In deze tijd van het jaar kun je mijn naam in één ademteug noemen met alle mogelijke kersttermen die er bestaan. Ik adem kerst en dit is echt mijn favoriete periode van het jaar. Ja, Kerstmis wint het zelfs van de zomer. En zo komt het dan ook dat ik al vrij snel te vinden ben bij de tuincentra hier in de omgeving. Want waar kun je nou beter in de pré kerststemming komen dan bij een tuincentrum die voor een groot deel omgebouwd is tot een mooie kerstshow! 

Inhoudsopgave

Kerstshows al voor Sinterklaas

Zelfs als Sinterklaas nog niet in het land is, zijn de eerste kerstshows er al bij de verschillende tuincentra. Eigenlijk mogen we dan nog niet in de kerststemming komen. Maar van wie eigenlijk niet? Het allerliefste zou ik halverwege november de kerstboom al zetten. Ware het niet dat mijn man het daar nog niet helemaal mee eens is maar anders… Dus een middagje tussen de kerstbomen doorbrengen in het tuincentrum vind ik erg leuk. Dreumes in de auto, buggy mee, goed gezelschap en zo gaan we een heerlijk middagje weg. Begin november ging ik samen met mijn ouders naar Schmitz en Daniels (twee tuincentra hier in de omgeving), om daar de kerstshows te bezoeken. Ook mijn zus ging gezellig mee.

Abby keek haar ogen uit

Dit jaar viert Abby voor de tweede keer kerst. Vorig jaar waren we natuurlijk ook al in het tuincentrum te vinden, maar toen was ze nog maar 2 maanden jong en heeft ze er niets van meegekregen. Dit jaar is dat wel anders. Er is niet alleen genoeg te zien, maar ook te horen. Kerstliedjes, zingende elanden, prachtige melodietjes in de groots opgezette kerstdorpjes. Het is allemaal zo indrukwekkend, ook voor een 1-jarig meisje. Alle zintuigen worden geprikkeld, want ook een kraam met versgebakken wafels ontbrak niet bij 1 tuincentrum waar we geweest zijn.

Foto’s maken

Natuurlijk heb ik op zo’n middag mijn camera in de aanslag. Er is zoveel moois te zien. Ik persoonlijk vergeet dan even dat ik eigenlijk gewoon in een winkel ben. Voor mij voelt het meer als een groot kerstmuseum. Maar wat handig dan dat alles ook gewoon te koop is. Iets minder fijn voor je bankrekening of portemonnee. Dat dan weer wel. Maar goed, ik kom vooral voor de sfeer gelukkig. Overigens ook weer veel vaste fotopunten/momenten gezien. Ze spelen allemaal in op social media. En met de leukste achtergronden word je uitgedaagd de leukste selfies te maken en die te uploaden op Facebook. Uiteraard kun je dan een leuke prijs winnen.

Foute kersttruien

Wat mij voorgaande jaren nog niet opgevallen was, was het grotere aanbod kerstkleertjes en accessoires voor kinderen. Kan mij echt niet voorstellen dat ik dat niet eerder gezien heb dus daar spelen ze nu ook meer op in. De foute kersttrui zie je steeds meer. Is echt een trend tegenwoordig. Hoe fouter hoe beter. Foute truien, foute sokken, foeilelijke kerstmutsen (maar daardoor juist briljant!) en nog veel meer. Ik stond echt te springen voor dat rek, als een klein kind. Oh wat vind ik dat leuk.

Waar kun je allemaal terecht?

Nou op heel veel plekken. Door heel het land doen ze hun uiterste best om flink uit te pakken. Zelf woon ik in Limburg dus ik heb zelf geen idee hoe het elders is. Maar ik heb wat hulptroepen ingeschakeld en mensen die ergens anders wonen gevraagd of ze ook mooie ervaringen hebben en tips kunnen geven. Ik kwam er al snel achter dat al veel mensen in de kerststemming zijn. Ik zal hier even een aantal tuincentra neerzetten die getipt zijn.

  • De avri in Dongen. Deze werd verschillende keren genoemd. Met veel enthousiasme.
  • De intratuin in Duiven. Ook een echte aanrader. Met veel kersthuisjes, lange winkelroute en een carrousel.
  • Intratuin Halsteren. In theatrale stijl
  • Tuincentrum Osdorp. Schijnt groots uit te pakken. Veel leuke spulletjes te koop.
  • Intratuin koudekerken
  • De boet. Een waar kerstparadijsje dat veel bezoekers trekt

En nog heel veel meer. Ik kreeg nog veel meer tips verspreid over het land. De bosrand in Alohen aan de rijn, intratuin Rhoon, Eurofleur in Leusden, Groencentrum in Witmarsum, tuincentrum Wolters en nog veel meer.

Ze zijn helaas niet allemaal te noemen. Dan is deze blog oneindig lang. Maar internet is your best friend! Zijn bovenstaande tips toch niet genoeg in de buurt dan weet ik zeker dat je wel een mooi tuincentrum in je eigen woonplaats of omgeving kan vinden.

Voor nog meer tips Klik hier.

Een heerlijk dagje uit

Een tuincentrum in de kerstperiode staat garant voor veel sfeer. Het is een heerlijk (mid)dagje uit. Ik ben groot fan en het is prachtig dat ze zoveel moeite voor hun bezoekers doen. Ik wil iedereen veel (winkel)plezier wensen. Ben jij net zo’n fan als ik? Foto’s zijn uiteraard welkom.

Show Full Content

About Author View Posts

Tanja

Mijn naam is Tanja en ik ben 30 jaar. Ik ben getrouwd met Kay op 3 juli 2015 en sinds 4 oktober 2016 zijn we de trotse ouders van een dochter met de naam Abigail.

In het dagelijks leven noemen we haar Abby. Ook loopt er bij ons thuis een leuk hondje rond. Een jackabee. Een kruising jackrussell met een beagle. Zijn naam is Quinn.

Schrijven is een grote hobby van mij, je kan het zelfs wel een passie noemen. Verder ben ik een echt gezelligheidsdier. Wat best ironisch is want ik kamp met een sociale fobie. Dat is nogal tegenstrijdig. Maar heb ik eenmaal een vriendschap met iemand kunnen sluiten dan leer je mij ook echt goed kennen. En onder die fobie zit gewoon een heel maf mens met een groot hart en genoeg humor. Ik groei elke dag een beetje meer. En ooit hoop ik de fobie helemaal naar de achtergrond te kunnen plaatsen. De komst van ons mooie meisje is een echte zegen geweest.
Niet alleen omdat ze zo lief, leuk en ontzettend grappig is maar ook omdat ik nu wel MOET! Er is een heel klein meisje afhankelijk van onder andere MIJ. En ik ga er alles aan doen om voor haar een echte rots in de branding te zijn!

Previous Draadloze hoofdtelefoon voor kinderen van JBL
Next De leukste adventskalenders met speelgoed

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Noa Tovervijver

3 juni 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten