Ik ben altijd heel erg nieuwsgierig naar welke spullen andere moeders allemaal met zich meeslepen in een luiertas. In ‘in de luiertas van’ laten verschillende moeders de inhoud van hun luiertas zien. De luiertas van Ellen, is eigenlijk niet echt een luiertas, maar een leuke rugtas voor haar dochter. Klein maar fijn. En Ellen laat zien wat er allemaal in de tas meegaat. 

Wie ben je?

Ik ben Ellen 34 jaar en ben dit jaar 5 getrouwd. Ik ben gastouder 4 dagen in de week van 6 verschillende kinderen. Wij hebben een dochter van 3. En ik blog zelf op Mama Scrapelle.

Wat voor een luiertas heb je?

Wij hadden eerst een luiertas die handgemaakt kwam uit Zuid – Afrika via een project van de tante van mijn man. Toen dochterlief 1 werd ongeveer gingen wij over op een rugtas van Woezel en Pip en daarna een van Dora. Beide had ik op de Negenmaandenbeurs gekocht vlak voor haar eerste verjaardag. De prijs weet ik eerlijk gezegd niet meer.

Wat neem je allemaal mee in de luiertas?

 • Luiers van Kruidvat afhankelijk van de duur dat we weggaan zo’n 3 a 5 luiers.
 • Lotiondoekjes van Kruidvat een half pak meestal. Ik wissel dus regelmatig met de pakjes van thuis dat ik niet met een vol pak in de tas heb, maar ook niet een bijna leeg pak en mis kan grijpen.
 • Weggooi slabbers van de kruidvat.
 • Een setje kleding. Bij voorkeur iets wat dun en klein op te vouwen is.
 • Een verschoonmatje
 • Een pakje appelsap of een drinkbeker met diksap
 • Een dora kinderkoekje en een doosje rozijntjes van de AH/Hema
 • Pakje zakdoekjes
 • Haar zorgpas van de verzekeraar
 • Multiblind baby billenspray
 • Bepanthen baby zalf
 • Luierzakjes
 • Tube zonnebrandcreme F50 Oriflame
 • Vallen en stotenzalf van VSM
 • Etuitje met haarspeldjes en een kleine kam
 • EHBO creme van HeltiQ
 • Potloden en een klein boekje
 • Als baby had ik er ook altijd een hydrofiel inzitten, een flesje met een poedertoren, soms een thermoskan heet water en een flesje spa blauw, geloof 100 heet en 80 koud water was de ideale combinatie. Ook had ik er vaak 2 setjes kleding inzitten omdat zeker met kiesjes er nog al eens de nodige spuitluiers achter elkaar kunnen komen.

20160214_145021_resized

Neem je naast de luiertas ook nog een eigen tas mee?

Ja ik heb altijd mijn handtas bij me waar ik standaard 2 portemonnees in heb zitten, een klein toilettasje voor mijzelf, kauwgom, suikervrije reep, een flesje water en zo nog wat dingen.

Wat is echt onmisbaar in een luiertas volgens jou?

Buiten het geijkte als luiers, billendoekjes en een matje is de stoten en vallen zalf bij dreumesen en peuters erg handig om bij je te hebben! In de zomermaanden een tube zonnebrandcrème en wat om zich te vermaken is erg handig. En de luiertasjes om de vuile luiers en/of vuile kleding in te doen. Onmisbaar!!

Wat neem je wel mee, maar heb je stiekem eigenlijk niet nodig?

De EHBO zalf zit nog steeds dicht, en de haarspeldjes en kam heb ik eigenlijk nog niet nodig gehad. De rest heb ik alles wel eens gebruikt.

Heb je tips voor aanstaande moeders voor de aankoop van een luiertas?

Zorg voor voldoende vakjes of kleine tasjes in de grote tas zodat je spullen snel kan vinden en vervangen. Zeker omdat manlief of een opa/oma/oppas ook wel eens in de tas moet zijn om wat te zoeken en het niet zo handig is als de luiertas net zo’n zooitje is als je handtas 😉


Wil jij ook laten zien wat je zoal meeneemt in je luiertas? Ik ben nog op zoek naar moeders die de inhoud van hun luiertas willen laten zien en hierover willen vertellen. Mail me op info@mamakletst.nl om meer informatie te ontvangen.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Verzamelingen en obsessies
Next 34 weken zwanger

2 thoughts on “In de luiertas van Ellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Doelen voor de maand mei; Naar het bevrijdingsfestival en een nieuwe domeinnaam

29 april 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten