Ik ben Lize en ik ben 30 jaar oud. Op 12 januari 2016 ben ik voor het eerst mama geworden van een prachtige zoon. Ons mannetje heet Huub en is een heerlijk vrolijk en lief mannetje, maar er zit ook een kop op! Heerlijk! Ik heb een pittige zwangerschap gehad, met veel onzekerheden en downs. Desondanks heb ik gelukkig ook veel kunnen genieten. Mijn bevalling was er ook geen uit het boekje en als de kleine er dan eenmaal is staat je hele leven (positief) op z’n kop. Hier zal ik uiteraard nog een blog over gaan schrijven.

Tijdens mijn zwangerschap merkte ik al dat ik graag over mijn gevoelens, onzekerheden, vragen en ervaringen wilde schrijven en dit gevoel werd na de geboorte van onze zoon alleen maar sterker. Het werkt voor mij therapeutisch, maar ik vind het ook gewoon heel leuk om mijn ervaringen te delen en andere mama’s en aanstaande mama’s hopelijk zelfs hiermee te kunnen helpen. Daarom ben ik erg verheugd dat ik aan de slag mag als gastblogger bij MamaKletst! Ik heb er super veel zin in.

Mijn leven

Ik ben op vrijdag 13 december 2013 getrouwd met Michael. Samen met Huub wonen wij in een heerlijk appartement in Amsterdam.

Ik werk drie dagen per week op een leuk en klein kinderdagverblijf. Ik werk daar op de groep en ben daarnaast verantwoordelijk voor het activiteitenprogramma en alle pedagogische zaken op de locatie. En nu ga ik ook beginnen met bloggen. Een nieuwe uitdaging waar ik heel veel zin in heb.

In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn man en zoon. Lekker wandelen over het strand of door de stad, een terrasje pakken of op bezoek gaan bij vrienden en familie zijn favoriet. Verder houd ik enorm van winkelen, tegenwoordig vooral voor mijn kleine vent, koken en bakken en heerlijk ontspannen in en warm bad met een tijdschrift. Mijn man en ik houden ook enorm van reizen. Nu onze kleine man er is zullen we even geen verre reizen meer maken, maar in Nederland en Europa is ook nog zoveel moois te vinden.

image1

Ik als mama

Ik ben een rustige en lieve moeder en doe veel op gevoel. Ik vind het belangrijk om goed naar mijn kind te kijken en met hem mee te bewegen. Zeker nu hij nog zo klein is vind ik dat laatste erg belangrijk. Ik overlaad hem met liefde, naar mijn mening kunnen kindjes daar niet genoeg van krijgen. Ik merk dat mensen niet altijd mijn keuzes snappen, omdat ik niet alles ‘volgens het boekje’ doe. In het begin werd ik soms onzeker door de vraagtekens die men bij mijn/onze keuzes zette, maar tegenwoordig trek ik me er niets meer van aan.
Hoe ik verder zal zijn als mama, ga ik de komende tijd ervaren. Wat voor mama ik hoop te zijn? Een lieve, gezellige, rustige, maar ook consequente en duidelijke mama. Ik wil een mama zijn waartegen mijn kind alles durft te zeggen, zonder bang te zijn dat ik hem veroordeel. Het zal echt niet altijd gemakkelijk zijn, maar ik heb er in ieder geval super veel zin in om deze ontdekkingsreis en uitdaging aan te gaan.

Privacy

Ik zal natuurlijk ook bij mijn blogs foto’s plaatsen. Ik (en mijn man) hebben ervoor gekozen om geen foto’s op social media te plaatsen waar Huub volledig met zijn gezichtje op staat, dus dit zal ook niet in mijn blogs gebeuren.
Nu vragen jullie je waarschijnlijk af waarom wij dit niet willen. Terechte vraag. Wij hebben hier rationeel gezien niet echt een reden voor, we voelen ons er gewoon niet prettig bij. Wij delen deze foto’s het liefst alleen met vrienden en familie die dichtbij ons staan.
Daarbij wil ik nu nog niet de keuze voor Huub maken dat hij volledig zichtbaar op internet staat. Als hij dat later zelf wel graag wil, dan vind ik dat ook helemaal prima. Tot een bepaalde leeftijd zal ik er wel altijd toezicht op blijven houden. Tot welke leeftijd dit is, kan ik je nu nog niet zeggen. Dit zal ook liggen aan wat voor kind Huub is. Is hij beïnvloedbaar of kan hij goed zelf keuzes maken, zoekt hij graag de sensatie op of is hij op jonge leeftijd al heel verantwoordelijk? De tijd zal het leren en daarmee de keuzes die ik en mijn man hierin gaan maken.
Als laatste wil ik vooral nog zeggen dat ik vind dat iedereen hierin moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt.

Blog onderwerpen

Ik wil graag gaan bloggen over mijn nieuwe leven als mama en alle emoties, onzekerheden en mooie en leuke ervaringen die hierbij komen kijken, denk hierbij ook aan mijn zwangerschap en bevalling, maar ook over praktische zaken, zoals de zoektocht naar de juiste fles, speen en mijn favoriete kinderkledingmerken.
Daarnaast wil ik gaan schrijven over opvoeden, omdat dit een onderwerp is wat mij heel erg interesseert, zowel op werkgebied als privé.
Ik heb SPH en Toegepaste Psychologie gestudeerd en werk nu 8 jaar in de kinderopvang, dus hoor vaak dat dit ‘appeltje-eitje’ voor mij gaat zijn. Ja, mijn ervaring en studies zijn heel handig op mijn werk, maar met je eigen kindje is het toch wel even anders. Er komen zoveel meer gevoelens en emoties bij kijken. Ik neem jullie daarin graag mee.
En ik hoor ook graag waarover jullie zouden willen dat ik blog. Dus laat zeker even een reactie achter met een vraag of opmerking!

Show Full Content

About Author View Posts

Lize

Ik ben Lize en ik ben 30 jaar oud. Ik ben getrouwd met Michael en op januari 2016 ben ik mama geworden van onze prachtige zoon Huub. Ik werk op een kinderdagverblijf en hou van koken met vrienden en familie, winkelen, reizen en met mijn man en zoon genieten van Amsterdam

Previous Weekoverzicht #91: Nesteldrang
Next Naar de peuterspeelzaal

12 thoughts on “Gastblogger Lize stelt zich voor

  1. Hoi Tamar,

    Bedankt!
    Je bent vast de andere gastblogger? Heb jou blog net uitgebreid gelezen. Wat mooi beschreven! Respect hoe je in het leven staat.
    Ben ook erg benieuwd naar jou blogs!

    Groetjes Lize

  2. Ha Lize, wat leuk dat je dit doet. Jammer dat het er in mijn tijd nog niet was?. Ik ga je zeker volgen. Groetjes tante Inez

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #200: Heimwee op Lowlands

20 augustus 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten