Favoriete kinderboek: Jip en Janneke

Als kind las ik al heel graag. ’s Avonds voor het slapen gaan nog even lezen in een goed boek deed ik vaak. En dat is nog steeds zo. En oh ik heb wat afgelezen. De boeken van Carry Slee, de Harry Potter serie, maar in vroegere jaren ook al boeken van Paul van Loon en Roald Dahl. Sommige van deze boeken heb ik ook nog en ik kan bijna niet wachten tot Luuk hierin kan lezen. Hij verslindt zijn prentenboeken al net als ik mijn leesboeken vroeger, dus dat komt vast goed. Ons favoriete kinderboek op dit moment, is toch wel Jip en Janneke. 

Met mijn eerste moederdag kreeg ik van Joost de hardcover van deel 1 t/m 5 van de Jip en Janneke serie. En ja, daar was ik echt blij mee. Het is echt het leukste boek in Luuk’s boekenkast. Mocht je Jip en Janneke niet kennen (wat ik me niet kan voorstellen) zal ik vertellen waar de verhalen over gaan.

Jip en Janneke zijn twee buurkinderen (kleuters), die hele gewone en dagelijks dingen meemaken. Alles is heel herkenbaar en dat maken de verhalen nu net zo leuk. Luuk vindt het, naast het luisteren naar de verhalen, ook erg leuk om de zwartwit tekeningen te bekijken. Hoewel sommige dingen misschien een beetje ouderwets zijn, is het merendeel tijdloos en herkenbaar.

Inmiddels lezen we iedere avond voor Luuk gaat slapen, drie verhaaltjes van Jip en Janneke voor. Hij wordt altijd blij van “Jip en Jankeke” en luistert graag naar de verhalen. Daarna gaat hij lekker slapen. Jip en Janneke horen inmiddels echt bij het avondritueel en dat zal voorlopig nog wel zo blijven verwacht ik. Hopelijk gaat Maik de verhalen over een tijdje net zo leuk vinden.

Wat is jouw favoriete kinderboek? En lees je je kinderen ook voor voor het slapen gaan? 

4 gedachten over “Favoriete kinderboek: Jip en Janneke”

  1. Ja! Dat boek heb ik ook nog ergens liggen van vroeger. Die ga ik ook nog aan de kleine introduceren als hij de leeftijd krijgt. Ik was vroeger ook helemaal gek op de boeken van Carry Slee en Roald Dahl. Momenteel doen de boeken van Dribbel het hier erg goed! En Kikker.

    Beantwoorden
  2. Dit was vroeger mijn favoriete voorleesboek en ik lees het nu ook weer voor aan Fons. Ik ben nu voor de 3e keer vooraan begonnen, ik ben benieuwd hoe vaak ik hem nog helemaal uit zal lezen haha.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten