Inspiratie geboortetraktaties voor de peuterspeelzaal

Onlangs besefte ik me ineens wat er zoal anders is bij de geboorte van een tweede kind, vergeleken bij de eerste keer. Niet alleen hoef ik me te bedenken wat ik ons kraambezoek voorschotel in plaats van beschuit met muisjes. Het is voor Luuk natuurlijk ook leuk om te trakteren op de peuterspeelzaal zodra hij grote broer geworden is. Gelukkig is er op Pinterest voldoende inspiratie te vinden voor geboortetraktaties. 

Vrij simpel, maar wel leuk. Nijntje koekjes met muisjes. Met wat gesmolten witte chocolade zorg je ervoor dat de muisjes op de Nijntje koekjes blijven plakken.

Datzelfde kun je natuurlijk ook doen met soepstengels en in plaats van witte chocolade gebruik je dan boter.

Of je maakt ze met marshmallow’s.

Toch ben ik voor peuters liever wat voorzichtiger met het voorschotelen van suiker. Daarnaast zou ik het ook heel erg praktisch vinden om de geboortetraktaties al op voorhand te kunnen maken, zodat ik niet vlak na de bevalling halsoverkop nog van alles in elkaar hoef te freubelen.

Zelf een ooievaar maken en daar een koekje of snoepje aan vast maken kan natuurlijk ook.

En ik denk dat het zoiets als bovenstaande gaat worden. Een ooievaar, met uiteraard een blauw lintje en daarachter een doosje rozijntjes geplakt. Dat lusten vrijwel andere kinderen, is niet zo’n suikerbom en kan ik tijdens mijn verlof voor de bevalling al maken.

Wat het uiteindelijk precies geworden is, dat zal ik jullie na de bevalling uiteraard laten zien. Ik ben ook erg benieuwd hoe Luuk het vindt om te trakteren. Zijn verjaardag heeft hij nog nooit op die manier gevierd, dus dat wordt vast leuk!

Wat liet jij je kind trakteren toen hij/zij grote broer of zus werd?

3 gedachten over “Inspiratie geboortetraktaties voor de peuterspeelzaal”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten