Zomerweken in de Julianatoren

De Jul & Julia zomerweken in de Julianatoren zijn in volle gang. Van maandag 8 juli t/m 1 september kun je genieten van toffe shows, langere zomeravonden en alle vele attracties. Afgelopen zaterdag bezochten wij als gezin dit fantastische kinderpretpark in Apeldoorn en hadden een hele fijne en gezellige dag. 

Inhoudsopgave

Zomerweken Julianatoren

In de zomervakantie kun je van maandag 8 juli t/m zondag 1 september naar de ‘Jul & Julia Zomerweken’ in kinderpretpark Julianatoren aan. Jul & Julia nemen je mee op wereldreis in de spectaculaire theatershow ‘Jul & Julia en de Reis op de Wereld’. Je leert stoere passen van de Cowboydans in Jul’s Wild West Show. Je kunt limbodansen met Meneer Kaasgaaf en meeswingen met Mevrouw Suikerspin tijdens haar Mexicaanse Dansshow, Dino & Dina helpen bij hun Zomer Bouwspel en een echte ranger worden bij Cas de Ranger Live!

Natuurlijk kun je tijdens de zomerweken ook gewoon genieten van de 60 te gekke attracties. Er zijn ook speciale Jul & Julia Zomeravonden op zaterdag 27 juli, 3, 10, 17 en 24 augustus. Je geniet op deze dagen tot 20:00 uur ’s avonds van de zomerse sferen in het pretpark. Mevrouw Suikerspin gaat tijdens deze avonden live koken.

Shows in de Julianatoren

Tijdens de Zomerweken in de Julianatoren kunnen de kinderen genieten van verschillende shows, verspreid door het park. Ik licht de shows voor je uit;

Jul & Julia openingsshow

Iedere ochtend, voordat je het pretpark in kan, wordt het park geopend. Dit gebeurt door middel van een spetterende openingsshow met Jul en/of Julia. Met elkaar tel je af van 10 naar 0 en dan gaan de hekken open naar de rest van het park. Na de show kun je natuurlijk zo snel mogelijk naar de attracties gaan, maar je kunt ook met je muizenvriendje, Meneer Kaasgaaf of Mevrouw Suikerspin op de foto.

Locatie Torenpodium
Wanneer 8 juli t/m 1 september
Tijd 10:20 uur (8 juli t/m 4 augustus en 24 augustus t/m 1 september)
9:50 uur (5 t/m 23 augustus)
Tijdsduur ca. 10 minuten

Mevrouw Suikerspins Mexicaanse dansshow

Mevrouw Suikerspin krijgt het hele park aan het swingen met de Mexicaanse Dansshow. Je kunt gewoon niet stil blijven zitten als je het gezellige zomerse nummer ‘Mexico-o-oh’ van Mevrouw Suikerspin hoort. Samen met Juli & Julia zet ze het pretpark op zijn kop!

Locatie Showpodium
Wanneer 8 juli t/m 1 september
Tijd 16:20 uur
Tijdsduur ca. 10 minuten
Meet & Greet Na de show

Jul & Julia en de reis om de wereld

In het theater kun je de show ‘Jul & Julia en de Reis om de Wereld’ zien. Jul & Julia gaan samen met Meneer Kaasgaaf of Mevrouw Suikerspin op reis naar verre landen. En dat is niet om vakantie te vieren… De boeven hebben namelijk weer iets nieuws bedacht om de bas van Kinderpretpark Julianatoren te worden. Kom jij je muizenvriendjes helpen om de boeven te slim af te zijn?

Locatie Jul & Julia Theater
Wanneer 8 juli t/m 1 september
Tijd 12:00, 13:00, 14:00 & 15:00 uur
Tijdsduur ca. 25 minuten
Meet & Greet Na de show

Meneer Kaasgaafs limbo show

Gooi je heupen los en dans en swing mee bij Meneer Kaasgaafs Limbo Show! Meneer Kaasgaaf houdt het limbo touw steeds iets lager wanneer de kleine bezoekers er al dansend en swingend onderdo gaan. Doe je mee?

Locatie Showpodium
Wanneer 8 juli t/m 1 september
Tijd 14:30 uur
Tijdsduur ca. 10 minuten
Meet & Greet Na de show

Jul’s wild west show

Howdy cowboys en cowgirls! Beleef samen met Jul de Muis een spannend muzikaal avontuur in het Wilde Westen! Wil jij net als Jul een echte cowboy worden? Pak dan snel je lasso en je laarzen, en dans mee tijdens de swingende Wild West Show!

Locatie Showpodium
Wanneer 8 juli t/m 1 september
Tijd 13:30 uur
Tijdsduur ca. 10 minuten
Meet & Greet Na de show

Dino & Dina zomer bouwspel

In de show ‘Dino & Dina Zomer Bouwspel’ gaan de kinderen, samen met Dino & Dina, op een spannend en leerzaam bouwavontuur. Dino & Dina zijn dol op bouwen, ze doen dat het liefst de hele dag. Maar wat zullen ze vandaag eens gaan bouwen? En welke blokken hebben ze daarvoor nodig? Al snel wordt duidelijk dat Dino & Dina de hulp van de kinderen goed kunnen gebruiken. En als het bouwen is gelukt? Dan is het tijd voor de enige echte… Dino & Dina dans!

Locatie Pleinpodium
Wanneer 8 juli t/m 1 september
Tijd 11:30 uur
12:30 uur
Tijdsduur ca. 10 minuten
Meet & Greet Na de show
Deze show is te gek voor Peuters

Cas de Ranger live

Op de Showheuvel in het Julianatoren-bos (achterin het park) neemt Cas je mee op een supertof avontuur. Ben jij opgewassen tegen zijn spellen? En ben jij klaar om een èchte ranger te worden? Na de show ben je klaar voor de Cas de Ranger Experience!

Locatie Showheuvel
Wanneer 29 juli t/m 25 augustus
Tijd 13:00 uur, 14:00 uur, 15:00 & 16:00 uur
Tijdsduur ca. 15 minuten
Meet & Greet Na de show

Jul & Julia zomer swing- en uitzwaaifeest

Na een lange dag vol speelplezier nemen Jul of Julia voldaan afscheid van alle bezoekers. Ze vertellen wat ze allemaal hebben beleefd die dag en natuurlijk zijn ze ook benieuwd naar jullie verhalen! Je kunt nog één keer mee swingen en dansen met de leukste Julianatoren liedjes en dan is het toch écht tijd om afscheid te nemen. Mocht je nog niet met je muizenvriendje(s) op de foto zijn geweest, ga dan na de show naar de meet & greet onder de Julianatoren!

Locatie Showpodium
Wanneer 8 juli t/m 1 september
Tijd 16:45 uur
LET OP: op 27 juli en 3, 10, 17 en 24 augustus om 20:00 uur
Tijdsduur ca. 10 minuten
Meet & greet Na de show onder de Julianatoren

Nieuwe attractie: De Hoge Hoed

Sinds 20 april vindt je de nieuwe attractie ‘De Hoge Hoed’ in de Julianatoren. De attractie is geschikt voor kinderen met stalen zenuwen. Het is een vrijevaltoren van 10 meter hoog. Als je in de attractie zit, wordt je langzaam omhoog getakeld, het bakje blijft even hangen om vervolgens in een vrije val en draaiend om zijn as naar beneden te storten. Luuk en Rick hebben het uitgegierd samen in deze attractie. Je vindt het helemaal aan het begin van het park.

Eten & Drinken bij de Julianatoren

Je kunt verschillende restaurants vinden in het park. Veelal kun je hier vooral patat, pannenkoeken en poffertjes vinden (de bekende P’s). Maar er zijn ook lekkere hamburgermenus te krijgen, panini’s, belegde broodjes en salades. Maar bij Jul’s Thai Toko kun je terecht voor nasi gerechten, loempia’s en sate. En ik moet zeggen dat die maaltijden er allemaal groot en heel lekker uit zien.

Natuurlijk kun je ook snoep, suikerspinnen en ijsjes (bij La Venezia) krijgen. Bij een maaltijd kun je kiezen voor een kindermenu, waarbij de kinderen een box krijgen, met hierin patat, een snack (frikandel of kipnuggets), iets te drinken en een puzzel. De prijzen voor het eten en drinken vallen mee, maar ik kan me voorstellen dat het bovenop de ticketprijs een dure aangelegenheid wordt. Je kunt er daarom ook voor kiezen om zelf eten en drinken mee te nemen en dit te nuttigen op een van de picknicktafels die je achterin het park kunt vinden.

Een geschikt pretpark voor peuters en kleuters

Het grote nadeel van veel pretparken is dat veel peuters en kleuters nauwelijks in attracties kunnen, maar afhankelijk zijn van de zogenaamde peuterhoeken. Dat is bij de Julianatoren absoluut niet het geval. Peuters en kleuters kunnen over het algemeen in alle attracties, uitzonderingen daargelaten, soms met en soms zonder begeleiding. Je kunt in elk geval bij bijna alle attracties met je kind mee. Ik schat zelf in dat het park leuk is voor kinderen van 1 t/m 10 jaar. Voor oudere kinderen is het misschien een beetje te kinderachtig. Maar jonge kinderen kunnen zich er absoluut de hele dag vermaken. Ook is het park klein genoeg, zodat kleine kindervoetjes alles zelf kunnen lopen.

De favoriete attracties van mijn kinderen

Het is leuk om te merken dat iedere keer dat we in de Julianatoren zijn, de kinderen steeds andere favoriete attracties hebben. Zij groeien natuurlijk mee met de attracties en kunnen naarmate ze ouder worden steeds in nieuwe attracties, waar ze voorheen nog niet in mochten of durfden.

De favoriete attracties van Luuk (5 jaar)

 • De Hoge Hoed
 • Jul’s Rollerskates
 • Jul’s Mini Bots
 • Brandweerspel
 • Paardenbaan
 • Spookslot

En daarnaast vindt Luuk de trampolines, klimrekken en het fietsbaantje erg leuk.

De favoriete attracties van Maik (2 jaar)

 • Dino’s tour
 • Jul’s Stones Baan
 • Olifantenmolen
 • Jul’s Bat Mouse Vlucht
 • Brandweerspel
 • Helivlucht

En ook Maik kan erg genieten van de trampolines en danst graag mee met de shows die je kunt zien in de Julianatoren.

Rookvrij in de pretzone

Wat nieuw is sinds dit jaar in de Juliatoren is dat vrijwel het hele park rookvrij is. Dit is natuurlijk goed, omdat het een attractiepark is voor kinderen. Maar dit is wel even wennen als je een roker bent. Helemaal achterin het park, op het veld, is er een rookzone ingesteld. Daar kun je alsnog roken en hebben de kinderen er geen last van.

Entertainmentagenda voor de rest van het jaar

 • De Jul & Julia zomerweken zijn van 8 juli t/m 1 september 2019
 • Er zijn speciale zomeravonden, namelijk op 3, 10, 17 & 24 augustus 2019
 • De verjaardag van meneer Kaasgaaf is 7+8 september
 • Paw Patrol dagen op 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28 & 29 september 2019
 • Halloween dagen op 4 t/m 6 en 11 t/m 27 oktober 2019
 • Mega Sint spektakel op 16 & 17 november

Lees ook: Halloween in de Julianatoren

Goed om te weten

 • Er zijn allerlei plekken waar met water gespeeld kan worden, het kan dus aan te raden zijn om droge kleren en/of een handdoek mee te nemen;
 • Op de website van de Julianatoren kun je een inschatting zien van de drukte die verwacht wordt op die dag, zo kun je alsnog beslissen om een andere dag te gaan als er veel drukte wordt ingeschat;
 • Parkeren is dit seizoen gratis;
 • Als de parkeerplaats voor het park vol is, kun je op 10 minuten lopen afstand op P2 (een veel grotere parkeerplaats) alsnog je auto kwijt. Er rijden verschillende pendelbussen heen en weer tussen het park en de parkeerplaats;
 • Je mag ook zelf eten en drinken meenemen naar het park;
 • Er staan veelal gepensioneerde dames en heren die de attracties bedienen. Dit heeft als voordeel dat ze het helemaal begrijpen dat sommige kinderen wat langer doen over het uitkiezen van een bakje of het in- en uitstappen;
 • Je kunt op de website al zien wat de lengte van een kind moet zijn voor bepaalde attracties, zo kun je je van te voren alvast oriënteren.

Tickets voor de Julianatoren

Je kunt tickets voor de Julianatoren natuurlijk aan de deur kopen. De kosten zijn dan € 25,00 per persoon. Je betaalt al een ticket voor kinderen vanaf 2 jaar. Als je de tickets online koopt zonder datum (zodat je na het kopen van de tickets nog kan kiezen om een andere dag te gaan), krijg je € 1,00 korting per ticket. Kies je online voor tickets die alleen geldig zijn op 1 bepaalde datum, betaal je maar € 19,75 per kaartje.

Natuurlijk kun je ook korting krijgen met de Dagje Uit munten die je bij de Jumbo regelmatig kunt sparen. Maar ook via Ticketveiling kun je regelmatig mee bieden op kaartjes en zo voor een goedkoper bedrag aan tickets komen.

Ben jij al een keer naar de Julianatoren geweest?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mobiele versie afsluiten

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten