Krijg nou tieten! van Claudia de Breij wilde ik altijd al graag lezen. Waarom ik het niet heb gedaan tijdens de zwangerschap weet ik eigenlijk niet. Onlangs liep ik weer tegen het boek aan en besloot ik het direct te kopen. Gelukkig maar. De tranen rolden soms over mijn wangen van het lachen.

Waar gaat het boek over?

‘Dat ik ooit een boek zou schrijven over zwangerschap leek me een jaar geleden nog even waarschijnlijk als dat Daphne Deckers een boek zou schrijven over de agrarische toepassingen van de rupsband in Litouwen. Praten over zwangerschapsverschijnselen vond ik wijvengezeik. Woorden als “voedingsbeha” en “zoogkompressen” kon ik alleen maar uitspreken als ik Adolf Hitler nadeed.’ Nu mét oorlogsverklaring aan Beatrijs Smulders! ‘Ik ben namelijk een reservevrouw. Als alle vrouwen op zijn, dan bel je mij. Mijn beste vrienden zijn mannen, ik haat winkelen en hou van praten over het ontstaan van het heelal, de nieuwe Volvo XC70 en de lippen van Angelina Jolie. En toch ben ik de aangewezen vrouw om jou door deze negen maanden heen te slepen. Want ik weet hoe het is. En mijn ervaring is dat je daar het meeste aan hebt. In Krijg nou tieten staan de verhalen van een vriendin die je zelfvertrouwen kan geven, alleen al vanwege dit simpele feit: een kind krijgen is geen kattepis. Maar als ik het kan, kan jij het zeker.’ Claudia Het ultieme boek voor aanstaande vaders en moeders Protocol voor de kraamvisite • Zeg dat het een mooi kind is. Kan niet schelen of het op E.T. lijkt of op een Efteling-Laaf, of op Robert Jensen, je zegt dat het een mooi kind is. Dat zou jij ook willen horen als je net een watermeloen door een knoopsgat hebt moeten duwen. Dat het dan tenminste een heel mooie watermeloen is. • Zeg tegen de moeder: ‘Jeetje, jij bent alweer helemaal op gewicht, hè?’ Kan niet schelen of de moeder op een walrus lijkt of op een hangbuikzwijntje, of op Robert Jensen, je zegt dat ze slank is. Dat zou jij ook willen horen als je de afgelopen negen maanden bent uitgegroeid tot de Teletubbie-versie van jezelf.

Wat vind ik van het boek?

Wat vind ik het ontzettend jammer dat ik dit boek niet heb gelezen toen ik zelf zwanger was. Ik weet namelijk zeker dat het met Claudia’s zelfspot uitstekend vermaak geweest zou zijn op de momenten dat ik het even niet meer zag zitten.

Het is herkenbaar geschreven en ik zat regelmatig hardop te lachen om vervolgens een stuk voor te lezen aan de man des huizes. Hij kon er op zijn beurt maar zelden om lachen, vanwege de details. Blijkbaar is het dus echt een boek voor vrouwen.

Het is overzichtelijk. Het boek is per week geschreven en het gaat in tegenstelling tot veel andere boeken over een zwangerschap ook nog door na de bevalling.

Dit is een absolute aanrader voor als je zwanger bent. Maar bijvoorbeeld ook om cadeau te geven aan je zwangere vriendin.

Beoordeling

★★★★☆ (4/5)

Je koopt het boek hier.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Eerste verjaardag – Wie nodig je uit?
Next Online shoppen

6 thoughts on “Gelezen: Krijg nou tieten!

  1. Haha, hij is inderdaad geweldig! Ik heb ‘m gelezen toen we zwanger probeerden te worden en vond ‘m geweldig. Misschien ga ik ‘m nu ik zwanger ben nog wel een keer lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Tips voor het restylen van de kinderkamer

26 januari 2023
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten