Gezonde ijsjes maken

Wat is er nu lekkerder in de zomer dan een koud en verfrissend ijsje? Helaas bevatten veel ijsjes toch geraffineerde suikers. Het is niet zo dat ik suikervrij eet, maar voor Luuk wil ik het wel zoveel mogelijk beperken. Om hem toch kennis te laten maken met een ijsje, besloot ik zelf gezonde ijsjes te maken.

Inhoudsopgave

Ijsvorm

Om de ijsjes voor Luuk in te maken, maak ik gebruik van de Nûby ijsvormpjesset. Door de ronde opening is het ideaal om vast te houden voor een baby. Want het is toch zonde als je met liefde klaargemaakte ijsje gelijk in 3 stukken op de grond valt. Met dit ijsvormpje gebeurt dat minder snel, doordat je kindje het goed kan vasthouden.

Het is van stevig plastic gemaakt. En in het ijshoudertje zit een randje verwerkt waarin druppels vallen. Ideaal dus tegen plakkerige rommel van het ijsje. Wat ik zelf wel handig vind is dat de spullen ook in de vaatwasser kunnen. Even gauw afspoelen en de vaatwasser in om verder schoon te worden. Dat scheelt een hoop gedoe met de afwas op warme zomerdagen.

Waterijs

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om simpel waterijs te maken. Door water, met een smaakje van bijvoorbeeld diksap in het ijsvormpje te doen. Of je maakt er 1 met andere sapjes die je in huis hebt. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het erin stoppen.

Nuby-ijsvorm

Fruitijs

Wat ik ook heel veel voorbij zie komen online is het maken van ijs met stukjes fruit. Dat lijkt me ook heerlijk. Maar vind ik voor Luuk zo’n eerste keer toch nog iets teveel van het goede. Toch ga ik ze binnenkort wel voor mezelf maken, met een groter ijsvormpje, dan past er meer fruit in. Aanvullen met jus d’ orange, even in de vriezer en klaar is je ijsje.

Yoghurtijs

Zelf heb ik er nu voor gekozen om een scheut yoghurt met bevroren aardbeien in de blender te stoppen. En om het goed glad te blenden. Het mengt daardoor direct door elkaar en is makkelijk over te gieten in de ijsvormpjes. Het ijsje was snel klaar. Anderhalf uur later kon ik al van het ietwat zurige, maar lekkere ijsje genieten. En het is nog gezond ook! De enige suikers die erin zitten is van de ene aardbei die per ijsje verwerkt is ongeveer. Dat is dus vrijwel niets!

zelf-ijs-maken

Mama challenge

En zo is opdracht twee van de mama challenge alweer voltooid! Vorige week liet ik namelijk al een leuke wateractiviteit zien. Ik ben niet de enige mamablogger die druk is geweest met het maken van ijsjes. Joyce maakte namelijk een ijsje met stukjes aardbei en vanille yoghurt. En Marijke maakte een ijsje met alleen maar aardbeien.

Hoe zou jij zelf een ijsje maken?

15 gedachten over “Gezonde ijsjes maken”

  1. Wat een leuke ijsvormpjes! Ziet er handig uit voor kleine kinderen. Ik heb deze challenge ook gedaan en maakte hem met kwark in plaats van yoghurt! Ook erg lekker. Ik maakte een aardbeien en een mango variant. Heerlijk.

    Leuk he al die variatie op de verschillende blogs!

    Beantwoorden
  2. Moet ik ook nog gaan doen. Ik heb al een ijsjesvorm, nu nog doen. Deze lijken me trouwens erg klein, maar fijn. Wat meer toepasselijk is voor mijn baby & peuter.

    Beantwoorden
  3. Pingback: Frozen MINI | vroemmmama

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten