Vorige maand las ik in een nieuwsbrief van de Hema dat ze op zoek waren naar (beginnende) bloggers voor iets nieuws op hun website. Je kon je aanmelden voor een zogenaamde blog academy door je naam en e-mailadres op te geven. Vorige week kreeg ik ineens een uitnodiging in mijn mailbox, ik was geselecteerd. Waar ik me eerst best speciaal voelde, veranderde dat gevoel al snel naar mate ik door kreeg dat er nog veel meer (1000!) bloggers waren uitgenodigd. Wel bleef ik nieuwsgierig, wat willen ze ten slotte doen met zoveel mensen? 

Schermafbeelding 2014-09-11 om 22.29.45

Het bleek dat er nog wat bekenden naar de blog academy zouden gaan en met lieve vriendin Marije sprak ik af op Amsterdam CS. Nadat ik ontzettend niet-charmant naar de trein rende op Utrecht CS, maar de conducteur niet aan de kant ging, waardoor ik de trein niet meer in kon springen en daardoor de trein mistte. Kwam ik iets later dan gepland, maar nog steeds op tijd, aan in Amsterdam, waar Marije al op me stond te wachten. We wandelden richting de pont en die vertrok toevallig net, waardoor we een half uur moesten wachten op de volgende. We kletsten wat af, wat wil je, na de grote veranderingen in onze levens het afgelopen jaar! Iets te laat kwamen we aan bij het Hema hoofdkantoor, na een korte pitstop op het toilet namen we plaats op het event waar de directeur van Hema druk bezig was met een toespraak.

Een lange middag volgde, als je wil weten wat er precies allemaal verteld is, zou ik vooral rondkijken op #hemablogacademy op Twitter. Al met al bleek het vooral erg leuk te zijn om diverse andere bloggers te ontmoeten. Waaronder Roxanne, Petra, Kelly en Jennifer (lees trouwens ook echt Jennifer’s blog over deze dag even als je wil weten waar het nou precies over ging, of waar het nou juist NIET over ging!). Maar ik vond het nogal kul allemaal. Waar ik de helft van de deelnemers driftig tips zag opschrijven zag ik eigenlijk vooral dat ik toch stiekem al wel goed bezig ben en verder heb ik niet zoveel geleerd.

Schermafbeelding 2014-09-11 om 22.30.20

Al met al moet ik toegeven dat Hema slim bezig is, er wordt volop over ze gesproken in bloggersland, de een is positief, de ander absoluut niet. Ik hang er wat tussenin. Voor mij gaat het in elk geval niets zijn. Ik heb er geen tijd voor om inspiratieartikelen over Hema te schrijven, terwijl de kans (in mijn ogen) nihil is dat het wordt geplaatst. Maar ik wil iedereen die wel voor ze wil gaan bloggen, veel succes wensen. Ik ben benieuwd of het jullie wat gaat opleveren!

Ik sloot de dag vooral af met het gevoel dat ik weer een Day Zero Project doel had bereikt. Ik heb namelijk alleen gisteren al 5 bloggers ontmoet. Ik streep mijn doel (#24) dus door en kijk uit naar het volgende te behalen doel!

Was jij bij het Hema bloggers event? En zo ja, wat vond je ervan?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Blogs van afgelopen zomer
Next Liebster Award #2

18 thoughts on “HEMA blog academy

  1. Het klonk best leuk van te voren, ben er redelijk open minded ingegaan, maar vanaf het moment dat we binnen waren wisten we eigenlijk al dat het niet veel nut ging hebben. Maar ach, we hebben wel een gezellige middag gehad haha.

 1. Ik had me er niet voor aangemeld. Wat jij al zegt, het lijkt me niet zo heel boeiend. Vooral niet als iedereen het al gaat doen en proberen. En ja, wel heel slim van de Hema om het zo aan te pakken!

 2. Alleen al voor dat laatste is het leuk om te gaan toch. Maar ik hoor eerlijk gezegd alleen maar negatieve verhalen. Dus wat dat betreft, dan kom ik vast ergens anders wel weer leuke bloggers tegen.

 3. Haha ik zag opeens bezoekers aan mijn blog hiervandaan komen, leuk thanx.
  Ik vind dat er eerst heeeeel wat verduidelijkt moet worden voor ik überhaupt zou gaan schrijven.
  Wel leuk je weer even gedag te kunnen zeggen.

  1. Hihi, fijn om te weten dat mensen doorklikken! En zag je ook vanmorgen al op Facebook genoemd worden door de MamaMarketing meiden, super leuk! Je hebt er ook een fijne eerlijke blog over geschreven 🙂

   Was zeker leuk om je te zien. Had je stiekem bijna niet herkend zonder trouwjurk haha!

  1. Ja dat vond ik ook, het was in elk geval helder en enthousiast. En bovenal wist ze waar ze het over had, dat miste ik bij de rest van de “profs” *kuch* enorm!

 4. Wat jammer dat het zo’n flop was hè? Hoe langer ik erover nadenk hoe meer het me tegenstaat. Ach, we hebben wél een hele gezellige middag gehad! Volgende keer meeten met de kleine mister erbij 🙂

  1. Haha precies, het was erg gezellig en dat is het belangrijkste! Al had ik dat bijkletsen ook leuk gevonden op het strand van Noordwijk 😉 Doen we dat gewoon met Luuk erbij! En trouwens, dan hadden we weer niet kunnen lachen om al die blogger wannabe’s!

 5. Goed verhaal. Dat ‘dubbele’ geveoel blijft bij mij ook hangen. Voorlopig even geen energie steken in de hema blog, eerst maar eens kijken wat voor artikelen er gaan verschijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Spiderman masker – Spider Sight Mask

18 november 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten