Zoals ik laatst in het inspiratieartikel voor geboortetraktaties voor de peuterspeelzaal al schreef, was ik van plan om van te voren alvast traktaties in elkaar te zetten, zodat Luuk na de bevalling kon trakteren op de peuterspeelzaal. Helaas bleek ik hier ineens geen tijd meer voor te hebben. En moest het maken van de traktaties iets anders aangepakt worden. Maar wat vond Luuk het leuk om te mogen trakteren bij de kindjes. 

Na de bevalling stond mijn hoofd absoluut niet naar het maken van traktaties, ik was veel te druk met uitrusten, kolven, voeden, verschonen en andere verzorgingsmomenten met Maik. Gelukkig was daar mijn moeder om me uit de brand te helpen. Na het laten zien van wat ik ongeveer wilde, zocht zij wat papier bij elkaar en ging aan de slag om traktaties in elkaar te knutselen.

Alle kinderen kregen de kop van een ooievaar met daarachter een doosje rozijntjes. Ik ben niet zo van de suiker voor kinderen en muisjes vind ik niet heel geschikt voor kinderen van soms pas net 2 jaar oud. Rozijntjes lusten bijna alle kinderen en is ook nog eens een gezonde traktatie.

foto-05-10-16-10-44-12

De traktatie is niet helemaal geworden zoals ik het van te voren bedacht had, maar ik had ook niet meer verwacht ineens nog zo weinig tijd te hebben. Gelukkig bedacht mijn moeder alsnog een manier om in een uurtje tijd genoeg traktaties in elkaar te zetten en het resultaat was hartstikke leuk!

Luuk was apetrots dat hij mocht trakteren en kwam die middag doodop thuis van de peuterspeelzaal. Het is ook niet niets allemaal, je moeder een week moeten missen omdat ze in het ziekenhuis ligt. Een aantal nachten bij opa en oma slapen omdat mama zo nodig moet bevallen van je babybroertje, grote broer worden en dan ook nog eens in het middelpunt van de belangstelling staan op de peuterspeelzaal om te trakteren.

Wat heeft jouw kind getrakteerd toen de baby geboren was? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Toveren
Next De uitgerekende datum

4 thoughts on “Geboortetraktaties voor de peuterspeelzaal

  1. Wat een leuke traktatie! Ik had minicupcakes gemaakt met havermeel en er een vlaggetje in gezet met ‘hoera een zusje’ op de ene kant en de andere kant haar naam. Simpel en makkelijk en zonder de muisjes. Die vond ik ook niet zo geschikt.

  2. Wat zijn ze leuk geworden! Ook al was het missch niet wat je voor ohen had. Onze zoon trakteerde op nijntjes met enkeke muisjes. Op dat moment had ik niet meer inspiratie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Samengesteld gezin op latere leeftijd

11 december 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten