. Helaas kwam ik nog veel meer leuke spullen tegen. Oeps!

IMG_7154

Mijn kleine clownskind had zo’n leuke ochtend gehad op de peuterspeelzaal. Ze hadden een zomerfeest met thema smurfen. Luuk was er helemaal vol van en had duidelijk genoten met volle teugen. Die middag deed hij net alsof hij sliep en moest daar zelf heel hard om lachen. De rest van de dag hield ik in de gaten of hij meer blaasjes zou krijgen, maar dat was niet het geval. Waarschijnlijk heeft hij dus toch geen waterpokken gehad. Ik maakte ondertussen met mijn moeder wat schoon in huis. Zij zeemde de ramen en ik draaide wasjes en maakte de keuken schoon.

IMG_7158

Donderdagochtend ging Luuk met zijn gewonnen smurfen medaille even mijn bloeddruk meten. Dat had hij goed afgekeken in het ziekenhuis dinsdag. Alles was gelukkig goed zei dokter Luuk. Wat een geruststelling!

IMG_7178

Ik tikte weer een berg babykleding op de kop via een Facebook veilinggroep. Voor € 3,00 + verzendkosten komt deze enorme stapel kleding mijn kant op. Er zit vast het een en ander tussen wat we leuk vinden.

IMG_7179

Zoey was moe van mijn werkweek. Je zou het bijna vergeten, maar als je thuis werkt heeft het hele gezin (inclusief huisdieren) daar natuurlijk ook mee te maken. De kat is in elk geval altijd enorm om aandacht verlegen ’s avonds.

IMG_7187

Kind op bed, onze vrijdagavond kan beginnen! Schermentijd voor papa en mama haha. Ik keek natuurlijk de laatste aflevering van het seizoen van GTST en ondertussen zijn wij altijd wat aan het rommelen op de laptops. Muziek luisteren, elkaar filmpjes laten zien, bloggen etc. Maar we praten gelukkig ook nog met elkaar haha.

IMG_7219

Zaterdagochtend had poes Zoey er weinig zin in. En dat gevoel herkende ik. Het was dat ik voor die middag een leuk uitje op de planning had staan, anders was ik waarschijnlijk mijn bed niet eens uitgekomen.

IMG_7225

Ik ging namelijk met collega gastouders en het gastouderbureau gezellig varen door de Utrechtse grachten. Op een tapasboot. Wat een leuk idee en wat smaakte het goed allemaal. Daarnaast was het heel fijn om even gezellig informeel met collega’s te zijn. Dat mis ik op doordeweeksedagen nog regelmatig.

IMG_7226

Wat smaakte het goed allemaal!

IMG_7231

Omdat die lieve Marije besloot een week of 5 te vroeg te gaan bevallen afgelopen donderdag en ik met mijn handen in het haar zat (geloof mij, een bevalling via Whatsapp meekrijgen is echt niet relaxt..), besloot ik om wat kleding in maatje 44 voor haar kleine mannetje te bestellen. Want voor maatje 50 zou hij vast en zeker te klein zijn en zij zouden zelf wel even wat anders aan hun hoofd hebben.

Maarja, zie dan maar eens niks voor je eigen kleine vent te bestellen. Zucht. Daar kwamen dus weer wat kleertjes van Noppies binnen.

IMG_7235 IMG_7236

En ik won weer een veiling in een Facebook groep. Oeps! De bovenste jas is voor Luuk en de onderste voor Klaas. Niet helemaal hetzelfde, maar ik zie mezelf wel rondlopen met de twee broertjes in zo’n leuke jas.

IMG_7241

Jeetje, wat heb ik veel gekocht de afgelopen dagen, oeps! Ik kocht namelijk via Marktplaats ook nog deze toffe bolderkar. Zodra ik in januari weer start met werken heb ik namelijk 2 baby’s in de groep en 2 peuters. Dus om af en toe even lekker naar buiten te kunnen is het wel fijn als ik niet allemaal weglopers heb. Ideaal zo’n kar. Natuurlijk ga ik ‘m nog een beetje oppimpen. Maar eerst haal ik de kar vanavond maar eens even op.

IMG_7247

Zondag was ik alweer 24 weken zwanger. Voor mij de eerste echte mijlpaal omdat je kindje dan levensvatbaar is. Waarom hou je je daarmee bezig vraag je je misschien af. Ik denk dat dat een stukje angst is waar ik vanaf het begin van de zwangerschap al last van heb. Dus ik ben blij deze mijlpaal gehaald te hebben. Iedere week die er nu bij komt is heel erg mooi meegenomen.

Aankomende week staat in het teken van het afronden van werk. Niet alleen is mijn gastkindje er voor het laatst voor de vakantie, maar ik heb ook nog wat andere klussen af te ronden. Ach ja, anders ga ik me misschien nog vervelen.

Lees ook: Weekoverzicht #97

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous 24 weken zwanger
Next Online boodschappen doen

5 thoughts on “Weekoverzicht #96: Kopen, kopen, kopen

  1. Wooooow dat mega kledingpakket voor zo weinig! Nou die kan er tegen aan. En ondertussen lekker doorshoppen hehe. Die kleine van ons ligt ook graag met zijn billen omhoog in mijn buik, ben benieuwd of dat dan ook zo is als hij geboren is…
    Ik schrok ook even van het bericht van Marije, gelukkig gaat alles goed. Alle zwangeren die ik volg bevallen nu zo onderhand, het komt ZO dichtbij!! Benieuwd hoe lang die van mij nog wil blijven dobberen. Nog 5 weken als het goed is…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Op zoek naar een baby zomerjas

1 maart 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten