Wat was het een pittige week. Naast mijn eigen vermoeidheid en problemen in de zwangerschap, had ook Luuk een lastige week. Hij zit niet zo lekker in zijn vel lijkt wel, is erg moe en tegendraads. Echt de peuterpuberteit, maar het zorgde er wel voor dat we vrij weinig gedaan hebben. Vooral uitrusten dus waar we konden. En ik heb regelmatig tot 10 moeten tellen. Maar ja, dat hoort erbij he. Op andere momenten was hij weer de allerliefste peuter van de wereld. Kijk mee naar mijn week! 

32wekenzwanger

Ik was 32 weken zwanger en vertel in de wekelijkse zwangerschapsupdate dat het allemaal niet heel lekker gaat op dat moment.

Foto 29-08-16 13 20 05

Nu ik medicatie slik tegen mijn hoge bloeddruk, ben ik steeds erg suf na het innemen van de pillen. Met als resultaat dat ik vrijwel ieder middagslaapje van Luuk mee slaap. En om hem sneller in slaap te krijgen, slapen we samen op het grote bed. Dat vindt Luuk reuze gezellig natuurlijk en meestal hangt hij dan ook enorm de clown uit. Hier doet hij net of hij slaapt haha.

Foto 29-08-16 13 39 21

En als ik 1,5 uur later iets uitgeruster wakker wordt, ligt Luuk nog lekker te slapen samen met zijn knuffeldoekje.

Foto 30-08-16 11 27 56

Dinsdagochtend moet ik voor controle naar het ziekenhuis. Daar waren zoals verwacht weer wat afwijkende uitslagen, waardoor ik moest bloedprikken. Gelukkig heb ik wel zo’n toffe verloskundige, die erg vertrouwt op wat ik zelf voel en ze laat me thuis de uitslag afwachten. De uitslag is niet heel goed, maar ook niet slecht genoeg om terug te hoeven komen. Ik mag er dus weer een weekje tegenaan. Als ik maar alert blijf.

Foto 31-08-16 12 19 16

En och, mijn lieve Luuk. Wat kreeg hij een woedeaanval toen ik hem ophaalde bij de peuterspeelzaal de tweede ochtend die week. Het is net of hij al zijn frustraties en opgedane indrukken op de peuterspeelzaal opspaart om ze thuis te uiten. Maar dat valt wel even tegen als je jezelf ook niet goed voelt. Gauw op bed dus maar. In de hoop dat hij heerlijk zou gaan slapen.

Foto 31-08-16 12 36 29

Dat slapen ging alleen niet lukken. Meneer weigerde en wilde alleen maar met zijn auto’s spelen. En nog meer mopperen. Het was een lange dag haha.

Foto 31-08-16 23 13 21

Die lange dag was ’s avonds ook aan mijn enkels te zien. Of nou ja enkels. Zie jij ze nog? Ik kon ze nergens meer vinden haha. Olifantenpoten.

Foto 01-09-16 22 37 08

Mijn buik groeit lekker door!

Foto 01-09-16 20 32 10

Er kwam weer een super leuk vest binnen van Tumble ’n Dry. Deze kon ik voor weinig overnemen van iemand via Facebook. Zo leuk!

Foto 02-09-16 07 28 48

Samen lekker op bed kroelen met mijn kleine bink. Hij was moe, ik ook. Dus dit was een prima plek om de dag door te brengen.

Foto 02-09-16 15 27 37

Tijdens het slapen werd Luuk ineens wakker. Hij wilde “op mama kapen”. Rolde zich op mijn arm en viel weer in slaap. Daar lag ik dan, hahaha.

Foto 03-09-16 15 12 36

Zaterdag was het tijd voor wat quality time tussen vader en zoon. Ze bouwden samen een grote Toet Toet baan en speelden volop met de auto’s. Ik zat ondertussen hard te bloggen. Maar dat doe ik graag met zo’n uitzicht.

op-buik-zitten

Zondag tijdens het maken van de wekelijkse buikfoto, kwam Luuk erbij staan. Hij komt dan op dezelfde manier poseren als ik. Zo grappig. Nu wilde hij ook wel even op de baby zitten. Dus knuffelden we wat voor de foto. Hopelijk een mooi voorproefje op de zwangerschapsfotoshoot die we deze week hebben!

Foto 04-09-16 21 27 44

We bestelden afgelopen week ook eindelijk het proefkaartje. We hebben eindelijk een geboortekaartje uitgezocht, definitief. En het proefkaartje is top. Die gaat het zeker worden. Nu alleen nog de juiste kleur envelop erbij uitkiezen. En kijk eens wat een leuke cadeautjes er meegestuurd werden!

Deze week hebben we voor het eerst sinds tijden weer wat afspraken staan. Natuurlijk ga ik weer voor controle naar het ziekenhuis, dat blijft zo tot het einde van de zwangerschap. Maar ook gaan we de auto naar de garage brengen, gaat Luuk een middag bij opa en oma spelen, hebben we een fotoshoot en ik ga de laatste uitzet spullen in huis halen.

Lees ook: Weekoverzicht #106

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Kasten en laden in huis babyproof maken met sloten van slotenmaker Almere
Next Vijf bloggers die ik volg

2 thoughts on “Weekoverzicht #105: Peuterpuberteit en uitrusten

  1. Die peuterpuberteit lijkt me vreselijk als je zelf niet helemaal lekker bent! Sterkte! En verl plezier met de fotoshoot deze week! Mooi vooruitzicht lijkt me 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Custom telefoonhoesjes + winnen

7 augustus 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten