Net als bijna iedereen heb ik ook goede voornemens voor 2017. Misschien moet ik ze niet perse goede voornemens noemen, maar doelen voor het komende jaar. Ik heb veel plannen en hoop dat 2017 een heel erg mooi jaar gaat worden. Maar dat is natuurlijk ieder jaar weer de vraag. Wat ik zoal wil bereiken dit jaar? 

Meer tijd voor mezelf nemen

Dit is iets wat ik echt te weinig doe. Ik neem te weinig tijd voor mezelf. Al gauw kruip ik achter de laptop om te bloggen of mailtjes te beantwoorden. Terwijl ik het zo fijn zou vinden om eens wat vaker met een boek op de bank of in bed te kruipen of een filmpje te kijken. Wel ben ik al al avondjes weg aan het plannen, een concertje hier, een optreden daar en ik heb al een musical op de planning staan. Hopelijk haal ik er energie uit om verder te knallen in mijn werk en hierdoor efficiënter te worden in alles wat ik doe.

Vaker afspreken met vriendinnen

Mijn vriendinnen zijn op 1 hand te tellen. En dat is niet erg, maar ze wonen allemaal niet echt in de buurt. Waardoor even afspreken voor een bakkie thee eigenlijk niet te doen is. Toch moet ik eens wat vaker met ze afspreken. Een middagje naar het strand bij Marije, even lunchen in het oosten bij Simone en een avondje bijkletsen onder het genot van een wijntje met Wendy. En wellicht is het een idee om eens wat vaker met online vriendinnen af te spreken om te zien of het ook in ‘het echte leven’ klikt.

Een nieuwe telefoon uitkiezen waar ik echt blij van word

Iedere twee jaar kijk ik er weer naar uit. Het uitzoeken van een nieuwe telefoon. En dit jaar is het weer zo ver! Inmiddels heb ik mijn iPhone al weer anderhalf jaar in gebruik. Helaas liet ik ‘m wel al binnen een week vallen, met een scheur in het glas van links tot rechts tot gevolg. Maar hij doet het nog steeds en ik ben er al die tijd al erg blij mee. Wel ga ik me maar weer eens oriënteren in welke telefoon ik in juni wil gaan bestellen. Het is even afwachten wat op dat moment de nieuwste telefoon is en of dat een telefoon is die aan mijn wensen voldoet. Al is de kans groot dat het gewoon een iPhone 7 wordt.

De mogelijkheden om te verhuizen uitzoeken

De wens om te verhuizen is nog steeds heel erg aanwezig. Zeker nu we twee kinderen hebben en in een vier kamer appartementje wonen. Ik zou het fijn vinden een huis met een tuin te hebben en voldoende kamers, zodat we allemaal onze eigen ruimte hebben. Maar of het er voorlopig in zit, weet ik niet zeker. Ik denk van niet, maar wellicht zijn er toch mogelijkheden. Dit jaar is het een mooi moment om dat allemaal eens even uit te zoeken. En tot die tijd droom ik door middel van het kijken naar huizen op Funda even verder.

Geld sparen

Om een verhuizing te kunnen bekostigen is het wel handig om snel wat meer te sparen. Dat is dus ook iets dat ik in 2017 nog meer wil doen. Geen onnozele uitgaven doen, maar al het geld dat we niet gebruiken opzij zetten om voor een verhuizing in de toekomst te kunnen gebruiken.

Leuke dingen doen met ons gezin en met de kinderen apart

We nemen te weinig de tijd om als gezin leuke dingen te doen. Dit hoeft niet perse een hele vakantie of een weekendje weg te zijn. Al is het maar iets simpels als een fietstochtje naar de kinderboerderij hier in de buurt. Of een wandelingetje door het park. We doen zulke dingen echt te weinig.

Daarnaast wil ik graag wat vaker iets leuks doen met de kinderen apart. Onlangs ging ik al met Luuk alleen naar het Nijntje museum en dat was zo gezellig. Het is fijn om af en toe even 1 op 1 tijd te hebben.

Een betere huisvrouw worden

Hmm ja, dit is toch wel een dingetje hoor. Ik ben gewoon geen goede huisvrouw. Ik vind het zoveel leuker om me met andere dingen bezig te houden. En soms ben ik ook gewoon te druk om het huishouden te doen. Toch is het wel nodig. Het afgelopen jaar stond in het teken van heel erg veel spullen wegdoen en dat is gelukt. Met minder spullen in huis is het hopelijk eenvoudiger om op te ruimen. En eenmaal opgeruimd is het de moeite niet om de boel even goed schoon te maken en te houden. Hopelijk gaat het me lukken. Als iemand nog tips heeft, dan hoor ik het graag!

Afvallen

Het afvallen ging al goed direct na de zwangerschap, al was dat een beetje vals spelen. Mijn lichaam had duidelijk een opdonder gekregen en was daardoor veel kilo’s kwijtgeraakt. Maar nu is het plan om dat afvallen ook vol te houden. Hoe ik dat ga doen weet ik nog niet. Ik heb niet zoveel zin in een of ander dieet wat ik toch weer niet vol ga houden. En keihard sporten in de sportschool zie ik om heel eerlijk te zijn ook niet zo zitten. Aangezien dat vooral in de avonduren moet gebeuren, maar dan ben ik vaak te moe en laat ik het aan me voorbij gaan. Ik ga dus nog maar even bedenken hoe ik het ga aanpakken. Hopelijk lukt het me om in elk geval gelukkiger met en in mijn eigen lijf te worden.

Meer bewust fotograferen

Wat wil ik graag vaker gaan fotograferen. Niet perse de dagelijkse dingen, want ik wil wel meer genieten van de momenten zelf, zonder ze door een scherm te bekijken. Maar ik wil ook niet meer te vaak lukraak fotograferen. Liever doe ik wat moeite voor een mooie foto, die ik dan gelijk weer kan gebruiken voor mijn Living Arrows Project. En daar kan ik dan gelijk die nieuwe iPhone 7 ook weer voor gebruiken.

Door de medische molen gaan

Zonder er al te diep op in te gaan, is het komend jaar nodig, om het een en ander te laten onderzoeken. Dat worden een aantal ziekenhuisritjes en gesprekjes met artsen. Leuk is anders, maar het is nodig om risico’s in de toekomst zoveel mogelijk uit te sluiten. Laten we zeggen dat mijn twee zwangerschappen waarschijnlijk aardig wat schade hebben aangericht op verschillende vlakken. De jongens zijn het meer dan waard. Maar dit jaar is het tijd om weer even goed voor mezelf te zorgen. Hopelijk komen er geen nare dingen uit alle onderzoeken.


En wat zijn jouw goede voornemens of doelen voor 2017?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Stopt geluk bij het krijgen van kinderen?
Next Concerten op de planning in 2017

5 thoughts on “Goede voornemens voor 2017

  1. Wat een voornemens! Ik wil graag m’n master halen komend jaar en ook wel nog wat kilootjes kwijt raken.. Hopelijk komen er geen nare dingen uit de onderzoeken die nog moet ondergaan!

  2. Een prachtige lijst met goede voornemens, de meesten komen wel overeen met die van mij! Ik wil je heel veel succes wensen met de ziekenhuisbezoekjes, het komt hopelijk allemaal vast goed! 🙂

  3. Wat een mooi lijstje en wat fijn dat er ook bij sta 🙂 Bij mij op het strand of bij jou in het bos, we moeten het dit jaar gewoon vaker doen! Ik ben voor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #19

31 augustus 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten