Op veel blogs zal ik al een review over het boek Voor jou van Jojo Moyes voorbij komen. Maar ik was er zelf nog niet aan toegekomen het te lezen. Ik ben blij toe dat ik er nu wel aan toe ben gekomen. En stiekem heb ik spijt dat ik er niet veel eerder aan begonnen ben. Wat een mooi boek!

Waar gaat het boek over?

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.

Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

voorjoujojomoyes

Wat vind ik van het boek?

Wat een geweldig boek. Hoewel het verhaal verschrikkelijk is en je hoopt zelf nooit in die positie te komen, is het een fantastisch liefdesverhaal. Het is mooi om te lezen hoe Louisa van een naïef en onervaren meisje groeit en haar wereld steeds groter maakt. En het is ontroerend om op deze manier bijna in het hoofd van iemand met een dwarslaesie te kijken. En om te lezen hoeveel verzorging zo iemand nodig heeft.

Het is een geweldig liefdesverhaal. Bijzonder om te lezen dat er mensen zijn zoals Louisa. Die het mensen zoals Will proberen makkelijker en vooral leuker te maken. En hoewel ik Will eerst een ondankbare man vond, begon ik hem al snel aardiger te vinden. Net als Louisa. Het boek is erg goed geschreven. En ik heb aardig wat traantjes gelaten.

Beoordeling

★★★★★ (5/5)

Je koopt het boek hier.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Winnen: Fisher-Price
Next Gespot: Kookboek, Juice in the box & vragen aan mama

5 thoughts on “Gelezen: Voor jou

  1. Eén van mijn favoriete boeken sinds ik hem gelezen heb. Veel was erg herkenbaar niet zozeer de hele situatie maar bepaalde dingen die voor vielen. Het is echt prachtig geschreven en ik had echt moeite om het boek weg te leggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

11 tips om je baby te laten slapen met warm weer

28 juli 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten