De laatste jaren kan ik wel zeggen dat ik een echte huismus ben geworden. Vroeger thuis was het heel normaal dat er steeds mensen over de vloer kwamen. Er was altijd iets te drinken of wat lekkers in huis, ook voor mogelijk bezoek waar we van te voren niets voor wisten. Maar of dat nog steeds zo is nu ik op mezelf woon?  

Wanneer ben je gastvrij? Volgende Van Dale betekent gastvrij “gul in het ontvangen van gasten”. Maarja, wat is gul in het ontvangen van gasten? Dat ik het leuk vind als we bezoek krijgen? Dat we ze ook daadwerkelijk iets kunnen aanbieden? Tja.. Ik vind het maar lastig!

We hebben periodes gehad dat we erg weinig geld te besteden hadden en alleen de boodschappen deden die we nodig hadden. Boodschappen doen voor zo min mogelijk geld vind ik een sport en heel erg leuk om te doen. Maar de keerzijde daarvan is wel, dat ik ook niets extra’s te eten en drinken in huis haal om onverwachts bezoek iets aan te kunnen bieden. Ik hoor het dan ook altijd graag een beetje van te voren wanneer mensen langs willen komen. Terwijl ik het toen ik nog thuis woonde juist wel gezellig vond als er onverwachts iemand langs kwam.

En toch zit ik niet heel erg te springen op altijd maar visite bij ons thuis. Ik ben erg gesteld op mijn privacy en heb altijd het gevoel alles te moeten opruimen en schoonmaken voor we bezoek krijgen. En tja, ik ben gewoon niet zo’n goede huisvrouw. Al doe ik de laatste tijd wel mijn best om alles een beetje op orde te krijgen en te houden. Ik ben zeker gastvrij als ik het van te voren weet. Kerstmis vieren met de halve familie over de vloer? Geen enkel probleem! Ik doe boodschappen, maak hapjes, haal lekkere dingen in huis en zorg voor voldoende drinken. Maar ik raak wel half in paniek als ik vandaag te horen krijg dat er morgen een aantal mensen op bezoek zullen komen.

En toch, als ik over dit soort dingen praat met vriendinnen, blijkt dat ik hier niet de enige in ben. Het lijkt wel of we vroeger allemaal veel gastvrijer waren dan nu. Mensen leven toch meer op zichzelf, houden meer contact via Whatsapp en social media, waardoor ze minder bij elkaar op bezoek gaan. Dus gastvrij zijn is niet altijd meer nodig. Toch jammer, want face to face contact is stiekem zoveel fijner!

Hoe zit het bij jou? Ben jij gastvrij?

30-Day-Blog-Challenge-NL-1

Dit is opdracht 12 van de 30 Day Blog Challenge. Met de 30 Day Blog Challenge NL, komen de 30 bovenstaande blogonderwerpen voorbij op MamaKletst. Niet in 30 dagen achter elkaar, maar wel in de komende maanden. Lees hier meer over de challenge.

Deurmat foto komt van Shutterstock.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Dr. Leenarts bergzalf
Next Een nieuwe foto aan de muur met Photogifts

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Foute Kersttruien bij Kruidvat

22 november 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten