Het was een drukke week met veel zorgen om Luuk die ineens ziek werd, kennismakingen voor mijn gastouderopvang en opruimwoede in huis. De hele rommelkamer moet eraan geloven. 

Schermafbeelding 2015-07-19 om 16.45.09

Deze blote mama buik kwam maandag online. Het verhaal van Arianne werd goed gelezen en bijna nog beter ontvangen. Het is dan ook een bijzonder verhaal.

Schermafbeelding 2015-07-19 om 16.45.33

Ik ging maandagmiddag aan de gang met strijkkralen. Eerst (een deel) sorteren, om er daarna wat moois van te maken.

Schermafbeelding 2015-07-19 om 16.45.56

Deze pasta smaakt zo ontzettend goed! Binnenkort kunnen jullie hier een recept van vinden.

Schermafbeelding 2015-07-19 om 16.46.12

Dinsdagmiddag was ik aan het werk. Mijn gastkindje was er. En tussen de bedrijven door vond ik de tijd om even een stukje in het overdrachtsboek van Pauline Oud te schrijven.

Schermafbeelding 2015-07-19 om 16.46.24

Er kwam een artikel online met foto’s van mijn zelfgemaakte kapjes voor mijn glas tegen insecten.

Schermafbeelding 2015-07-19 om 16.46.43

Woensdagavond ging ik samen met Thea op pad om deze kasten op te halen. Ik heb me ooit zo voorgenomen ons huis niet in een speelparadijs te veranderen. Maar met al het verschillende speelgoed dat ik voor Luuk en de gastkinderen in huis heb, is er toch een beter systeem nodig. Deze kasten kon ik (met bakken) voor € 20,00 overnemen. Dat is echt een koopje. En het lijkt te werken. Het speelgoed is veel beter georganiseerd en is makkelijker opgeruimd tussendoor.

Schermafbeelding 2015-07-19 om 16.46.58

De winactie voor deze leuke Maxomorra jurkjes liep goed! Inmiddels hebben de winnaressen de jurkjes hopelijk al ontvangen.

Schermafbeelding 2015-07-19 om 16.47.08

Donderdagmiddag werd Luuk hangerig. Ik mocht niet stofzuigen, mocht niet opruimen, hij wilde continue bij me zijn. Ik begreep niet goed waarom. Maar het huis moest wel netjes, vanwege een kennismaking met een mogelijk nieuw gastkindje. Vlak voor die afspraak kwam de aap uit de mouw. Luuk had hoge koorts. Een kennismaking heeft nog nooit zo lang geduurd!

Schermafbeelding 2015-07-19 om 16.47.18

Vrijdagochtend kwam Luuk nog even bij mij slapen. Dat doet hij de laatste tijd nooit meer, dus het was duidelijk dat hij echt ziek was.

Schermafbeelding 2015-07-19 om 16.47.57

Huilen, hangen, een bleek gezicht en hoge koorts. Dat was wel zo’n beetje hoe onze vrijdag was. Ik besloot een film op te zetten en zoveel mogelijk tijd aan Luuk te besteden. Hij sliep op de dag gelukkig wel goed. Vaak en lang.

Schermafbeelding 2015-07-19 om 16.48.13

Soms had hij tussen de zieke buien door, toch nog een gek momentje. En zijn eetlust verdween niet. Mijn kleine clown.

Schermafbeelding 2015-07-19 om 16.48.23

Een bleek gezicht en donkere kringen onder zijn ogen. Zijn speen in zijn mond, maar toch nog kunnen lachen. Ik kon mijn vinger er dus niet goed op leggen wat hij nou had. Wel koorts, maar verder niet echt ziek. En ineens zag ik een hoektandje tevoorschijn komen en wat bloedend tandvlees bij een kies die pas was doorgekomen. Dus toch tandjespijn?

Schermafbeelding 2015-07-19 om 16.48.37

Zaterdagavond hadden we filmavond. Met wat lekkers te eten en drinken en kaarsjes aan, hadden we het gezellig samen. De laatste tijd schieten dit soort avonden er wel eens bij in. We proberen het vanaf nu minimaal 1 keer per week in te plannen. Tijd voor elkaar is ook belangrijk!

Schermafbeelding 2015-07-19 om 16.48.50

Zondagmorgen dacht ik dat ik Luuk hoorde huilen, dus ik stond op, trok mijn kleren aan en besefte me dat het toch wel erg stil was in huis. Misschien toch gedroomd? Maar het was 7 uur, dus ik wilde ook niet meer terug naar bed. Luuk wordt meestal rond die tijd wakker. Nu dus niet. Om half 9 vond hij het tijd om wakker te worden. Ik genoot met volle teugen van de anderhalf uur dat het stil was in huis.

Schermafbeelding 2015-07-19 om 16.49.13

Net zoals zoveel andere mensen heb ik een verkoop account op Instagram. Afgelopen weekend heb ik er allerlei spullen op gezet. Misschien zit er ook wel iets voor jou tussen? Check het account van MamaKletstVerkoop.

Lees ook: Weekoverzicht #56

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Blote mama buik van Dineke
Next Trouwringen van Lucardi

2 thoughts on “Weekoverzicht #55: Zieke Luuk en opruimwoede

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Ongewenst een foto van je kind online? Zo zit het met portretrecht

21 juli 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten