Blog door Lisette – Het moment dat je je kind in je armen krijgt, komt er een onvoorwaardelijke liefde tevoorschijn die je niet had verwacht. Tenminste, ik niet. Natuurlijk wist ik dat ik voor altijd van dat kleine mannetje zou gaan houden, maar dat het zo erg zou zijn? En nu wil hij ineens geen kusje meer van me. Iets wat ik behoorlijk lastig vind…

Het eerste jaar is voorbijgevlogen en Roxas begint al een echte individu te worden. Hij begrijpt steeds meer lijkt het wel. Van puzzelstukjes erin rammen tot woordjes en klanken van liedjes. Wat ik alleen totaal niet zag aankomen is dat hij met zijn 15 maanden ineens nee zou gaan zeggen. Dit komt toch pas als ze twee zijn? “The terrible two”. Blijkbaar heeft hij niet alleen met zijn lengte een voorsprong, maar is hij ook geestelijk al verder.

Image-5

Het begon op een dinsdagochtend op de opvang. Roxas zit op het kinderdagverblijf waar ik werk. Wat natuurlijk super handig is met brengen en halen. En ik kan tussendoor soms even spieken. Zoals altijd bracht ik meneer weg en ging ik nog even kletsen met zijn juffen (mijn collega’s). Bij het weggaan geeft meneer mij altijd een kus. Maar nu zei hij ineens “Nee.. nee..” Krijg ik geen kus Roxas? “Nee.” En boos dat hij werd omdat ik hem wel een kus gaf.

Terwijl ik naar de deur liep en begon met het zwaairitueel keek hij mij schaapachtig aan. Alle andere kinderen waren zoet naar mij aan het zwaaien, maar mijn eigen kind leek mij alweer vergeten te zijn. Help! Is dit het begin van het eind? Waar is toch die kleine schattige knuffelkont gebleven die altijd zo zoetjes naar mij zwaait en kusjes geeft (het liefst met natte tong erbij)?

Image-4

Ach, maak je niet zo druk, dacht ik later bij mezelf. Hij zal wel gewoon even geen zin hebben gehad of zei per toeval nee. Maar de volgende dag ging het helaas precies hetzelfde. Waar ging het mis? Mijn schattige knuffelige baby is veranderd in een eigenwijze opstandige dreumes. Ik krijg visioenen naar supermarkt taferelen, boos stampvoeten en uiteindelijk op de grond gaan liggen. Neeeeee, dit wil ik echt nog niet! Geef me mijn baby terug!

En ineens, onlangs tijdens het avondeten, vroeg ik of papa een kusje kreeg. Ja hoor, daar kwam zijn tong tevoorschijn en papa kreeg een lebber over zijn wang. En ik? Ik kreeg weer een “nee” te horen. Maar tijdens het spelen na het eten, kwam meneer ineens naar mij toe gekropen. Hij wilde opgetild worden en begon mij enorm te knuffelen. Gelukkig, ik ben toch nog wel goed genoeg voor mijn kleine draakje. En als ik dan diep inadem ruik ik ook waarom.

Want tja, niemand verschoond een heerlijk geurende poepbroek beter dan je eigen mama…

Show Full Content

About Author View Posts

Lisette

Lisette, 30, sinds April 2015 mama van Roxas.
Ook heb ik nog een lieve vriend en met zijn drietjes wonen we in een knus gezellig appartement in Almere.Ik werk fulltime in de kinderopvang met peuters en ben gek op zingen

Previous 25 weken zwanger
Next Tweedehands babykleding, ja of nee?

1 thought on “Ik hoef geen kusje mama

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Tips om de ontwikkeling van de fijne motoriek te stimuleren

13 juni 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten