Sinterklaas is het land uit, dus is het tijd voor de kerst. En hoe kan ik deze periode beter starten op mijn blog dan met de ‘is het al bijna kerst tag’ van Tamara? In deze tag beantwoord ik verschillende vragen die met de kerst te maken hebben.

Hoelang nog tot het kerst is?

Nog maar 19 dagen!

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Een 9. Als het eenmaal 1 december is geweest kijk ik altijd zo uit naar de kerstdagen.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Vandaag! Gisteren was het pakjesavond, dus op 6 december is het tijd om de boom neer te zetten. Dat was voorheen anders trouwens. Voor Luuk geboren was stond begin november de kerstboom al in de kamer. Maar ik kan het nu met de kindjes niet maken. De boom komt er pas in als de Sint eruit is.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Vooral vol. En dan bedoel ik niet perse vol met ballen, maar een kale boom met een hoop open plekken omdat er geen takken zitten vind ik geen gezicht. We hebben een kunstkerstboom, dus die is elk jaar hetzelfde. Verder ben ik gek op kleuren die bij elkaar passen qua kerstballen.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Little Drummer Boy!

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Ruzie maken. Maarja, dat gebeurt soms toch haha. Nee ik vind de kerst vooral erg gezellig en leuk met cadeautjes en lekker eten, maar verder moet iedereen vooral gewoon normaal doen. Opgedofte mensen die normaal in een slobberbroek rondlopen hoeft van mij ook niet perse. Tenzij het de dresscode is.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Nergens naar eigenlijk. We eten ieder jaar iets anders, tenzij het gourmetten is, maar volgens mij staat dat nergens echt op de planning dit jaar. Ik laat me dus verrassen!

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Dat hangt er vanaf met wie we het vieren. Bij het ene deel van de familie doen we wat meer moeite voor de kleding en bij het andere deel kun je maar beter in een trainingsbroek komen, om het zo comfi mogelijk te maken. Maar als ik op net ga, trek ik een jurkje aan.

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Geen idee, wie zegt dat we dan nog leven? Ik kijk niet zo ver vooruit. Maar het zou fijn zijn als we de kerst dan met kinderen en hun partners kunnen vieren. Misschien zijn er zelfs al wel kleinkinderen, al moet ik daar echt nog niet aan denken!

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

De week voor kerst zit ik altijd aan de buis gekluisterd om naar Serious Request te kijken. En op kerstavond kijken Joost en ik altijd samen naar de finale onder het genot van lekkere hapjes en drankjes. Dus dat zal dit jaar niet anders zijn.

Ook hebben we altijd een spelletjes kerstdag met mijn moeder, stiefvader en stiefzusjes. Dat begint inmiddels echt traditie geworden. Voor dit jaar staan er zoveel spelletjes op de planning, dat we beter om 7 uur ‘s morgens vast kunnen beginnen. Anders hebben we nooit genoeg tijd haha.

Kijk jij ook uit naar de kerst? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Combi gastouder & gezin
Next Schoonmaakhulp of niet?

1 thought on “Tag: Is het al bijna kerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Blogfeestje Co-host

17 juni 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten