Moeilijke eters heb ik niet echt. Al houdt Luuk wel vooral heel erg van pasta en zijn er ook absoluut dingen die hij niet eens wil proberen te eten. Als er teveel groente in een gerecht zit bijvoorbeeld. Maar deze pasta, met groene dingen, gaat er dan weer wel heel goed in! Het originele recept van conchiglie met rode pesto en feta van HelloFresh is iets aangepast omdat we geen enorme feta liefhebbers zijn. Maar wat is deze pasta heerlijk en fris.

Wat heb je nodig?

Voor een gerecht voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 sjalots
  • 360 gram conchiglie
  • 10 gram verse basilicum
  • 100 gram rucola
  • 500 gram mini roma tomaten
  • 125 gram mozzarella
  • 160 gram rode pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels zwarte balsamicoazijn
  • Peper en zout naar smaak

Hoe maak je de pasta klaar?

  1. Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking in ruim water
  2. Snipper de sjalots en halveer de roma tomaten
  3. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Zet het vuur middelhoog, voeg de tomaten toe en roerbak het in ongeveer 4 minuten. Je kunt het op smaak brengen met peper en zout
  4. Snij de mozzarella in kleine blokjes van ongeveer ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.
  5. Als de pasta gekookt is, kun je deze toevoegen aan de sjalot en tomaten. Voeg hier ook de rode pesto aan toe en verhit het nog een minuut
  6. Maak in een kleine kom de dressing van zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie
  7. Verdeel de rucola over de borden en leg hier de pasta op, giet de dressing over het gerecht heen en garneer de borden met de basilicum en mozzarella

Eet smakelijk!

Pasta zonder vlees

Veel mensen vinden dat er in een pastagerecht zeker gehakt of des noods kip gebruikt moet worden. Maar met een lekkere pesto en veel groenten, blijkt dit helemaal niet nodig te zijn. Al eerder maakte ik een lekkere pasta zonder vlees. En ook bij dit gerecht hebben we totaal geen vlees gemist. Het is een absolute aanrader voor gezinnen. En het is ook nog eens heel snel klaar te maken.

Maak jij wel eens een vegetarische pasta?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous De leukste warme huissokken
Next Wat is het beste babyspeelgoed?

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

11 weken zwanger

4 april 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten