Kerstmis van Dick Bruna

Wat vind ik themaboeken toch leuk. Door mijn werk als gastouder ben ik het steeds leuker gaan vinden om themahoekjes te maken. En hierbij maak ik niet alleen gebruik van speelgoed, maar ook van boeken! Zo is er het boek ‘Kerstmis’ van Dick Bruna. Een boek die wat mij betreft niet in de boekenkast van ieder kind mag ontbreken. 

Inhoudsopgave

Waar gaat het boek over?

Het boek beschrijft het kerstverhaal en de geboorte van Jezus op een hele mooie manier. Dit boek van Dick Bruna bestaat al meer dan 50 jaar, maar dit jaar zit er een gratis extraatje in het boek. Namelijk 8 kerstengeltjes om in de boom op te hangen.

Wat vinden wij van het boek?

Wat is dit leuk zeg! Wij voeden Luuk helemaal niet gelovig op, maar ik vind het wel belangrijk dat hij onder andere het kerstverhaal goed meekrijgt. En door middel van dit boek kan ik dat aangepast aan de leeftijd goed doen. Luuk vindt het leuk om het verhaal over “baby Jezus” te horen en wijst enthousiast naar de herkenbare tekeningen van Dick Bruna. Het kerstverhaal wordt op een fijne manier duidelijk voor de kinderen.

Waar kun je ‘Kerstmis’ kopen?

Waar niet? Je vindt het boek bijvoorbeeld op Bol.com. Daar kun je het boek kopen voor € 11,50. Erg leuk om onder de kerstboom te leggen en deze op 1e kerstdag met elkaar te lezen.

Wat het extra leuk maakt, is dat er een kerststal met dezelfde poppetjes van Dick Bruna te koop is. Zo kun je het kerstverhaal met behulp van het boek ook naspelen.

Win Dick Bruna’s Kerstmis

WINACTIE IS INMIDDELS GESLOTEN! – Omdat het bijna kerst is en ik in een feeststemming ben, geef ik maar liefst twee exemplaren van dit leuke boek weg.

Het enige dat je hoeft te doen is reageren onder deze blog om te laten weten dat je meedoet. Vergeet niet te reageren met een geldig e-mailadres.

Het is een korte winactie deze keer. Meedoen kan tot en met zondag 18 december. Op maandagochtend zal ik de winnaar een mailtje sturen. Hou je inbox dus in de gaten en reageer snel, dan is het boek hopelijk nog voor kerst bij je binnen.

Ben jij ook zo gek op thema boeken? 

46 gedachten over “Kerstmis van Dick Bruna”

 1. Oeh leuk. Ik ga gewoon meedoen hoor hahaha. Nilo is ook gek op Nijntje en de verhaaltjes van Dick Bruna en het kerstverhaal van Dikkie Dik is al 20x voorgelezen. Dus wat nieuws kan zeker op de boekenplank hier!

  Beantwoorden
 2. Wat een leuke winactie. Ik ben dol op boekjes voor de kleine man en ik heb inderdaad zelf al een kerstboekje gekocht. Met Sinterklaas had ik ook wat leuke boekjes gevonden. Deze past dus prima in onze boekenkast.

  Beantwoorden
 3. Super leuk, ik waag een gokje! Mijn dochtertje is nu net 2 en begrijpt alles veel beter. Erg leuk om middels dit boekje het kerstverhaal aan haar uit te leggen.

  Beantwoorden
 4. Ik waag hier heel graag een kans op! Mijn zoontje is sinds het bezoek aan het Nijntje museum waar deze grote kerststal stond helemaal gek van kerststallen en zo kunnen we hem het verhaal hierachter mooi vertellen!

  Beantwoorden
 5. Leuk!! Ik doe graag mee! Juno stond er vandaag mee in haar handen maar het boek zat in plastic dus we konden er niet door heen bladeren! Nu heb ik spijt dat ik de gok toch niet genomen heb voor ons boekenmonster!

  Beantwoorden
 6. Ik doe graag mee voor mijn zoontje Boet. Eind augustus met 31 weken geboren. Na een heftige ziekenhuisperiode is het extra fijn dat we dit jaar zijn eerste kerst met z’n drietjes thuis vieren ?

  Beantwoorden
 7. Oh wat leuk! Wij hebben thuis een kerststalletje staan en vandaag vroeg mijn zoon van bijna 4 wie dat nou waren in het stalletje. Hij noemt ze “Anna Maria, JozeS en Jezus”, dus lijkt me superleuk om voor te lezen aan hem en zijn grote broer van 6. Ook ben ik kleuterjuf dus bij de kleuters kan ik het zeker gebruiken! Duimen maar!

  Beantwoorden
 8. Wat een leuk boek, deze kende ik helemaal niet!
  Ik doe graag mee voor mijn dochter Lotte, mooi cadeau voor onder de kerstboom :).
  Wij voeden haar niet gelovig op, maar ik vind het wel belangrijk om haar mee te geven waarom wij kerst vieren. X Yasmin

  Beantwoorden
 9. Ohhh zo leuk! Ik krijg direct herinneringen als ik dit boekje zie. Mijn moeder las dit vroeger altijd aan mij voor, en daardoor is het echt een dierbaar boekje. Ik heb dit boekje enkele weken geleden gezocht, maar mijn vader is verhuisd vorig jaar…en helaas is het boekje nergens terug te vinden. Super jammer, en ik wist niet dat ze nog te koop waren…maar wel dus! Ik zou het heel tof vinden om deze te winnen, dan ga ik tot en met Kerst iedere dag het Kerstverhaal met mijn zoontjes lezen <3

  Beantwoorden
 10. We hadden het boek vroeger ook, maar nu alleen de stal. Elk jaar sta ik weer in de winkel met het boek in mijn handen, maar leg ik het toch terug omdat ik denk dat we hem al hebben. Maar bij het uitpakken van de kerstspullen kom ik hem dan toch niet tegen. Dit jaar ga ik hem kopen!

  Beantwoorden
 11. Pingback: Seizoenstafel Kerst + kerstversiering - KLEINE ONTDEKKERS

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten