Soms vind ik het wel eens heel interessant om andere boeken te lezen dan thrillers of liefdesverhalen. Boeken over het lichaam bijvoorbeeld, zoals nu een boek over darmbacteriën: ‘Het brein in je buik’. Ik had gehoopt er veel aan te hebben, maar of dat ook zo is?

Waar gaat het boek over?

De bacteriën in je ingewanden bepalen mede hoe je hormoonhuishouding eraan toe is, hoe je huid eruit ziet, wat je gewicht is. Hoe vatbaar ben je voor allergieën, hoe is het gesteld met jouw weerstand? In je buik wordt dus veel bepaald!

De minuscule organismen die in de darmen leven, zijn altijd een onderbelicht deel van ons lichaam geweest. Maar recente studies tonen aan dat het uiterst belangrijk is om zorgvuldig om te gaan met deze bacteriën. Onze westerse leefstijl brengt onze darmbacteriën, en daarmee onze gezondheid, in gevaar.

Justin en Erica Sonnenburg doen al jaren onderzoek naar onze microbiota. Zij brengen hun wetenschappelijke, vernieuwende kennis in dit boek op een uiterst toegankelijke manier onder woorden. Met voorbeelden uit het dagelijks leven, praktische tips voor elke dag, en menu’s en recepten. Kortom, een gezondheidsplan dat jouw eigen darmflora zal helpen verbeteren.

Wat vind ik van het boek?

Van kinds af aan kan ik vreselijke buikpijn hebben en regelmatig zit ik niet lekker in mijn vel. Ik was dus reuze benieuwd naar dit boek. Ik was vooral benieuwd of het verschil zou uitmaken voor me. Of ik er iets aan zou hebben en of het ook te begrijpen zou zijn voor de “gewone burger” zoals ik.

Het boek valt op met de gele en zwarte kleuren en ik begon er vol goede moed in. Maar om heel eerlijk te zijn vond ik er niet doorheen te komen. Ik ben zelf niet een of andere geleerde, begrijpend lezen vind ik absoluut niet moeilijk, maar dit is echt iets voor artsen. Al is dat niet de bedoeling van het boek. Regelmatig heb ik alinea’s opnieuw moeten lezen om het te begrijpen. En dat lijkt me niet de bedoeling van het boek.

De recepten die achterin het boek staan zouden goed zijn voor je darmbacteriën. Ik heb er zelf weinig van gemerkt, maar ze waren wel erg lekker.
Voor mijzelf heb ik dus eigenlijk niets aan het boek, maar ik kan me zo voorstellen dat wanneer je dingen lezen over bacteriën en ingewanden leuk vindt, dit een boek is die goed in je boekenkast past. Je koopt het boek hier.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Post Pregnancy Tag
Next Blote mama buik van Sylvie

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Vergelijk jij altijd de prijzen voor je iets koopt?

4 mei 2021
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten