Geen enkele moeder is perfect. En ik ben dat al helemaal verre van. Dat gevoel hebben meer moeders en daarom bedacht Mar Joya de ‘ik ben zo moeder die‘ tag. En ik werd getagd door lieve Miriam om een aantal bekentenissen met jullie te delen. Ik kon heel lang doorgaan, maar besloot het bij 10 bekentenissen te houden.


1. .. Mijn kinderen vaccineert

Yep, ik laat mijn kinderen vaccineren, volledig volgens het schema zoals deze bekend is. Ik heb me wel eens verdiept in de voors en tegens en kwam erachter dat ik toch echt vooral vóór vaccineren ben.

2. .. De kinderen niet elke dag schone kleren aantrekt

Als er geen vlekken op zitten, trek ik echt mijn kinderen niet dagelijks schone kleding aan. Ik was me nu al suf, als ik dan ook nog eens alle extra kinderkleding erbij moet wassen, is er helemaal geen beginnen meer aan. Zodra ze ouder zijn en gaan zweten, zal ik uiteraard wel dagelijks schone kleren aantrekken, maar nu nog niet hoor. Schoon is schoon!

3. .. De televisie aanzet voor de kinderen

Ik ben echt de laatste die zal roepen dat mijn kinderen geen tv mogen kijken. Wel juist. Ik merk dat ze er veel van leren, ze dansen en zingen mee met allerlei liedjes en ik kan ondertussen rustig mijn ding doen. Natuurlijk gaan we ook naar buiten, knutselen we en er wordt ook niet voor de televisie gegeten. Maar wat programma’s kijken, zie ik niet zoveel slechts in.

4. .. Het niet zo erg vindt als de kinderen er een (mid)dagje niet zijn

Vaak lees ik dat moeders zich alleen kunnen voelen als de kinderen er even niet zijn. Ik heb daar niet zo’n last van. Ik hou wel van alleen zijn, kan daar echt van genieten. En kan dus ook enorm genieten van de stilte in huis als ze er even een (mid)dagje niet zijn. Dat gebeurt alleen niet heel vaak.

5. .. Vergeet vitamines te geven

“Krijgen ze nog dagelijks hun vitamine D?” is een vraag die elke keer weer wordt gesteld op het consultatiebureau. Ehh ja, zeg ik dan. Maar dit gebeurt zeker niet dagelijks. Ook niet wekelijks trouwens. Ik ben er voor mezelf helaas ook niet zo trouw in. Dus het schiet er regelmatig bij in.

6. .. Wel eens tegen de kinderen uitvalt

Tja, ik zou zo graag willen dat het niet zo was, maar ik ben ook maar een mens. En soms halen die engeltjes van me, echt wel eens het bloed onder mijn nagels vandaan. Ik val dan wel eens tegen ze uit. Overigens maak ik het niet veel later ook weer goed met ze hoor. Ik kan heel goed sorry zeggen voor mijn gedrag en hoop ze daarmee te leren dat zij dat ook kunnen doen. Al zou het nog beter zijn ze te leren na te denken voor ze iets doen. Maar dat moet ik zelf in sommige gevallen ook nog leren haha.

7. .. Veel over de kinderen praat in gezelschap

En ik had me nog zo voorgenomen niet zo’n moeder te worden. Maar het gebeurde zomaar. Ik praat veel over ze in gezelschap met andere mensen. Maar dat komt natuurlijk ook omdat ik zo apetrots op ze ben.

8. .. Blij is als de kinderen slapen

Mijn favoriete moment van de dag is als de kinderen slapen. Ik vind het heel leuk als ze wakker zijn, maar vind het vaak nog leuker als ze slapen. Zo’n dag met de kinderen is behoorlijk slopend en ik ben dan ook blij als we allemaal even kunnen uitrusten.

9. .. Soms net doet of ik geen poepluier ruik

Het is een wedstrijdje; de ontkenning van een poepluier. Al is het sinds we onze pup hebben wel lastiger, want die ruikt elke poepluier al 10 minuten voor hij gevuld is en hangt er dan het liefste met zijn neus bovenop. Maar Joost en ik doen af en toe net of onze neus bloedt. Uiteraard wel tot op zekere hoogte, want rode billen tot gevolg van een ontkende poepluier gaat ons allebei gelukkig te ver.

10. .. Heel veel van haar kinderen houdt

Maar echt! Ze zijn zo leuk, zo lief, zo ondeugend, zo gezellig, zo fijn… Ik mag dan niet perfect zijn, maar ben wel stapelgek op ze. En dat laat ik ze ook dagelijks weten. Gelukkig kunnen ze dat andersom ook steeds beter laten weten. En wordt er zelfs op dagen dat we elkaar behoorlijk in de weg zitten, heel veel geknuffeld. Hopelijk blijft dat nog heel lang zo!

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #154
Next Windlicht paddenstoel

3 thoughts on “Ik ben zo’n moeder die TAG

  1. Ik geef Cinna wel eens een potje….erg hè hahaha….
    Ook mis ik soms wel eens mn leventje before baby…toen we de hele dag in pyjama konden zitten en sliepen rot 11 uur haha…
    Maar zou m voor geen goud meer willen missen hoor….

  2. Die vitamines zijn zo vervelend. Het laatste waar ik aan denk als ik met hoofdpijn brood sta te smeren voor twee huilerige, hongerige jongentjes. Ik geef ze vaak vitamine d voor een paar dagen. Het kan bij volwassenen prima eens in de week gegeven worden, dus waarom niet bij kleintjes.

  3. Ik vind de televisie ook helemaal niet erg. Zoals je zegt ze leren er ook enorm veel van. Vitamine d en visolie druppels geef ik wel dagelijks maar dat komt omdat ze naast mijn vitamines/pil liggen dus slikken we ze op een gezamenlijk moment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #192: In de wolken

9 oktober 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten