Er zijn maar weinig dingen waar ik bang voor ben. Zo ga ik in alle rust ’s avonds laat nog over straat als dat nodig is. En ik laat me niet of nauwelijks bang maken voor bijvoorbeeld terroristische aanslagen, al gebeuren ze de laatste jaren wel veel vaker (en dichterbij!). Ik ben niet bang voor muizen, (grote) honden of een grote boze kerel. Maar waar ik dan wel bang voor ben?

Ik ben bang voor…

Spinnen

Ja echt, hoe klein ze ook zijn, ik ben echt bang voor spinnen. Als ze maximaal 2 centimeter groot zijn durf ik er nog wel voorbij te lopen, maar groter dan dat en ik loop het liefst een blokje om. Vroeger thuis hadden we heel vaak spinnen. En ook bij mijn moeder thuis zijn erg veel spinnen te vinden. Ik hou er echt niet van. Ik weet dat ze mij niets zullen doen, maar arggg, die lange poten aan een vaak klein lijf die zo snel voortbewegen. Nee echt.. Ik hoop van harte dat Luuk er niet bang voor gaat zijn en ons van die smerige mormels bevrijd als hij wat ouder is haha.

Mijn gezondheid

Ik ben gezegend met twee ouders die niet altijd een al te beste gezondheid hebben. En wat blijkt helaas? Er spelen wat erfelijke factoren mee. Tja, echt rustig ben ik daardoor niet. Misschien heb ik wel precies de goede genen doorgekregen, maar nu ik langzaam richting de 30 ga en tijdens mijn zwangerschappen de nodige gezondheidsproblemen heb gekregen (die overigens ook in de toekomst nog voor problemen kunnen zorgen), ben ik toch minder rustig. Ik ben niet zo bang dat het me continue of iedere dag bezig houdt. Daarvoor geniet ik ook weer teveel van het leven, maar het schiet regelmatig door mijn hoofd. Mijn vader was net 30 geweest toen hij hoorde een hartafwijking te hebben. Nu die big three-o dus in de buurt komt, begin ik me toch af te vragen of ik wel in goede gezondheid de 40 zal halen. Time will tell. Dat wat ik er zelf aan kan doen, ben ik inmiddels druk mee bezig en meer dan mijn best kan ik verder niet doen.

Dat er iets gebeurt met mijn kinderen

Tja, het moederschap is niet altijd rozengeur en maneschijn. Vanaf het moment dat je zwanger bent, krijg je er namelijk zorgen bij. Zorgen over de gezondheid van je kindje, zorgen over of je wel in staat bent een kindje groot te krijgen en ik kan je inmiddels uit ervaring vertellen dat die angst bij een tweede kindje misschien nog wel erger is. Je hebt immers al eens een gezonde baby op de wereld gezet, wie zegt dat het een tweede keer ook weer gaat lukken? Ik maak me zorgen als Luuk klaagt over pijn in zijn buik, zijn mond of zijn oren. En hoewel het vaak “gewoon” een buikkrampje, een doorkomende kies of een hard geluid voor zijn oren is geweest, vraag ik me wel af of ik niet even langs de dokter moet. Wat een onzin. In de speeltuin ben ik bang voor valpartijen, op de loopfiets ben ik bang dat hij valt of ergens tegenaan rijdt, als we ergens zijn waar het druk is, ben ik bang hem kwijt te raken. Die angst overheerst onze uitjes gelukkig niet, want dan heb je volgens mij geen plezier meer in het leven. Maar ja, ik ben echt wel eens bang dat er iets gebeurt met mijn kinderen.

Dit is opdracht 14 van de 30 Day Blog Challenge. Met de 30 Day Blog Challenge NL, komen de 30 bovenstaande blogonderwerpen voorbij op MamaKletst. Niet in 30 dagen achter elkaar, maar wel in de komende maanden. Lees hier meer over de challenge.

Spin afbeelding komt van Shutterstock.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Living Arrows 3/52 Luuk wat word je groot
Next Toch een babykamer voor Maik

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Het roer moet om

11 januari 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten