De week bestond vooral uit een bezoek aan het ziekenhuis voor een normale controle vanwege de zwangerschap en de rest van de week stond in het teken van dat bezoek. De uitslagen vielen me best wel zwaar en ik voel me steeds zieker worden. Jammer, maar helaas. Gelukkig mocht ik wel maar liefst twee keer naar onze ‘Klaas’ kijken via een echo en Luuk had veel zin om te knuffelen. Kijk je mee naar mijn week? 

Foto 08-08-16 09 16 19

Zoals elke maandag kwam er een zwangerschapsupdate voorbij, wat kwamen er lieve reacties op. Ik maakte me nogal zorgen over of alles wel goed ging en ik kreeg veel meelevende reacties.

Foto 09-08-16 09 55 54

De minst leuke babybox die ik tot nu toe heb gehad, kwam voorbij als unboxing artikel. Ik laat je zien wat er allemaal in de Ouders van Nu Zwanger Box zit.

Foto 09-08-16 12 26 31

Dinsdag bleek Luuk helemaal onder de muggenbultjes te zitten. Ik zelf ook en dat maakte ons de muggenbulten twins. Hij vond het erg leuk om te zien dat ik dezelfde jeukende plekjes had haha.

Foto 09-08-16 12 49 37

Ik stopte eerder met werken dinsdag en ben even met Luuk op bed gaan liggen in de hoop dat hij zou gaan slapen. Dat deed hij niet, maar terwijl hij tv keek, kon ik gelukkig wel even wegdommelen. Die middag moesten we weer voor verschillende afspraken naar het ziekenhuis.

Foto 09-08-16 18 15 45

We haalden Joost op van zijn werk en reden richting het WKZ voor o.a. een groeiecho. Waar bleek dat onze ‘Klaas’ inmiddels een 3 weken te groot buikje heeft. Een flinke domper, aangezien het dus blijkbaar minder goed gaat met de zwangerschapsdiabetes dan ik dacht. Ook bleek mijn bloeddruk te hoog, dus ik was de rest van de dag een beetje van slag.

Foto 10-08-16 09 15 42

Woensdagochtend kwam er net als anders een weekoverzicht in foto’s voorbij.

Foto 10-08-16 10 14 49

En Luuk en ik gingen samen naar de Universiteit Utrecht, want ik kreeg een 3D echo, in ruil voor de gegevens die uit de echo zouden komen, voor een onderzoek naar de hersenontwikkeling van ongeboren baby’s. De echo was geweldig!

Foto 10-08-16 12 09 48

We konden goed zien dat ‘Klaasje’ enorm op zijn broer lijkt. En Luuk zag ook ineens heel duidelijk een babygezichtje op het scherm voorbij komen. In een klap werd er voor hem duidelijk dat er echt een baby in mijn buik zit. Zijn blik was goud waard. Hij is de rest van de dag extra lief voor me geweest en ging steeds kusjes geven op mijn buik haha.

Foto 10-08-16 12 46 30

Omdat sommige mensen niet goed zagen dat de broers erg op elkaar lijken, zocht ik deze foto van Luuk op, een dag oud was hij hier. Als je de foto’s zo onder elkaar ziet, zie je toch duidelijk de gelijkenissen.

Foto 10-08-16 16 35 04

Zoals ik al zei, Luuk was erg lief en gaf mijn buik steeds kusjes. Zo ontzettend schattig.

Foto 11-08-16 11 47 03

De leukste kraamcadeautjes van de Hema kwamen voorbij op mijn blog.

Foto 11-08-16 21 25 27

Hello vocht, waar heb je mijn enkels gelaten? Ik krijg meer en meer last van vochtophopingen in mijn enkels en voeten. En begin inmiddels ook te zien dat mijn gezicht sporen van vocht bij zich draagt. Ik word zo ellendig van deze kwaal, want dat vocht doet verdomd veel zeer als het in je gewrichten gaat zitten. Maar goed, het hoort bij de hoge bloeddruk klachten en ik heb er vorige zwangerschap ook wekenlang mee rondgelopen.

Foto 12-08-16 07 02 33

Deze afbeelding werd in een whatsapp groepje vol zwangeren gedeeld en ik moest er zo hard om lachen. Want ja, zo voelt het echt, iedere keer weer als ik wil opstaan.

Foto 12-08-16 11 11 04

Vrijdag besloot ik met de kinderen wat te kleuren aan tafel, zo kwam ik de werkochtend wat beter door. Ze vonden het heerlijk om wat te krassen met de stiften.

Foto 13-08-16 13 06 25

Zaterdagochtend werd Luuk opgehaald door tante Kim (mijn stiefzus) en ze gingen samen naar de kinderboerderij. Dit is overigens de enige foto van Luuk bij een dier, want verder vond hij de loopauto’s veel interessanter hahaha.

Foto 13-08-16 20 04 29

Er kwam weer eens een bestelling met kinderkleding binnen. Binnenkort laat ik alle items zien in een shoplog.

Foto 14-08-16 09 24 50

Zondagochtend is altijd feest. Terwijl papa uitslaapt, vermaken Luuk en ik ons in de woonkamer. Hij wilde nu graag zijn kokskleren aan en daarbij zijn zwarte pieten kraag haha. Lekker kind.

Foto 14-08-16 10 58 14

Zodra Joost wakker werd, dook ik het bed in, uitbuiken en proberen wat slaap mee te pikken. Ik voel me niet goed en breng het grootste gedeelte van de dag op bed door.

Foto 14-08-16 14 07 06

Dat vond Luuk overigens helemaal niet erg. Nadat we allebei een powernap gedaan hadden, knuffelden we wat af. Ook ruimde ik nog wat op in huis en maakten we sprongen met het ledikantje voor de baby. Die is inmiddels helemaal schoon en klaar om voor het eerst opgemaakt te worden. Hallo nesteldrang, fijn dat je er nog steeds bent, zelfs als ik me niet zo goed voel.

Voor komende week staat er niet zoveel op de planning. Ik heb een weekje vakantie, moet naar het ziekenhuis voor weer een uitgebreide controle en als ik me goed genoeg voel, ga ik zaterdagavond naar de bioscoop. Even eruit, daar heb ik enorm veel zin in. Hopelijk werkt mijn lijf mee! 

Lees ook: Weekoverzicht #103

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Bio-Oil tegen striae
Next Lief! winterjassen

1 thought on “Weekoverzicht #102: Ziekenhuis

  1. Wow, die 3D-echo is inderdaad prachtig! Mooi ook dat Luuk het zo duidelijk zag en nu extra veel kusjes op je buik geeft 🙂 Ik duim voor je dat je je wat beter gaat voelen. Doe het rustig aan en probeer te genieten van je weekje vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Wat is groeipijn en wat kun je er tegen doen?

27 april 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten