Afgelopen nazomer, ik wist net dat ik zwanger was, hield onze droger er ineens mee op. Het was een oud beestje, we kregen hem van Joost zijn oma toen zij naar een verzorgingshuis verhuisde, dus dat apparaat ging al behoorlijk wat jaartjes mee. Maar ik raakte in paniek. Net zwanger en ik was een zeer slechte huisvrouw en was zo blij met die droger. Het was makkelijk om niet alles steeds op te hoeven hangen, af te halen en op te vouwen, maar alles gewoon vanuit de wasmachine de droger in te flikkeren. En daarbij hebben we in ons fijne appartement ook eigenlijk de ruimte niet om een droogrek neer te zetten. Er moest dus een nieuwe komen. Of nou ja, nieuw. Ik besloot naar een witgoedhal te gaan in Utrecht, koos een droger uit en liet hem door meneer de verkoper in de auto zetten. Samen met mijn moeder tilde ik het ding de auto weer uit en reed hem op een karretje naar boven. Ik kon weer drogen, heel fijn met het vooruitzicht op nog veel meer was met een baby in huis!

Zo’n 2 maanden voor de bevalling begon het gerommel weer. Deze droger had exact dezelfde kuren als onze oude droger. Ik kon helemaal niks meer tijdens de zwangerschap, maar met veel moeite kon ik in elk geval de was nog van de machine in de droger knallen, zonder al te veel pijn te krijgen. Ik maakte de hele droger van binnen en buiten schoon en de ene keer deed ie het wel en de andere keer niet. En zo gingen we een poosje verder.

Nu Luuk er is kan ik nauwelijks tegen de vuile was opwassen. Er moet elke dag wel 1 of 2 keer een wasje draaien om de boel bij te houden (wat wil je met een baby die graag plast zonder een luier om te hebben en 3 huisdiertjes in huis die ervoor zorgen dat alles onder de haren zit en naar dieren gaat ruiken). Ik heb door de verbouwing geen ‘buiten’ om de boel te laten drogen en in huis is er geen ruimte en als ik dan toch een beetje ruimte maak loop ik constant tegen een droogrek aan en moet de kinderwagen in de keuken staan, voor de voorraadkost, zo onhandig. Ik heb dus aardig vaak staan vloeken de laatste tijd. De droger deed het vaker niet dan wel en langzaam aan werd de stapel vuile was steeds groter.

Er moest gewoon een nieuwe droger komen. Of weer een tweedehands, met het risico dat we over een half jaar weer een andere nodig hebben, dan kunnen we maar beter in een nieuw exemplaar investeren. Zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen weekend koos ik een nieuwe droger uit en vandaag werd deze bezorgd. De oude werd gelijk meegenomen. Ik keek al dagen uit naar vandaag. Eindelijk een nieuwe droger. Eindelijk een apparaat die ervoor zorgt dat het wegwerken van de was een stuk makkelijker gaat. Ik was zo blij als een kind!

En wat is het fijn. De droger heeft allerlei leuke specificaties. Heeft een eco-stand en voelt zelf aan zijn trommel hoeveel natte was er in zit en bepaald dan hoe lang hij gaat draaien. Nooit langer dan nodig. Dat is fijn, daar hadden de 2 vorige drogers namelijk wel een handje van. Ik doe vandaag met plezier de was, dat zal morgen wel weer anders zijn. Maar mijn leven is sinds vandaag weer een stuk makkelijker. Bizar eigenlijk, dat je als huisvrouw je geluk kunt vinden in een nieuwe droger.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Het consultatiebureau
Next ID&T love

5 thoughts on “Geluk zit in een droger

  1. Echt heel fijn, een nieuwe droger. Toen ik op mezelf ging, heb ik er één gekregen. Maar zodra ik ging verhuizen naar een groter huis, heb ik een goede (dure) gekocht. Heerlijk om gewoon te kunnen doorwassen.

  2. Ik heb nooit een droger gehad, pas toen ik inderdaad zwanger was en tegen t einde liep hebben we er eentje gekocht. Gebruik hem niet al te vaak want de kleertjes lijken erin te krimpen dus meestal alleen voor witgoed.

  3. Met kleine kinderen kun je eigenlijk niet zonder. Zelf gebruik ik hem alleen voor de handdoeken en ondergoed, sokken etc, de rest hang ik of in ’t trapgat of buiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Schoenen voor de feestdagen

3 januari 2021
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten