Wij wonen in een fijn appartement, op de 8e etage met schitterend uitzicht. We kijken uit over de bossen van Zeist, aan de voor en achterkant. De buurt mag dan misschien niet perfect zijn en we mogen dan wel een tuin missen, maar verder wonen we hier prima. De voedingen van Luuk verlopen het rustigst als we lekker op bed gaan liggen met elkaar. Zo krijgt hij minimale prikkels en drinkt hij zijn fles snel op. Heerlijk zijn die momenten. Het mindere is alleen, dat onze gordijnen dicht moeten. Onze slaapkamer grenst namelijk aan de gallerij, waar dagelijks tientallen mensen overheen lopen. En jawel, die kijken allemaal naar binnen. Dus zitten we meestal in het donker. Daar word ik inmiddels niet meer zo vrolijk van, dus ben ik op zoek naar een oplossing. 

Slaapkamerraam - www.mamakletst.nl

Het is natuurlijk hartstikke gezellig om naar alle voorbij lopende buurtjes te zwaaien, terwijl wij op bed liggen. Maar eigenlijk vind ik het feit dat ik met mijn zoon op bed lig tijdens de voeding al behoorlijk prive. En daar hoeft niet iedereen van mee te genieten. Maar om in het donker te blijven zitten, schiet niet op. Soms zie ik niet eens of het regent, of dat de zon schijnt. Goed. Een oplossing dus. Het liefst moet het iets zijn waardoor de voorbijgangers niet meer naar binnen kunnen kijken, maar wij wel naar buiten. Plakplastic is eigenlijk niet toegestaan, dat mag niet van de glasverzekering.

Daarna dacht ik aan vitrage. Maar daarin heb je zoveel verschillende soorten en diktes. Waardoor ik eigenlijk door de bomen het bos niet meer zie. Kiezen we een stevig systeem van VELUX of gaan we toch voor een goedkopere variant. Of kiezen we voor luxaflex? Ik vind het maar lastig om wat uit te moeten kiezen. Aan de andere kant denk ik wel eens, kom op Joyce, het gaat maar om de slaapkamer. Maar toch wil ik dat het er netjes uit ziet en we lekker in het daglicht kunnen zitten, zonder continue bekeken te worden door verschillende mensen.

Als jij bovenstaande foto ziet, waar zou jij dan voor kiezen? mk-rond

 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #23
Next Mijn herfst bucketlist

13 thoughts on “Inkijk vanaf de gallerij

 1. Wij hebben zelf ook een enorm raam. Weliswaar niet in onze slaapkamer, maar in de woonkamer, maar irritant vond ik het wel. Iedereen keek zó naar binnen, dus hebben we nu luxaflex. Deze heb ik zo afgesteld dat ik wel naar buiten kan kijken, maar vanaf buiten is het niet mogelijk om naar binnen te kijken. Heerlijk vind ik het, want zo kan ik ongestoord in het daglicht lekker chillen in mijn eigen huis.

  1. Oh ja erg is dat he, wonen in een aquarium. Dat heb ik 2 huizen geleden ook gehad. Had toen lamellen voor het raam hangen om de nieuwsgierige buurtjes niet naar binnen te kunnen laten gluren haha. Denk dat we nu maar voor vitrage gaan..

  1. Omdat het temperatuurverschil er dan voor kan zorgen dat het glas breekt, omdat het niet goed kan ventileren of zoiets. Ik vond het ook maar vreemd. Daarbij vind ik het ook wel lastig met ramen zemen etc. Dus ik gok dat we maar voor vitrage gaan.

 2. ik dacht eigenlijk ook meteen aan plakfolie, maar dan van dat spul dat er weer afgehaald kan worden. Weet je wat ik bedoel, het blijft met water plakken en je kunt het zo vaak er weer af halen als je wilt. Het scheelt dan met “dat mag niet” verhaal. een vitrage schijnt net zo veel door, ik zou eigenlijk voor hele brede jaloezien gaan, die je half open zet zodat licht binnenkomt maar mensen je niet op bed zien liggen. Of vervang je gordijnen met witte, als je die dan dicht doet is het nog steeds licht in je kamer, alleen kun je niet buiten kijken…

  1. Ja dat is ook het spul wat ik bedoel, maar dan keert de glasverzekeraar niets uit als er iets gebeurt met de ramen. Dus ik neem wat dat betreft geen risico 🙂

   Ik denk dat we gaan voor vitrage en de zwarte gordijnen er overheen houden voor ’s avonds 🙂

 3. Wij wonen in een prachtig, 100 jaar oud huis, midden in het centrum. Maar van die inkijk werd ik echt gestoord. Sommige mensen doen het niet eens ‘fatsoenlijk’ maar gaan op het gemak even naar binnen staan staren. Je zou ze bijna op de koffie vragen…. Wij hebben inmiddels Luxaflex opgehangen en daardoor is het toch een stuk minder geworden. ’s avonds doen we ze dicht, vind ik nog gezellig ook 🙂

  1. Wat kunnen sommige mensen toch brutaal zijn he?!
   Ik vind het ’s avonds ook gezellig met de gordijnen dicht. Geen reflecties op de ramen, gewoon lekker knus. We hebben wel gordijnen in de slaapkamer hoor, maar die zorgen ook voor weinig daglicht en als het zo door gaat worden we nog depressief ook in de winter als we een dag op de slaapkamer doorbrengen vanwege een sprongetje bijvoorbeeld 😉

 4. Ik zou er zelf vitrage voor hangen of luxaflex. Wij hebben een voordeur die grotendeels glas in en uitkijkt op het portiek met trappen. Iedereen die er langs loopt kijkt ook zo het huis binnen. We hebben er luxaflex voor hangen die zo staat afgesteld dat naar binnen kijken niet kan maar wij wel naar buiten kunnen kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Plussize badmode kopen

28 juni 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten