Ik ben altijd heel erg nieuwsgierig naar welke spullen andere moeders allemaal met zich meeslepen in een luiertas. In ‘in de luiertas van’ laten verschillende moeders de inhoud van hun luiertas zien. Jessica neemt stiekem veel te veel mee omdat ze liever goed is voorbereid.

Wie ben je?

Hoi, ik ben Jessica, 26 jaar . Ik woon in Antwerpen met mijn vriend en onze dochter Ellie. Ellie is momenteel 9 maanden oud.

IMG_7735

Wat voor een luiertas heb je?

Ik kreeg mijn luiertas van Kitch Kitchen cadeau van mijn schoonmoeder. Ik was heel lang aan het twijfelen of ik geen grote handtas zou  gebruiken die ik hier al had staan. Ze kon mijn getwijfel niet meer aan denk ik en kocht deze voor mij. Ze kosten € 49,95

Wat neem je allemaal mee in de luiertas?

Hou jullie vast want ik neem veel te veel mee. Ik ben liever voorbereid.

In het middenvak:
Een luiermatje (Nobodinoz), altijd handig om je baby proper te kunnen neer leggen.

– Een case voor vochtige doekjes. Ik ben niet helemaal tevreden van deze case. Hij is niet waterdicht en het vocht loop eruit waardoor heel mijn tas soms nat is. Je kan evengoed het pakje zo meenemen. Case: Oxo Tot. Vochtige doekjes: Water Wipes.

 Speeltjes voor onderweg of bij bezoek. Favorieten nu zijn deze rammelaar van Sebra en de bijring van Grimm’s.
– 
Luiers en zakjes om vuile luiers eventueel terug mee te nemen. Er is niet altijd een vuilbak in de buurt en je wil geen stinkende luier in je tas hebben. Het luierzakje maakte mijn schoonmoeder met tafelzeil van Kitsch Kitchen.

Een extra outfit, van sokken tot slab (Nobodinoz). Ongelukjes zijn snel gebeurd.

Tetradoeken, ik heb er altijd 3 bij. Voor een lange dag durf ik er zelfs meer mee te nemen. Ellie spuugt best veel, dus deze zijn altijd handig. (HEMA)

Mijn portemonnee.

IMG_7730

In de zakjes vooraan:
Antibacteriële zeep. Want er is niet altijd een kraantje om je handen te wassen na het verschonen.

Vitaminen.

Tic tac snoepjes.

Make-up: spiegel, wimperkruller en mascara. Mascara doe ik altijd in de auto of onderweg.

Gsm. Op dat moment gebruikte ik mijn gsm op foto’s te nemen, maar normaal zou ik hem mee in dit zakje steken.
Een washandje en zeep (Naïf). Zoals ik al eerder zei Ellie spuugt veel en ongelukjes zijn snel gebeurd. Als we bij familie op bezoek zijn, was ik haar liever even grondig dan haar te wassen met een vochtig doekje.

– Tepelcréme (Medela). Ik heb hem niet meer zo hard nodig als in het begin, maar het kan geen kwaad om hem bij te hebben.

Billenzalf. Ik heb een potje (Sudocrem) en een tube (Naïf) mee. Beide klein en gemakkelijk mee te nemen. Tester formaten zijn niet handig om thuis te gebruiken.

Fysiologisch water. Ellie is een tijdje heel verkouden geweest en moesten we haar neus spoelen voor het voeden.

Een reservetutje (difrax). Dit is absoluut niet haar favoriete tut, maar daardoor kan het geen kwaad dat hij hier standaard in blijft zitten. Hij zit hier enkel voor noodgevallen.

– Borstkompressen (Kruidvat). Zonder deze compressen zou ik best voor mezelf ook een outfit of drie moeten voorzien. Mijn borsten zijn absoluut nog niet zindelijk.

Een hydro stick  (Mustela). Het is koud buiten en haar huid is snel droog dus ik probeer haar huid goed te hydrateren.

IMG_7732

Neem je naast de luiertas ook nog een eigen tas mee?

Ik steek alles mee in de luiertas of men jas. Waarom zou ik twee tassen meenemen? In de zomer kan het misschien zijn dat ik een mini tasje meeneem waar enkel mijn gsm en portemonnee in past. Want meestal draag ik jurkjes en heb ik geen zakken.

Wat is echt onmisbaar in een luiertas volgens jou?

Luiers en doekjes. Maar ik ben toch altijd blij dat ik mijn antibacteriële gel en/of zeep bij heb.

Wat neem je wel mee, maar heb je stiekem eigenlijk niet nodig?

Goh, ik denk dat ik veel spullen bij heb die ik eigenlijk niet nodig heb. Een zakje voor luiers, vitaminen, make-up, fysiologisch water, 2 soorten billenzalf, washandje…

Heb je tips voor aanstaande moeders voor de aankoop van een luiertas?

Ik wilde graag een grote tas die ook leeg, stevig staat. Als je dan met één hand in je tas moet zoeken dat je een duidelijk zicht hebt in de tas. Ik vind het ook handig dat ik een paar kleine zakjes heb om prulletjes in te steken.

Jessica blogt zelf ook op Exploring Life, leuk als je daar een kijkje wil nemen! 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Bunchems
Next 28 weken zwanger

1 thought on “In de luiertas van Jessica

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Het consultatiebureau

24 juni 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten