Het is een drukke week, we beginnen de week met een bezoek aan de Julianatoren in Apeldoorn en de rest van de week ben ik druk met klussen in het huis van mijn moeder. Ook vieren we Joost zijn verjaardag nog, al verloopt zijn verjaardag heel anders dan we gehoopt hadden. Kijk je mee naar een nieuwe Kletsend de week door (kdwd)? 

Maandag

Het regent pijpenstelen, maar toch vertrekken we naar Apeldoorn voor een dagje spelen in de Julianatoren. Maik slaapt nog even op de heenweg.

En bij de ingang wilde Luuk heel graag even op de foto. Dat begrijp ik!

Maik is nog even rustig aan het wakker worden, terwijl hij zijn Cas de Ranger vlaggetje goed vasthoudt.

En meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin komen op het podium om het park te openen.

En natuurlijk komen ook Jul en Julia nog even. Luuk vindt de herrie helemaal niks.

Maik weet ook niet goed wat hij ervan moet vinden, maar blijft toch kijken.

Als het park open is, snellen we naar de achterkant van het park. Daar is namelijk de premiere van Cas de Ranger.

Maik geniet met volle teugen.

Na de premiere gaan we het park in, waar ik met de dochter van Marguerita en de jongens al snel een auto in duik. Even een ritje maken.

Maik wil ook graag sturen.

Na een rondje buiten, zijn we zo nat geworden, dat we besluiten om eerst te gaan lunchen. Patat en snacks voor de jongens. En ik eet een panini.

Als ik daarna met de oudste dochter van Marguerita in de achtbaan stap, komt Cas de Ranger voor ons zitten. En kijk hem eens bang zijn.

Luuk hobbelt ondertussen vrolijk op een paard. Wel 20 rondjes achter elkaar.

Het is zo nat en koud en de jongens worden moe. Dus na nog wat rondjes door het park, gaan we als afsluiting nog even het reuzenrad in.

Zo hebben we mooi uitzicht over het park. En na iets meer dan een half uurtje rijden zijn we weer thuis, waar we lekker eten en vervolgens helemaal niks meer doen. Het was een geslaagde maandag!

Dinsdag

Nog maar een dag en dan krijgt mijn moeder de sleutels van haar nieuwe woning. We doen wat aankopen bij de Action en ik werk uit alle macht om zo veel mogelijk vooruit te kunnen werken. Het is een drukke dag.

We eten spinazie pasta en Maik krijgt een danoontje toe. Hij vindt het heerlijk.

Even kijken of het bakje echt leeg is en dan gaan we naar bed!

Woensdag

Maik klimt tegenwoordig overal op en vond nog een pakje koekjes die was blijven rondslingeren. Alles zat vervolgens onder de koek en chocolade. Zucht.

We maken een wandeling naar de supermarkt, doen wat boodschappen, eten thuis lekker en als Maik wakker wordt na zijn dutje, vertrekken we naar het nieuwe huis van mijn moeder.

Luuk vindt het maar gek dat de grond zo lelijk is en er helemaal geen bed is. Na een uurtje rondlopen, breng ik de jongens thuis en als Joost er is, rij ik snel weer terug. We trekken behang van een paar muren af en vertrekken daarna naar de bouwmarkt.

Verf, behang en een vloer kopen. Het is toch altijd een flinke klus hoor, zo’n huis van top tot teen aanpakken. Uiteindelijk komen we terug als het donker is en besluiten we de volgende dag pas verder te gaan.

Donderdag

Mijn ontbijtje is niet voor mezelf deze ochtend. Maik wil perse wat van mijn yoghurt hebben. Even later breng ik hem naar het kinderdagverblijf en vertrek met Luuk (en de iPad) naar het huis van mijn moeder.

Daar begin ik gelijk met het verwijderen van behang van de laatste muur. Het gaat er een stuk minder makkelijk af dan sommige muren die we eerder al gedaan hadden, dus dat is nogal balen.

En terwijl we met schuurmachines aan de gang zijn, zit Luuk met zijn gehoorbescherming en zijn LEGO tijdschrift rustig zijn eigen ding te doen.

En als het herrie maken klaar is, wil hij toch wel even helpen met schoonmaken. Grote hulp!

’s Avonds thuis maak ik met een Marley Spoon pakket heerlijke broodjes met garnalen en een salade.

En yay, mijn nieuwe kleding is binnen. Vooral met deze legging van Guns ’n Roses ben ik ontzettend blij. Lekker fout!

Als de jongens net slapen, begint een van de buren te boren, Maik raakte in paniek wakker en dus knuffelden we nog wat op bed voor hij uiteindelijk toch in slaap viel gelukkig.

Vrijdag

Ik heb een enorme bad hairday, ik probeer m’n haar wat te laten groeien, maar het zit nu echt op een hele vervelende lengte.

Het is heerlijk weer, dus we zijn veel buiten vandaag. En we shoppen even een zonnebril voor beide heren. De stoere knullen!

Ik maak niet vaak een lange boswandeling met de jongens en Sjef tegelijk, maar vandaag vond ik het een goed moment. We genoten er allemaal enorm van.

De boswandeling werd afgesloten met een potje voetbal.

En we liepen daarna snel richting huis, waar papa ons halverwege al stond op te wachten. Wat een verrassing voor de jongens. Direct na het eten vertrek ik richting mijn moeder, waar we nog een hoop werk verzetten. En bepalen wat we morgen nog gaan doen.

Zaterdag

Na een dag flink klussen, waar heel erg veel gedaan is, sluiten we de klusdag af met wachten op een portie laminaat wat gebracht zou worden. En hierna vertrek ik snel naar huis om me om te kleden.

Ik ga namelijk naar het Bevrijdingsfestival in Utrecht. Ik ben hier voor het eerst en heb het gelijk naar mijn zin.

De reden van mijn bezoek aan het festival is toch wel de komst van K’s Choice. Gelukkig bemachtigen we een plekje bijna vooraan. Terwijl ik mee bler met de muziek, krijg ik een bemoedigende glimlach van Sarah, de zangeres van de band.

En ’s avonds kom ik fris en fruitig weer thuis. Of nou ja, fris.. Ik ben kapot na een dag klussen en een avond op een festival. En ben blij dat ik weer thuis ben. Maar ik wilde graag m’n nieuwe shirt nog ff op de foto zetten. Want wat ben ik er blij mee!

Direct slapen lukt helaas niet, want Sjef moet nog naar buiten. Maar dat beestje is zo moe, dat hij me in de lift slaperig aan kijkt en na een grote plas gedaan te hebben al snel weer aanstalten maakt om naar huis te gaan. We gaan dus gauw slapen!

Zondag

Hieperdepiep, hoera! Joost is jarig. Hij mag vandaag 32 kaarsjes uitblazen. Of nou ja, dat had gekund, als we niet allemaal ziek, zwak en misselijk waren. Maik loopt vervolgens ook nog tegen een paal aan en krijgt een snee in zijn hoofd. Een echte pechdag dus.

De enige die er nog enigszins vrolijk bij loopt, is Luuk.

’s Avonds eten we toch nog een gebakje. Maar we besluiten onze plannen om uiteten te gaan, maar even een paar dagen op te schuiven.

Lees ook: Weekoverzicht #180

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Bier en Appelsap festival
Next De Drentse Koe – Een gezellig dagje uit

1 thought on “Weekoverzicht #179: Naar de Julianatoren en heel veel klussen

  1. Ik heb precies een dezelfde dag gehad in Julianatoren met mijn kinderen. Tijdens de opening nog iets verlegen, maar in de attracties helemaal blij. Succes verder nog met klussen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Lief! Lifestyle zomer collectie 2017

28 februari 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten