Tot mijn grote verbazing zag ik gisteren een artikel verschijnen op AD.nl. Voor sommige mensen is het blijkbaar heel normaal om een iPad als ‘babysitter’ te gebruiken, om zelf even boodschappen te gaan doen, of zoals in het interview staat ‘even naar een cafeetje te gaan’. Jaja. En dan straalbezopen thuiskomen zeker?

Het artikel wordt afgesloten met een verhaal over ouders die op nieuwjaarsnacht een paar huizen verderop feest vieren en niet gemerkt hebben dat het netwerkbereik niet werkte, waardoor de kinderen door de brievenbus om hulp zijn gaan roepen. Ik schrik ervan als ik zulke dingen lees. Waarom zou je vertrouwen op die technologie? Omdat de buren de sleutel hebben en er een rookmelder is geïnstalleerd?

ipadalsoppas

Ik begrijp wel dat het niet altijd mogelijk is om betaalde oppas te regelen. Maar als je geen oppas kunt betalen en ook niemand kunt vinden die het gratis doet, dan blijf je toch gewoon thuis? Ik zou Luuk nooit alleen thuis laten met een iPad als babyfoon om zelf boodschappen te doen of het cafe in te duiken. Gaan we ergens op visite, dan gaat Luuk gewoon mee. Die boodschappen doe ik wel als Luuk wakker is, of we wandelen terwijl hij slaapt met de kinderwagen naar de supermarkt. Ook ouders die hun baby in de auto laten zitten om zelf even gauw een boodschap te halen snap ik niet. Natuurlijk ben je langer bezig als je baby mee gaat, maar je weet nooit welke gek er langs je auto loopt om bijvoorbeeld je kind mee te nemen. Mij niet gezien dus!

Wel ben ik benieuwd, zou jij vertrouwen op de babyfoon op de iPad om even gauw boodschappen te gaan doen? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Mama kijkt anders week 1
Next Weekoverzicht #16: Fotoshoot met Luuk

15 thoughts on “Je tablet als babysitter

 1. No way. Noooo way. Ik ga niet eens heel even de deur uit. Ik zou niet eens de buren met een babyfoon vertrouwen en dat ligt niet aan de buren. Ik denk dan altijd, stel dat er iets gebeurt, dan is het mijn schuld omdat ik zo nodig….

 2. Wij hebben niet eens een ipad. Maar al zouden we hem hebben dan ging deze nog niet als oppas functioneren. Wij zitten wel eens bij de buren of bij vrienden verderop maar dan loopt één van ons elk kwartier even heen en weer. Wat dus niet fijn is en bijna niet voorkomt. Een van ons is thuis en anders gaan ze mee.

 3. Ik zou nooit de iPad gebruiken. Je zal maar eens geen bereik hebben inderdaad. Naar de buren gaan en de babyfoon mee nemen vind ik nog wel kunnen. Maar boodschappen doen of naar een restaurant zou ik nooit doen!

 4. Nou echt niet dat ik dat zou doen. Vind het al moeilijk als iemand anders even voor hem zorgt, zelfs als als ik ook nog in huis ben. Maar mijn kindje alleen thuis laten nee, niet eens voor een minuutje.

 5. Nee dat zou ik nooit doen! Tuurlijk, als een kind oud genoeg is om even alleen thuis te blijven, kan een Ipad net even extra zekerheid geven. Maar op cafe gaan ofzo? Nee absoluut niet. Mijn zoontje is nu 3,5 en ik vind hem echt te jong om alleen thuis te blijven, zelfs als ik even een brief ga posten. En ja, ik ga niet meer naar alle feestjes en evenementen omdat dat met oppas enzo een dure grap zou worden, maar daar kies je voor als je voor een kindje gaat denk ik. We zijn nu selectiever in waar we naar toe gaan, maar dat maakt het echt niet minder leuk.

 6. Ik vind het zelfs raar dat mensen er nog maar over nadenken om dit te doen… Zeker als je niet in dezelfde ruimte bent als je kind. Er zijn altijd alternatieven en zo niet, ja dat is dan dikke pech…. Je kind gaat voor!

 7. Nee het zou mijn keus niet zijn, maar als een ander dat wel aandurft. Wie ben ik dan om daarover te oordelen. Mijn kind gaat dit nooit zo krijgen een tablet als oppas. Ik neem mijn kinderen liever mee of blijf thuis bij ze…

 8. Wauw, nee. Ik zou dit ook niet doen. Wij woonden eerst echt naast de supermarkt. Als Kayla dan ’s middags lekker in slaap was gevallen, rende ik weleens heen en terug. Puur voor iets kleins, niet voor uitgebreide boodschappen. En dan lag ze gewoon in haar bed te slapen als ik terug kwam. Maar langer dan 5 minuten weg zijn en je kind gewoon alleen achterlaten? Nee. Ben je gek?

 9. Ik snap niet dat iemand er maar over na kan denken! Mijn kinderen gingen/gaan altijd mee als we ergens samen naar toe moesten of 1 van ons blijft simpelweg thuis als er geen oppas is.

 10. Vroeger woonden we in een flat en als Casper dan sliep ging ik wel eens naar de brievenbus beneden. Maar verder heb ik hem nog nooit alleen thuis gelaten en hij is nu bijna zes.

  Ik weet wel dat er aardig wat moeder bij ons op school zijn die de babyfoon meenemen als ze hun oudere kroost gaan ophalen op school.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Beschilderde kinderstoel + winnen

31 juli 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten