Ik ben altijd heel erg nieuwsgierig naar welke spullen andere moeders allemaal met zich meeslepen in een luiertas. In ‘in de luiertas van’ laten verschillende moeders de inhoud van hun luiertas zien. Sanne noemt zichzelf heel geordend en dat is ook goed te zien aan de inhoud van haar luiertas.

Wie ben je?

Mijn naam is Sanne, ik ben 20 jaar oud en mama van mijn dochtertje Nora (25-02-2015). Ik heb een relatie met mijn vriend Jason (20 jaar). Voorheen studeerde ik, maar ik kan met een gerust hart zeggen dat ik in februari mijn diploma heb behaald. Ik ben nu Onderwijsassistente. Helaas heb ik nog geen baan, maar ik ben wel hard aan het solliciteren op verschillende scholen en organisaties.

Wat voor een luiertas heb je?

Bij het aanschaffen van de kinderwagen, kreeg ik er een luiertas bij. Dit was een zwart/grijze luiertas met bloemenprint. Ik vond hem te klein, dus besloot ik een andere luiertas te kopen. Ik zocht een ruime luiertas, in de kleur roze en kwam uit bij de Lorelli Mama Bag Roze Verzorgingstas B100.

20160204_143029

De Lorelli Mama Bag Roze Verzorgingstas B100 kost €19,99. Ik heb hem gekocht op de site van MamaLoes Babysjop. Bij de Lorelli Mama Bag Roze Verzorgingstas B100 zit een verschoningsmatje en doorzichtig etuitje inbegrepen. Aan beide zijkanten van de luiertas zit een ruimte om bijvoorbeeld een flesje in op te bergen. Aan de achterkant zit een opbergruimte die je vast kan maken met klittenband. Aan de voorkant van de tas zit ook een opbergruimte, daar zitten het verschoningsmatje in en twee elastische banden waar je luiers e.d. achter kan bevestigen.

In de tas zelf heb je twee opbergvakjes, het doorzichtige etuitje en een harde, uitneembare onderkant.
Je kan de tas zowel in de hand meenemen, maar er zit ook een band aan waarmee je hem langer kan maken. Ik draag hem voornamelijk aan de kinderwagen.

20160204_143300

Wat neem je allemaal mee in de luiertas?

Doordat ik nu een ruime luiertas heb, kan ik ook veel meer meenemen. Voor het verschonen neem ik het verschoningsmatje mee, maar ook vier paar Pampers Baby-Dry luiers (Etos), geparfumeerde luierzakjes (Kruidvat), Huggies billendoekjes met aloë vera (Action) en Bepanthen crème voor rode billetjes (lokale drogisterij). Hoewel ik het 9 van de 10 keer vergeet, neem ik af en toe ook een nieuw setje kleding mee voor eventuele ongelukjes.

20160204_143430

Voor de rest neem ik voor mezelf mijn portemonnee (gekregen) mee, maar ook hand crème  (Lidl), desinfecterende gel (Nutalis), mijn handschoenen (Primark), mijn sleutelbos, mijn OV-chipkaart, tampons (Kruidvat), pepermuntjes (Smint), mijn borstel (Kruidvat) en snoepjes (Mentos).

20160204_145814

Voor Nora neem ik een heleboel mee. Om te beginnen met haar mutsjes: de berenmuts met touwtjes (gekregen) en de glittermuts (Hema) neem ik allebei mee, omdat ze vaak haar mutsjes van haar hoofd trekt. Dan is een mutsje met touwtjes handiger dan een losse muts.
Daarnaast heb ik altijd zetpillen (Actavis – lokale drogisterij) bij me, evenals zakdoekjes van Markant (Vomar supermarkt) en een dreumesbiscuitje van Nijntje (Vomar supermarkt).
Qua speelgoed zorg ik er altijd voor dat ik genoeg bij me heb. Zo zijn het boekje van Molletje Modder (Boekbeestjes), het gele telefoontje (gekregen) en haar Woezel knuffeldoekje (Bol.com) grote favoriet. Het boekje met babydiertjes (Flash), het roze speelgoed vlindertje (Playgro) en de blauwe muziek-kip (Hema) heb ik toevallig deze keer in de tas zitten.

20160204_151452

Als laatste heb ik een slabbetje (Zeeman) en twee spuugdoekjes (Hema) bij me.

20160204_151957

Neem je naast de luiertas ook nog een eigen tas mee?

Nee, ik neem vrijwel nooit mijn eigen tas mee.

Wat is echt onmisbaar in een luiertas volgens jou?

Billlen- of spuugdoekjes: tenminste iets waarmee je schoon kan maken. Ik heb vaak genoeg gehad dat ik Nora een biscuitje had gegeven en naderhand de hele kinderwagen onder de geplette, fijngemalen koek zat inclusief Nora zelf. Maar het is ook handig om jezelf even op te frissen, speelgoed dat op de grond is gevallen schoon te maken en de kinderstoel in een restaurant net wat netter achter te laten.

Wat neem je wel mee, maar heb je stiekem eigenlijk niet nodig?

Mijn borstel zou er opzich wel uit kunnen. Maar ik heb een soort automatisme dat mijn haar geborsteld móet worden nadat ik door de wind heb gelopen. Ik heb een hekel aan klitten.

Heb je tips voor aanstaande moeders voor de aankoop van een luiertas?

Kies een luiertas die lekker ruim is, maar niet groot oogt. Hierdoor kan je genoeg meenemen,  maar lijkt het niet alsof je met een bergtas rond wandelt. Een waterdichte luiertas is helemaal handig, dan blijven al je spulletjes droog!

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Speen weg met de Lumies
Next Zaken die wij nog voor Luuk moeten regelen

3 thoughts on “In de luiertas van Sanne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #10: Hup holland!

29 juni 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten