Een fotodagboek waarbij een deel van de foto’s vorig jaar genomen is, dat klinkt al zo ver weg! Maar het komt natuurlijk door de jaarwisseling. We deden niet heel veel, al gingen we wel een avond naar de dierentuin. Verder was ik ziek en hebben we afspraken moeten afzeggen. Jammer, maar het is niet anders. Kijk je mee naar mijn weekoverzicht? 

Foto 28-12-15 09 20 48

Luuk is echt schandalig verwend met de kerst. Dit is alles wat hij heeft gekregen. Auto’s, Duplo, een tool station, een legohoofd opbergbak, sokken, kleding, leesboeken, nieuwe schoenen, Zoef Zoef dieren en het Kippenhok van Vtech. Hij vindt het allemaal prachtig.

Foto 28-12-15 11 12 36

Mijn #2015bestnine, dat wil zeggen de 9 favoriete foto’s op mijn Instagram account in 2015. Met foto’s van Luuk met zijn verjaardag, een terugblik foto van toen Luuk 1 week oud was, een foto van onze voeten toen we een serie op Netflix keken, Luuk’s eerste stappen buiten, mijn moederfiets, de nieuwe kleur verf op de muur van de woonkamer en een heerlijke ovenschotel.

Foto 28-12-15 13 46 20

Terwijl ik thuis wat aan het rommelen, opruimen en schoonmaken was, at Luuk buiten met papa samen zijn eerste oliebol. Dat vond hij heerlijk!

Foto 28-12-15 11 41 12

Ik maakte een overzicht met alle blote mama buiken in 2015, welke zijn het meest gelezen? Ik vond het heel tof om te merken dat dit artikel zoveel gelezen is. De blote mama buiken zijn nog steeds populair en daarom ga ik er zeker mee verder!

Foto 28-12-15 10 47 41

Ook ik ben met de Kerstdagen erg verwend, met porseleinen servies, veel notitieboekjes, ovenhandschoenen, wax melts met een houdertje en een familie kalender.

Foto 28-12-15 19 14 54

Kijk ze zitten samen, de mannen. Samen plaatjes draaien en de platenkast uitmesten ondertussen. Luuk vindt het heerlijk om zo met papa aan te rommelen.

Foto 29-12-15 12 01 03

Luuk en papa vonden een veertje tussen de eieren en Luuk kwam er trots mee aangelopen. Wat was hij er blij mee. Ja ik moest mijn nagels lakken. Nog steeds trouwens, oeps!

Foto 29-12-15 16 57 04

Luuk weigerde de hele vakantie om te slapen ’s middags, maar was eigenlijk toch soms wel moe. Een filmpje bood dan uitkomst. Vooral de film Planes die we hier kijken valt erg in de smaak. Hij kijkt er dan ook een hele tijd naar.

Foto 30-12-15 17 28 59

Winteravond in Dierenpark Amersfoort. Wat was het ongelooflijk druk. Zo druk dat de parkeerplaats vol was en we eigenlijk 900 meter (volgens de dierentuin, in werkelijkheid bijna 2 kilometer..) verderop moesten parkeren. Ik was niet fit en zag het niet zitten zo’n eind te moeten lopen voor een overvolle dierentuin. De extra parkeerplaats bleek ook vol, dus we besloten terug naar huis te rijden. Gelukkig bleek er op de terugweg toch parkeerplek bij de dierentuin zelf te zijn. Luuk vond het leuk en vermaakte zich prima met het nadoen van leeuwen en de dieren te benoemen die hij herkende (aap, aap, aap, aap, wraauw, mauw!).

Foto 30-12-15 20 49 18

Eenmaal terug thuis aten we ons gehaalde eten van de Mc Donalds en gingen een potje Buzzen met elkaar.

Foto 31-12-15 09 42 36

Oudjaarsdag ’s morgens al vroeg in de supermarkt. Ik wilde perse appelbeignets hebben, dus wilde al vroeg bij de oliebollenkraam zijn. Gelukkig was alles nog op voorraad. Luuk en papa deden ondertussen alvast boodschappen. En kijk hem eens stoer zitten met zijn nieuwe schoenen.

Foto 31-12-15 11 24 35

Zelfs als ik op de wc zit komt de kleine man even gek doen bij me. Hij heeft inmiddels door hoe hij zijn mond moet houden om een kusje te geven haha!

Foto 31-12-15 14 24 39

Ik stort helemaal in, voel me niet lekker en ga halverwege de middag naar bed om een aflevering The Walking Dead te kijken en nog wat te slapen in de hoop dat ik het oudejaarsavond volhoud.

Foto 31-12-15 17 46 51

Na een uurtje slapen gaan we de steengrill klaarzetten en leg ik het vlees op een bordje. We gaan lekker met zijn drietjes steengrillen, met heerlijk vlees! Hamburgers, schnitzels, slavinkjes en varkenshaas. Voor Joost was er nog een schaaltje met shoarma.

Foto 31-12-15 18 19 20

Luuk vindt steengrillen een serieuze zaak zoals je ziet haha! Je moet natuurlijk goed in de gaten houden of het vlees niet aanbrandt.

Foto 31-12-15 21 10 18

In eerste instantie vond ik het niet zo heel leuk om oudejaarsavond met z’n tweeën door te brengen. Dan is het net een normale avond. Maar eigenlijk beviel het wel goed. Ik ging lekker bloggen en ondertussen keken we RTL Late Night met het 2015 overzicht en we keken naar Ik hou van Holland. Lekker burgerlijk, maar wel gezellig zo.

Foto 31-12-15 23 53 14

De hele avond sliep hij door de meest harde knallen heen, maar om kwart voor 12 werd hij toch wakker van een knal. Hij was er erg van in de war en ik besloot hem uit bed te halen. Dat vond hij helemaal niet fijn, hij had door willen slapen, maar het leek me ook zo zielig als hij een kwartier later weer wakker zou worden. Met een half slapend mannetje op mijn borst ging ik het nieuwe jaar in. Beter kan bijna niet!

Foto 01-01-16 00 51 02

Wij wonen in een appartement op 8 hoog en hebben daardoor geweldig uitzicht tijdens de jaarwisseling. Vlak naast de flat werd mooi vuurwerk afgestoken. Een gelukkig nieuwjaar allemaal!

Foto 01-01-16 15 47 57

En na een half uur half door te slapen, wilde meneertje toch nog even “buiten kijkeh, wauw!” (vuurwerk kijken) en een oliebol eten. Om rond 1 uur moe maar voldaan verder te gaan slapen.

Foto 02-01-16 10 56 37

Ik werd nieuwjaarsdag echt ziek, het snot kwam waar het maar komen kan en ik voelde me erg beroerd, gelukkig werd ik 2 januari verrast met het pakketje van de Zara. Die had ik niet meer verwacht deze week, dus extra leuk! Van de week kunnen jullie hier nog een shoplog over verwachten.

Foto 01-01-16 21 45 04

Het is tijd om de balans op te maken voor de blogdoelen van 2015. Heb ik ze behaald en welke doelen voor 2016 heb ik? Ik schreef het uit in een blog en kreeg hele leuke reacties. Bedankt!

Foto 02-01-16 17 51 40

Terwijl ik ziek op bed lag, kwam Luuk lekker bij mij op bed hangen en ondertussen wat Netflixen. Dat is dan weer een voordeel van ziek zijn. Ik heb echt heerlijk liggen ontspannen.

Foto 02-01-16 22 00 59

Ineens staat de buurvrouw om 22:00 uur voor de deur zaterdagavond. Wij hebben nauwelijks contact met haar, maar ze kwam wat eten brengen. Ze vertelde dat het een salade was. Wij durven het niet te eten en de reacties op Instagram waren hilarisch. Het is uiteraard goedbedoeld, daar zeggen we ook helemaal niets over. Maar het maaltje ziet er wat dubieus uit.

Foto 03-01-16 11 50 13

Luuk de bouwer, kunnen wij het maken? Hij is helemaal gelukkig met zijn helm en doet het steeds achterstevoren op. Het is zo heerlijk om hem te zien spelen. De nummers op de foto’s van Luuk zijn trouwens de nummers voor de dagen. Ik heb besloten een 366 dagen Luuk project te doen met de hashtag #366dagenLuuk op Instagram. Om zo aan het eind van het jaar een mooi beeld van zijn groei te hebben.

Lees ook: Weekoverzicht #79

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Blote mama buik van Leyla
Next Shoplog Zara Sale

4 thoughts on “Weekoverzicht #78: Oud & Nieuw, dierentuin en ziek

  1. Vervelend dat je niet fit was zeg! In het dierenpark was het trouwens wel echt druk als je zo ver weg moest parkeren. Wij wonen in Amersfoort en dat heb ik nog nooit meegemaakt!

    1. Ja ik heb een abonnement op Dierenpark Amersfoort en had dit ook nog nooit meegemaakt. Het was eigenlijk te druk om rustig door het park te lopen. Heel leuk die winteravonden, maar ik ga er niet meer naartoe haha!

  2. Jammer dat je zo ziek was, ik hoop dat het weer wat beter gaat. Verder vind ik die foto van Luuk met die helm echt heel leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Voorlezen aan je baby

29 maart 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten