Kantoorruimte in een klein huis

Als thuiswerkende moeder, zit ik regelmatig aan de eettafel te werken. Want het is nu eenmaal niet mogelijk om een kantoor in een klein huis kwijt te kunnen. Voor ik moeder werd gebruikte ik de slaapkamer van een van de kinderen als kantoor. Dan was het geen enkel probleem dat mijn notitieboeken op mijn bureau rondslingerden of er wat administratie bleef liggen. Inmiddels is dat wel anders. Maar kantoorruimte in een klein huis is ook best op een andere manier te realiseren.  

Een extra tafel in de woonkamer

Als je geen hele kleine woonkamer hebt, is het altijd mogelijk om een extra tafel in de woonkamer neer te zetten die als bureau kan dienen. Misschien heb je wel een hoekje vrij, waar je een leuke tafel kwijt kunt met daarop je werkspullen. Er zijn genoeg leuke passende houten tafels te vinden voor alle verschillende plekken in huis. Het enige punt voor mij zou dan zijn dat ik dan alsnog het gevoel heb dat ik niet al mijn spullen kan laten liggen, omdat iedereen er gelijk tegenaan kijkt als ze op bezoek komen. Maar aan de andere kant motiveert dat misschien ook wel weer om je werkplek opgeruimd te houden.

Een hoekje van de slaapkamer

Een slaapkamer moet rustig zijn, dat lees je overal. Maar wat als je echt ruimte tekort komt en je kinderen je niet met rust laten als je in het weekend aan de eettafel probeert te werken? Ik heb inmiddels een bureau in een hoek van de slaapkamer staan, waar ik me kan terugtrekken als mijn man bij de jongens is. Op die manier kan ik me volledig afsluiten (met een fijne koptelefoon op, zodat ik echt niets hoor) en aan het eind van de dag de (slaapkamer)deur achter me dichttrekken om de werkdag af te sluiten. Iets wat ik met een laptop op de eettafel minder snel doe.

Verkeerde houding aan tafel

Nog een reden om niet te vaak aan de eettafel te zitten werken is toch wel dat ik daardoor vaak automatisch een verkeerde houding aanneem. En uiteindelijk helemaal niet meer lekker kan werken. Het is wel beter geworden sinds we een nieuwe eethoek hebben, maar het beste zou zijn om wat hulpmiddelen te hebben om mijn houding beter te maken. Bijvoorbeeld door een laptopstandaard te gebruiken. Maar op de een of andere manier komt het er niet van om daar gebruik van te maken.

Verhuizen naar een huis met kantoorruimte

Het liefste zou ik verhuizen naar een huis met kantoorruimte. Dat mag ook gewoon een extra slaapkamer zijn, die ik kan ombouwen naar een kantoor. Op die manier kan ik hopelijk meer structuur in mijn werk krijgen, door concrete werkdagen aan te houden en niet altijd ’s avonds nog het een en ander te doen. Maar of dat op de korte termijn gaat lukken, is nog de vraag.

Werk jij thuis? En heb jij een aparte werkruimte?

Als thuiswerkende moeder is kantoorruimte vinden elke keer weer een uitdaging. Ik wil niet altijd aan de eettafel zitten te werken en zocht daarom naar andere mogelijkheden. Hoe heb jij dit opgelost als je thuiswerkt?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten