Er zijn periodes dat ik vind dat er nauwelijks of zelfs helemaal geen leuke programma’s op tv worden uitgezonden. En dat is vaak niet alleen in de komkommertijd iedere zomer. Maar er zijn ook periodes dat ik zoveel programma’s wil volgen dat ik tijd tekort kom, momenteel zit ik een beetje in dat laatste. Gelukkig kan ik bij ons televisie abonnement programma’s opnemen, zodat ik het terug kan kijken op het moment dat het mij uitkomt. Maar welke programma’s zijn dit zoal?

Over mijn lijk

Het zesde seizoen van ‘Over mijn lijk’ is afgelopen week begonnen. Na vijf seizoenen heeft Patrick Lodiers het stokje overgegeven aan Valerio Zeno. Ik kijk dit programma al sinds het eerste seizoen. Ieder seizoen worden er 5 jongeren gevolgd die niet lang meer te leven hebben. Voorgaande jaren hadden deze jongeren kanker en dit seizoen is er een meisje die de ziekte PSMA. Ik vind het bijzonder om te zien wat deze mensen drijft om onlangs alle tegenslagen toch nog door te knokken tegen deze rot ziektes.

En na het kijken van een aflevering stromen de tranen me meestal over de wangen, maar ben ik tegelijkertijd zo dankbaar voor de tijd die ik wél nog heb met mijn naasten. Ik hoor van veel mensen terug dat ze het te zwaar vinden om hiernaar te kijken. Dat kan zeker. Ik denk vooral dat dit bij het leven hoort en vind het daarom interessant om te zien. Ik was een beetje bang dat Valerio het misschien helemaal niet zo leuk zou doen. Maar wat vond ik hem lief de eerste aflevering. Ik ga het dus zeker weer helemaal volgen dit seizoen.

Over mijn lijk komt elke donderdag om 22:15 uur bij BNN op NPO1.

All you need is love

Tja, wat moet ik hier nou over zeggen? Sinds gisteravond is het nieuwe seizoen All you need is love begonnen op RTL 4. Ik blijf een sucker voor dit programma en heb dan ook altijd tissues nodig wanneer ik dit kijk. Het is na al die jaren onwijs voorspelbaar geworden, maarja, het hoort er gewoon bij om het te kijken en mee te huilen met al die mensen die blij gemaakt worden met hun naasten.

All you need is love wordt iedere zaterdag uitgezonden om 21:45 uur op RTL4.

Divorce

Yes! Seizoen 4 van Divorce wordt uitgezonden. Al vanaf de eerste aflevering ben ik fan van Joris, Boudewijn en David. Divorce is een Nederlandse dramaserie over het leven van drie gescheiden mannen. Ze wonen samen in een villa en hun leven tijdens en na de scheiding wordt op een hele humoristische manier in beeld gebracht. De serie is bedacht door Linda de Mol en valt in de categorie Gooische Vrouwen, maar dan met mannen.

Ik vind het een heerlijke serie om te kijken en kan iedere week weer niet wachten tot het zondagavond is. Wat mij betreft mogen er nog veel seizoenen volgen.

Divorce wordt iedere zondag uitgezonden om 21:00 uur op RTL 4.

Wie is de mol

Ook Wie is de mol is weer begonnen. Het zestiende seizoen alweer. Dit is geloof ik het 5e seizoen dat ik het volg. Althans, volg.. Normaal gesproken keek ik de uitzendingen gelijk, maar daar ben ik dit jaar nog niet aan toegekomen. Ik heb ook geen idee wie eruit zijn, dus ik kan nog helemaal leeg de afleveringen terugkijken, wat ik snel ga doen, voor ik in een reactie op mijn blog te zien krijg wie er uit liggen haha.

Ik denk niet dat ik veel over het spel hoef uit te leggen. Een van de kandidaten is “de mol” en die moet zonder dat de rest van de deelnemers het merken de opdrachten verpesten om zo min mogelijk geld in de pot te krijgen. Sommige kijkers houden speciaal een molboekje bij en zijn constant op zoek naar tips en trucs om de mol te ontdekken. Ik ben niet zo fanatiek. Ik vind het een leuk programma, maar het is ook geen ramp als ‘mijn mol’ eruit ligt.

Wie is de mol komt iedere zaterdag om 20:30 uur op NPO1.

Rot op naar je eigen land

Dit is een goed programma met de vluchtelingen problematiek momenteel. Veel mensen hebben een hele grote mond over het welzijn of de gedachtegang van vluchtelingen, zonder echte feiten te kennen. Danny Ghosen laat in dit programma zien hoe hard het leven als vluchteling is. Samen met zes deelnemers begint hij aan de reis die vluchtelingen afleggen, maar dan in omgekeerde richting.

Rot op naar je eigen land is al eerder uitgezonden, maar toen heb ik het niet gekeken. Sinds Expeditie Robinson vind ik Danny Ghosen erg leuk en daarom wilde ik zijn programma nu echt eens gaan kijken. En ik schrok me rot van sommige uitspraken. Ik ben absoluut geen vluchtelingen-verdediger. Ik hou me helemaal buiten de discussies en steek misschien soms wel mijn kop in het zand. Maar juist daarom wil ik dit programma volgen. Ik ben wel benieuwd of het echt allemaal zo erg is. Maar na het horen van sommige uitspraken keek ik toch wel met het schaamrood op mijn kaken. Ik ben benieuwd naar de volgende afleveringen!

Rot op naar je eigen land wordt iedere woensdag om 21:15 uur uitgezonden op NPO3.

Vier handen op één buik

Een programma over tienermoeders, tja, dat vraagt om het nodige commentaar. Dit programma vind ik dan ook vooral leuk om te kijken met Twitter ernaast om reacties te lezen. In Vier handen op één buik helpen bekende Nederlandse vrouwen een tienermoeder tijdens haar zwangerschap, bevalling en de periode daarna. In veel van de gevallen heeft de moeder in spé de dingen nog niet goed voor elkaar. Soms ook wel. Het programma bestaat (gelukkig) niet alleen maar uit het “prototype” tienermoeders, waar veel mensen aan denken bij het woord tienermoeders.

Ik vind het interessant om te zien hoe jonge vrouwen het soms voor elkaar moeten boksen. Veelal zonder partner, of met een partner die vaak niet in de buurt is. Of jonge vrouwen die nog thuis wonen en dankzij de gierende zwangerschapshormonen onwijs botsen met hun moeder. En ik vind het zo mooi om te zien hoe de meeste meiden beginnen met een grote mond en onwijs veranderen na de bevalling. Kortom, een mooi programma om te zien.

Vier handen op één buik wordt iedere dinsdag om 20:30 uur bij BNN op NPO3 uitgezonden.

Welk televisie programma kijk jij momenteel het liefst? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Shoplog Zara Sale
Next De make-over van een moeder

6 thoughts on “Guilty TV pleasures

 1. Ik werd toch even getrokken door de titel. Had ergere programma’s verwacht zoals the bolderkar of zo 🙂 Over mijn lijk vond ik altijd erg interessant met Patrick . Net zoals jij kon ik me niks voorstellen bij Valerio. Maar nu je beschrijft dat hij wel te doen is, durf ik het wel weer aan.

 2. Hij is een zij! van Arie Boomsma. Hij volgt in dit programma 7 jongeren in transmissie. Nieuwe seizoen begonnen op 5-1 op NPO 3 om 21.20u.

  Deze mag eigenlijk niet in je lijstje ontbreken!

 3. Vier handen op een buik vind ik ook leuk om te kijken, net als hij is een zij. Wie is de mol wil ik al jaren eens gaan volgen maar het komt er maar niet van. Valerio vind ik altijd erg goed bij je zal het maar hebben dus denk idd dat hij over mijn lijk ook wel goed kan presenteren.

 4. Ik kijk eigenlijk geen enkel programma wat jij kijkt. “Over mijn lijk” durf ik gewoon niet te kijken, bang dat het mé te veel aan grijpt op één of andere manier..

 5. ik kijk naar Over mijn lijk en naar Vier handen op een buik. Daarna komt Hij is een Zij en dat kijk ik ook.
  Spoorloos staat ook op mijn kijklijstje, net als GTST. Dat is het wel.

  All you need is love vind ik een vreselijk programma (ja die mensen zijn er hahaha). Divorce heb ik het eerste seizoen van gezien en daarna niet meer. Van Wie is de mol heb ik een paar seizoenen de eerste afleveringen gekeken maar daarna afgehaakt omdat het me niet kon boeien. Rot op naar je eigen land ken ik niet maar denk niet dat het wat voor mij is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

TAG: Back in time

7 maart 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten