Blog door Lize – We zijn net terug vakantie. We hebben heerlijk 1,5 week op Ibiza vertoefd en alleen maar genoten van zon, zee, strand, eten, drinken en leuke uitstapjes. Maar we hebben nog wel het meeste genoten van Huub, die het ontzettend naar zijn zin had en heel vrolijk was. Cliché maar waar: als hij geniet dan doen wij dat ook. Wat is op vakantie gaan met een baby nog een hele onderneming. Waar je allemaal aan moet denken en vooral wat je allemaal moet meenemen. Ik moest niet 1 koffer inpakken, wat ik altijd al een hele klus vind, maar twee. En als ik voor mezelf iets vergeet denk ik: ”ach, ik koop het daar dan wel”. Maar voor Huub wilde ik niets vergeten, want hebben ze dat daar wel? In deze blog dus mijn persoonlijke ervaringen van op vakantie gaan met een baby en een aantal tips voor als je zelf van plan bent om binnenkort met je kleintje op vakantie te gaan. 

De voorbereidingen

Voorheen waren we niet zo van alles van te voren goed uitgezocht hebben. We boekten een ticket en een accommodatie en gingen op reis. Met een kindje is dat toch wel even anders, dus deze keer wilde ik dat alles van te voren goed geregeld was. Ik wilde zeker weten dat alles wat we voor Huub nodig hebben geregeld zou zijn en we zorgeloos op vakantie konden gaan. Ook vroegen we mijn ouders mee, omdat we het voor de eerste keer wel fijn vonden om hen mee te hebben.

We huurden een groot huis met zwembad, zodat we lekker de vrijheid en de ruimte zouden hebben.
Mijn moeder regelde de tickets en zocht vluchttijden uit die met een baby ook nog een beetje te doen zijn. Heen vlogen we om 12:00 uur en terug om 9:30 uur. Eigenlijk regelde mijn moeder alles, met toestemming van ons haha! Ook huurden we twee auto’s en een autostoeltje erbij. We zochten goed uit wat voor autostoeltjes ze hadden, want we wilden niet voor verrassingen komen te staan en we hadden niet zo’n zin om de Maxi Cosi ook nog eens mee te moeten nemen.

Mike regelde een vriend van hem om ons naar Schiphol te brengen met onze auto. We wisten niet of we zonder autostoeltje mee mochten in de taxi en het was wat omslachtig om met de trein te gaan. Achteraf bleek dat taxi’s ontheffing hebben van autostoeltjes, kwamen we tijdens de vakantie achter, haha.

Lees ook: 5 tips voor een relaxte vliegvakantie met een baby

image2

Koffers inpakken

De dag voordat we vertrokken had ik een rustig dagje ingepland voor Huub en mij, ik zou de koffers gaan inpakken. Mijn moeder kwam langs om op Huub te passen en daar was ik heel blij mee. Huub had namelijk goed door dat er iets ging gebeuren en was dus niet van plan om te gaan slapen. Mijn moeder hield zich dus met Huub bezig en ik rende ondertussen als een kip zonder kop door het huis. Koffers inpakken is niet zo aan mij besteed omdat ik nogal chaotisch ben.

Ik besloot eerst Huub zijn koffer in te pakken en daarna die van mij. Om ervoor te zorgen dat ik niets zou vergeten en tijdens het inpakken nog moest bedenken wat ik mee moest nemen, had ik van te voren een lijstje gemaakt. Dit werkte erg goed en hierdoor was ik sneller klaar dan verwacht. Maar jeetje wat neem je allemaal mee voor een baby. Voeding, kleding, zwemspullen, slaapspullen etc. etc. etc…

De vakantie

De reis ging dus naar Ibiza. Echt een fantastische bestemming om met kinderen heen te gaan. Ze zijn daar gek op kinderen en vinden het fantastisch als je kinderen meeneemt. Kinderen krijgen volop aandacht van bijvoorbeeld de bediening en niets is te veel. Geen gezucht als je kindje even moppert of een vermoeide blik als je vraagt of ze een hapje willen opwarmen. Ze doen het zelfs in een mooi bord met een lepeltje erbij. Eerlijk gezegd kunnen we hier in Nederland nog wat van leren.

image1

We hadden een heerlijk huis met zwembad en konden dus lekker alles op ons gemak doen en dingen zoveel mogelijk laten verlopen als thuis. Al gaat het op vakantie allemaal net even wat anders, het was lekker dat we rust en regelmaat voor Huub konden inbouwen wanneer dat nodig was. Huub deed het fantastisch op vakantie. Hij vond alles leuk, was heel gezellig en genoot van alle aandacht van papa, mama, opa en oma. Hij heeft voor de eerste keer “gezwommen” dat vond hij wisselend leuk. Het zwembad was ook een beetje koud, maar in de zee vond hij uiteindelijk echt fantastisch. Sowieso, naar het strand gaan vond Huub heel leuk.

We wisselden de dagen af met de ene dag een uitstapje maken en de andere dag een rustig dagje bij het huis of op het strand. Onze vakantie was anders dan vorige vakanties. Alles moest wat beter geregeld zijn en we zaten niet hop in de auto als we bedachten iets te gaan doen of naar het strand gingen. Toch was dit een van de leukste vakanties die we hebben gehad. Het is zo leuk om met je kindje op vakantie te gaan en een blij snoetje te zien van alle nieuwe dingen die hij meemaakte. Minstens zo leuk als onze rondreis door Bali.

Tips

Voordat ik op vakantie ging heb ik zelf een paar leuke blogs gelezen met informatie en tips over op vakantie gaan met een baby, ook heb ik informatiesites bekeken, bijvoorbeeld over welke medicijnen je  het beste mee kan nemen. Verder kreeg ik nog wat tips van mijn vriendin, die ook erg handig waren. Vooral had zij een goede tip voor de vliegreis, maar daarover in een volgende blog meer.

Tip 1: kleding.
Neem niet te veel kleding mee voor je kindje (zeker niet als er een wasmachine aanwezig is, zoals bij ons het geval was). Als het heel warm is, doe je je kindje toch weinig aan. Neem vooral veel rompertjes mee, zwembroekjes en dunne shirtjes en hemdjes.

Tip 2: luiers en dergelijke.
Luiers kan je prima op de plaats van bestemming kopen, zo ook luierdoekjes, billencrème, douchegel voor baby’s. Alles wat we hier in Nederland hebben is er ook te koop, maar net even wat anders.

Tip 3: voeding.
Dit vond ik een lastiger iets. Wij gebruiken veel biologische voeding en Huub krijgt hypoallergene melk. Ik heb dus biologische pap en zijn eigen voeding meegenomen. Verder heb ik alles daar gekocht.
Als je nog gepureerd eten geeft, neem dan je staafmixer mee. Ik was zo blij dat ik dat ding mee had genomen. Ik kon daardoor ook daar lekkere verse fruit – en groentehapjes voor hem maken. Hij heeft ook wel eens potjes gehad, maar dan die voor 4 maanden. In alle potjes boven de 6 maanden zat vlees en dat geven wij Huub nog niet.

Tip 4: kinderwagen.
Neem je eigen kinderwagen mee (geen paraplubuggy onder een jaar). De wegen in andere landen zijn vaak minder goed verhard en over het strand slepen met een paraplubuggy is ook geen pretje. We hebben best veel mensen geïrriteerd zien slepen haha. En minder fijn; wiebelende kindjes die niet heel blij keken.
Je moet je kinderwagen tegenwoordig inchecken. Op Schiphol kan je handige hoezen kopen en op internet zijn er ook hoezen te huur.

Tip 5: neem de draagzak mee.
Wij hadden voor op het vliegveld de draagzak meegenomen. We konden hem hierin ‘vervoeren’ en hij kon lekker alles goed bekijken. Ook heeft hij er heerlijk in geslapen. Echt heel fijn, want dan hadden we onze handen ook een beetje vrij.

image3

Tip 6: klamboe.
Koop een universele klamboe (die kunnen over de buggy, reiswieg, en bedje). Huub is een aantal keren door muggen gestoken, maar door de klamboe bleef dit minimaal. We namen de klamboe ook mee als we ’s avonds uit eten gingen en Huub in de buggy lag te slapen.

Tip 7: bronwater.
In de meeste zuid Europese landen kan je geen kraanwater drinken. Nu zou je zeggen uitkoken en klaar. Dat kan inderdaad ook, maar wat een werk is dat en er zit dan alsnog een vreemd bijsmaakje aan. Wij kochten gewoon heel veel flessen bronwater en maakte daar de flessen mee, gaven hem dat te drinken, maakte er pap mee en kookten er zelfs zijn groenten in.

Tip 8: medicijnen.
Neem ORS mee voor als je kindje diarree krijgt, dan kan je de te korten en zouten en dergelijke aanvullen. Neusspray is ook handig en zetpillen. Pijnstillers in het buitenland zijn vaak vrij sterk en geen idee of dat ook zo is voor kindjes. Ik nam dus liever de “Nederlandse” zetpillen mee.

Welke tips heb jij voor op vakantie gaan met een baby?

Show Full Content

About Author View Posts

Lize

Ik ben Lize en ik ben 30 jaar oud. Ik ben getrouwd met Michael en op januari 2016 ben ik mama geworden van onze prachtige zoon Huub. Ik werk op een kinderdagverblijf en hou van koken met vrienden en familie, winkelen, reizen en met mijn man en zoon genieten van Amsterdam

Previous 35 weken zwanger
Next Weekoverzicht #107: Hoogzwanger in een hittegolf

7 thoughts on “Hoe overleef ik een vakantie met een baby?

  1. Bij ons zal onze eerste vakantie met ons dochtertje pas voor volgende zomer zijn, jammer genoeg. Maar ik denk inderdaad dat er in het buitenland heel wat mogelijkheden zijn voor de aanschaf van de dingen die je nodig hebt. Goed dat het je zo goed bevallen is, Lize! & erg leuk om je ervaringen te lezen!

    1. Leuk om te horen. Hoop dat ik moeders (en vaders) met mijn blog een beetje kan helpen. Ik was best een beetje onzeker erover. Doen we er wel goed aan en hebben we alles wel mee haha maar had er ook veel zin in. En uiteindelijk is het dus super goed bevallen.
      Alvast heel veel plezier, ook al ga je pas volgens jaar. Is zo genieten met je kleintje op vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Controle op de diabetespoli

27 mei 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten