Wanneer je zwanger bent, weet je dat het binnenkort gedaan is met je nachtrust. Slapeloze nachten door voeding die je moet geven aan je baby, of je baby is een speen kwijt, wil even knuffelen of heeft een vieze luier. In het begin ben ik gaan slapen wanneer ik kon, om maar zoveel mogelijk uit te kunnen rusten. Ook voor manlief was het pittig die eerste periode. Maar goede nachtrust als ouders is zo fijn. Wij zijn het veel meer gaan waarderen als we een goede nacht kunnen slapen. 

Om goed en uitgerust wakker te worden is het belangrijk om een goed bed en het liefst ook goed beddengoed te hebben. Ik mocht twee hoofdkussens uitkiezen om te reviewen. Een hoofdkussen kopen stond nog op ons to-do lijstje, dus daar waren we erg blij mee. Vijf jaar geleden kochten we bij een beddenzaak twee dure hoofdkussens. Die zo langzamerhand wel aan vervanging toe waren.

nachtrust

We houden wel van stevige hoofdkussens. Het grote nadeel aan het online kopen van hoofdkussens is dat je zelf niet kunt voelen hoe dik of stevig ze zijn. In de webshop kun je kussen uitkiezen op zachtheid. En het Silvana hoofdkussen leek ons erg geschikt. Een hoofdkussen voor rug- en zijslapers. En ook is ook nog eens anti-allergisch. Klinkt goed en ik besloot er twee van te bestellen. Ik was erg benieuwd hoe de kussens echt zouden voelen.

Silvana

De hoofdkussens werden ieder in een tas bezorgd. Dat is best handig als je een hoofdkussen als reserve bewaard. Zo wordt het niet stoffig. En je kunt het ophangen in je kast of waar dan ook. De kussens lijken inderdaad stevig, maar niet zoals we gewend zijn. De vorm is ook even wennen, maar die schijnt dan weer goed te zijn als je een rug- of zijslaper bent.

hoofdkussen-silvana

Het slapen was wel even wennen. Joost vindt het een fijn kussen om mee te slapen. Maar het hoofdkussen is voor mij echt niet stevig genoeg en ik heb dan ook nog een extra kussen nodig om hoog genoeg te liggen. De vorm is wel heel fijn. Het ondersteunt mijn nek goed. Maar of ik er nu echt beter van slaap? Ik denk het niet. Maar ja, dat blijft toch ook afhankelijk van hoe Luuk slaapt. Als hij ligt te spoken, doen wij automatisch mee.


Waar koop jij je nieuwe hoofdkussen?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Happy list #2 Zwemmen, kletsen en voorjaar
Next Hoe gaat het nu met de blote mama buik van Lisette?

2 thoughts on “Goede nachtrust als ouders

  1. Ik merk ook wel dat een goed bed met een goed matras en kussen belangrijk zijn voor je nacht. Gebroken nachten hier en mijn bed is wel aan vervanging toe. Dat neemt zo’n nacht niet weg, maar iets beter te hanteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Nagellak voor Koningsdag

26 april 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten