Ik ben gek op haken, vooral in makkelijke patronen waarbij ik lekker tv kan kijken ondertussen en niet teveel hoef na te denken of te tellen. Maar hoe leuk ik het ook vindt, ik heb nog nooit een groot project afgemaakt. Ben inmiddels al een keer of 15 begonnen aan een babydeken, maar deze ligt nog steeds niet in het ledikant, dus ergens gaat er iets niet goed. Toch ben ik vastbesloten er ooit 1 af te maken. En zo begon ik vorige week met een nieuwe deken. Hij is ook al een keer of 5 weer uit elkaar geweest, omdat er iets niet helemaal goed ging, of ik had toch verkeerd geteld. Maar nu lijkt het eindelijk goed te gaan.

Deel1-2

Deel2-1

Dit is een granny stripe deken, met makkelijke rijen van alleen maar stokjesgroepjes. Niet echt een patroon waar je veel bij hoeft na te denken dus. Het is de bedoeling dat deze 1.20×1.50 meter wordt. Zoals je ziet heb ik nog een aardig stukje te gaan. Luuk’s kamer is grijs met wit, dus leek het me leuk het grijze terug te laten komen in de deken. Verder zocht ik een lichtblauwe kleur en een donkerblauwe kleur uit, maar vanaf een afstandje lijkt het net zwart. Het zijn misschien niet de vrolijkste kleurtjes, maar het past wel bij zijn kamer, dus ik ben er blij mee.

Om mezelf een schop onder mijn kont te geven en ervoor te zorgen dat ik de deken echt af ga maken zal ik af en toe eens een update plaatsen over de stand van zaken. Ik neem mezelf in elk geval voor om af en toe tussendoor al wat draadjes weg te werken, anders wordt dat zo’n hels karwei waar ik zo tegenaan ga hikken dat de deken weer in een hoek beland. Het lijkt me zo tof om een zelfgemaakt iets in de babykamer te hebben wat echt gebruikt wordt, dat het deze keer wel moet lukken!

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Competitive Foursome
Next Nog een keer Rauw, Hees & Teder

6 thoughts on “Gehaakte deken #1

 1. Het begin is gemaakt, ook al ben je al zovaak begonnen.
  Je doet het beter dan ik in ieder geval, mij lukt dat haken dus niet eens.. geen geduld ofzo 😉

 2. Wat leuk!
  Ik kan dus niet haken,
  echt heel slecht. Haha.
  Maar als ik het kon zou ik dus ook zoiets maken.
  Zo stoer 🙂

 3. Haha ik ken dat: deken willen haken maar niet afmaken. Ik ben momenteel bezig met een deken voor collega. Het mooie is, er zit geen tijdsdruk op. Ik moet 144 blokken granny sqaure. Lekker simpel en het haakt makkelijk weg. Vorige week weer fanatiek begonnen, hoop toch ergens in de zomer maanden dat ik de blokken aan elkaar kan gaan haken. En dan de rand nog, ben benieuwd of ik dat in een jaar kan doen.

  Mooie kleurtjes heb je uitgekozen. Succes ermee! En verstandig om af en toe de draadjes weg te werken, dan motiveert het weer om verder te haken haha

  1. Het klinkt heel stom, want ik kan prima patronen lezen en allerlei verschillende steken haken, maar die granny squares krijg ik maar niet onder de knie. Zo vervelend, want ik ben er al tig keer aan begonnen, zou super graag een granny deken willen maken, voor op de bank ofzo 🙂
   Maar ik geef niet op, ik ga gewoon verder oefenen 🙂
   Op de een of andere manier zijn de gaten van de squares steeds veel te groot, dan haak ik losser, of juist strakker, met een kleinere naald, of juist een grotere, maar het maakt geen verschil.. Lastig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #199: Laatste weekje met zijn vieren

13 augustus 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten