Kunstplanten; Je huis gezellig maken zonder veel onderhoud

Groene vingers, je hebt ze of je hebt ze niet. Ik heb er in elk geval een gebrek aan. Toch zou ik ons huis graag willen aankleden met wat mooie groene planten, echte eye-catchers. Waarmee ik ons huis gezellig maak en wat minder wit en grijs. Maar het onderhouden van echte planten, lukt me niet. Ik heb geen verstand van waar ik planten neer moet zetten om ervoor te zorgen dat ze voldoende licht en niet teveel warmte krijgen. Daarom zijn kunstplanten voor mij een goed alternatief. Maar waarom eigenlijk?

Geen water nodig

Mijn grootste probleem met planten is dat ik niet goed weet hoe vaak en hoeveel water ze nodig hebben. Als ik er al aan denk om ze water te geven, geef ik dus vaak teveel of juist te weinig. Allebei niet echt handig kan ik je vertellen. Het enige onderhoud bij kunstplanten is dat je ze soms even afstoft. Maar dat kan makkelijk meegenomen worden in mijn huishoudroutine. De planten blijven mooi en ze verzuipen niet en drogen ook niet uit. Wat mij betreft is dat ideaal!

Sfeer in huis

Een huis zonder planten en andere tierelantijntjes is een beetje sfeerloos. Sinds wij samenwonen merk ik dat ik het lastig vind om de juiste accessoires in huis te zetten. Ook omdat niet alleen ik er tegenaan kijk, maar ook Rick en de kinderen. En ook zij hebben een mening over alles wat ik in huis haal. Planten zijn naar mijn mening altijd een goed idee om een bepaalde sfeer in huis te krijgen. Groene planten zijn warm en bieden gezelligheid.

Geen gedoe

Ik heb het wel geprobeerd, planten te kopen en te onderhouden. Een pilea bijvoorbeeld. Maar zodra daar ineens extra takjes uit de grond kwamen, had ik geen idee meer wat ik moest doen. Dat had ik er natuurlijk uit kunnen halen en in een ander potje kunnen doen, maar dat soort dingen vind ik teveel gedoe. Naast mijn baan, studie, gezin, huishouden en ook nog mijn sociale leven, past het gewoon niet om ook nog eens druk te zijn met planten. Kunstplanten bieden dan toch eerder rust en gezelligheid.

Niet van echt te onderscheiden

Toch hebben kunstplanten geen heel goed imago. Ze zien er vaak nep uit, doordat het kleurgebruik niet klopt of er liggen bijvoorbeeld zogenaamde regendruppels op. Toch zijn er ook hele mooie kunstplanten te vinden, die niet van echt te onderscheiden zijn. Zonder vreemde accenten en met mooi kleurgebruik. Want er zijn maar weinig planten die een egale kleur bladeren hebben.

Zodra de kerstboom de deur uit is, ga ik zeker wat kunstplanten in huis halen om ons huis mee aan te kleden. Ben jij goed in het onderhouden van planten?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten