Ik vind het ontzettend leuk om bij andere bloggers te lezen over het bloggen zelf. Waar halen zij hun inspiratie vandaan en wat zijn hun doelen? Daarom vind ik de ‘ik als blogger’ tag van Patricia ook zo leuk. Want waar haal ik mijn inspiratie vandaan en heb ik veel contact met collega bloggers? Je leest het in mijn antwoorden. 

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Werkelijk uit alles! Gesprekken met andere moeders, gebeurtenissen tijdens mijn werk, dingen waar ik tegen aan loop met Luuk. Maar ook door het uitproberen van lekkere recepten, dagjes uit en soms wel eens persberichten die ik dagelijks binnenkrijg.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Niets bijzonders. Thee, een glaasje cola, crystal clear of gewoon water. Vaak zit ik te lunchen tijdens het bloggen, want dan slapen de kinderen. Maar meestal eet ik niets tijdens het bloggen.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Daar begin ik meestal een week van te voren mee. Ik vrees dat wanneer ik daar aan het begin van het jaar al mee begin en het iedere maand bij houd, het jaaroverzicht veel te lang wordt en uiteindelijk daardoor niet gelezen wordt. Niet dat het zo belangrijk is dat het gelezen wordt, want stiekem schrijf ik zo’n jaaroverzicht vooral voor mezelf. Ik vind het ook leuk om aan het eind van het jaar nog even terug te blikken naar het afgelopen jaar.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Dat het heel belangrijk is om voor jezelf concreet te hebben wat je wel en wat je niet deelt. Niet alleen over je kind, al is de privacy van je kind natuurlijk ook iets om over na te denken, maar ook over jezelf. Persoonlijke blogs doen het goed, maar waar leg je de grens? Ik heb zelf de ervaring (van jaaaaren geleden) dat het niet altijd handig is om heel persoonlijk te zijn. Terwijl ik toen misschien maar tientallen bezoekers had in plaats van duizenden. Ik ben mezelf behoorlijk tegengekomen en ben daar inmiddels veel meer over gaan nadenken.

Wanneer ik ook iets zou vertellen aan een wildvreemde is het vaak zo dat ik het ook op mijn blog zal delen. En dat is een beetje de leidraad die ik aan houd.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Dat verschilt. De ene keer tik ik ‘s avonds de ene blog na de andere. Het andere moment schrijf ik vooral in de ochtenden of wanneer de kinderen slapen. Het is afhankelijk van wat ik de rest van de dag heb gedaan. Soms plan ik een weekend vrij om te schrijven, maar heb ik totaal geen inspiratie en op een ander moment kom ik tijd tekort om al mijn ideeën uit te werken.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Ik wil vooral heel veel plezier houden in het bloggen. Soms betrap ik mezelf erop dat het op ‘moeten’ begint te lijken. En dat is niet wat ik wil. Daarnaast hoop ik op heel veel leuke samenwerkingen en ik zou het stiekem ook best wel een klein ietsiepietsie leuk vinden om eens op een persreisje te mogen. Al is het naar een hutje op de hei. Maar ja, dat blijft bij dromen vrees ik.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Nooit eigenlijk. Maar dat komt meer doordat ik goed nadenk over wat ik wel of niet deel. Wel was ik behoorlijk zenuwachtig naar de reacties na het delen van mijn blote mama buik. Maar de reacties waren zo lief, dat ik die zenuwen al heel snel kon laten varen.

mrsmama-mamakletst

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Inmiddels niet meer zoveel als een jaar of twee geleden. Ik word soms een beetje moe van het blogwereldje waarin elkaar het licht in de ogen niet eens gegund wordt. Maar toch heb ik er ook vriendinnen aan over gehouden. Marije en ik kennen elkaar weliswaar niet perse door het bloggen, al hebben we elkaar wel via een andere blog leren kennen, maar we hebben heel veel contact met elkaar. Ook heb ik een super leuk Whatsapp groepje waar dagelijks in gekletst wordt met bloggende mama’s uit de omgeving. Gwen, Shanna, Fleur, Minke, Geertje, Lieke en Meike zitten hierin. En we spreken ook wel eens in real life af, in het krijspaleis bijvoorbeeld.

Wat voor muziek of welke tv zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

Meestal zet ik een afspeellijst op Spotify aan met daarin mijn favoriete nummers. Of RTL4 staat op met wat jankprogramma’s. Al volg ik die dan vooral op de achtergrond.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Ik denk toch dat dit de zondag is. Omdat ik dan meestal de rust heb om te schrijven en artikelen uit te werken. Ook kijk ik op zondag of de gastbloggers de artikelen hebben aangeleverd en hou ik me bezig met de blogplanning, wat vaak ook weer zorgt voor inspiratie.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Ik heb ‘m al eerder genoemd, maar het is toch mijn blote mama buik artikel. Dit was de aanzet voor de blote mama buik rubriek die ruim een jaar lang iedere maandagochtend online kwam. Dit zorgde voor veel nieuwe aanwas op mijn blog en heel erg veel mailtjes en berichtjes met vrouwen die zichzelf herkenden in foto’s en verhalen in de rubriek, maar die eigenlijk niet mee durfden te doen met de rubriek.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Alleen omdat je het gevoel hebt iets te kunnen delen, je schrijven leuk vindt en je het ook leuk vindt om met bloggen bezig te zijn. Wanneer je het doet om lekker makkelijk geld te verdienen en gratis producten te ontvangen, kun je beter niet beginnen. Bloggen is erg tijdrovend en voordat je de eerste samenwerking te pakken hebt, zul je toch echt boeiende content online hebben moeten staan.

Wie zou jij willen vragen deze tag ook in te vullen?

Volgens mij doet Marije niet echt aan tags, maar misschien heeft ze wat inspiratie nodig voor een blog nu ze met zwangerschapsverlof is. Ik ben in elk geval erg benieuwd naar haar antwoorden!

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous De 20 weken echo
Next Over vloggers die treinsurfen

2 thoughts on “Ik als blogger

  1. Leuk om jouw antwoorden ook te lezen. Ik heb zelf ook veel persoonlijks online staan maar ook veel wat niet online staat. Meest persoonlijke van mij zijn denk ik wel de verhalen over mn depressie en dat zijn dingen die ik ook wel tegen een vreemde zou vertellen. Waarom niet, ik schaam me er niet (meer) voor. En die blote buiken verhalen zijn inderdaad erg mooi. Hoop dat ik ook ooit de moed heb om mijn blote buik te laten zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Verjaardag vieren in Corona-tijd

3 april 2020
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten