Luuk begint steeds meer te kletsen, naast dat hij vrijwel alles nazegt wat wij zeggen, is hij ook heel nieuwsgierig naar hoe alles heet en hij bedenkt zelf de meest grappige peuter uitspraken. De leukste uitspraken schrijf ik op, maar het leek me ook leuk om ze op mijn blog te delen.

  • Blijkbaar zeggen we vaak ‘wat doe je nou?’ als Luuk iets laat vallen of een beetje onhandig doet. Een tijdje geleden stond hij op het balkon om wat speelgoed te pakken en we hoorden de bak met buitenspeelgoed van tafel vallen, met veel kabaal. Vervolgens zagen we een kleine peuter voor het raam heen en weer lopen met zijn handen heel onschuldig omhoog gestoken en hij vroeg om de haverklap “Wat doe je nou?”. Joost en ik hebben binnen eerst even uitgeschaterd voor we hem zijn gaan helpen.
  • De verschillen tussen mannen en vrouwen worden Luuk langzaamaan duidelijk. Sowieso is het lichaam iets wat Luuk heel erg interessant vindt. Tijdens het verschonen noemen we Luuk’s buik vaak liefdevol een lieve dikke buik. Luuk neemt dat over en vertelt trots aan iedereen die het maar wil horen (terwijl hij zijn shirt omhoog trekt) dat hij een dikke buik heeft. Toen hij laatst onder de douche vandaan kwam en nog even in zijn blootje door het huis heen huppelde zei hij terwijl hij op zijn buik wees “dikke buik!” Maarja, daar hangt ook wat onder en vol trots zei hij daarna “dikke piemol!!” Ehhh ja knul, haha!
  • Toen ik laatst belangrijke post verwachtte, wilde ik na een werkdag even met Luuk naar de brievenbus beneden. We wonen immers in een flat en de brievenbus bevindt zich 8 verdiepingen lager. Terwijl we daar naartoe liepen vertelde ik Luuk dat we naar de brievenbus gingen. Hij vond het wel gezellig en hielp me met het openhouden van de brievenbus en daarna met de post. Toen we twee minuten later weer in de lift naar boven stonden vroeg hij me teleurgesteld “busje nou?”. Blijkbaar dacht hij dat we met de bus weg zouden gaan. Was dat even een tegenvaller!

DSC_0235

  • Bij het kijken in een zoekboek en tijdens het opnoemen van een papegaai, vraagt Luuk mij hoe het heet. Ik zeg dat het een papegaai is. “Papagaai” zegt hij direct. Vervolgens kijkt hij naar mij en zegt vastbesloten: “mamagaai!”
  • Op vakantie in Frankrijk charmeerde hij de Franse campingbuurtjes regelmatig met Franse woorden. “Bonjour”, “Au revoir” en “bon appetit” kwamen regelmatig zijn mond uit.
  • Als Luuk iets heel graag wil en ik niet direct (lees: binnen een halve seconde) reageer komt hij bij me staan, kijkt heel lief en zegt dan “ahh pleaeaeaeaese?”. We hebben geen idee hoe hij daarbij is gekomen. Vast door een of ander tekenfilmpje dat hij wel eens kijkt. Probeer na zo’n vraag maar eens nee te zeggen…

Wat is het meest grappige wat jouw kind onlangs heeft gezegd? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous BabyZoo slaaptrainer voor slechte uitslapers
Next Fly Away met nOeser

4 thoughts on “Grappige peuter uitspraken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Wat te doen met vader- of moederdag als het kind niet één vader en één moeder heeft

8 juni 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten