Wat ik vanmorgen toch las, verbaasde me enorm. Volgens Amerikaanse kinderpsycholoog Charlotte Reznick is het seksueel om je kind op de mond te zoenen. Eigenlijk heb ik er nooit zo over nagedacht. Maar of ik het daarom zal laten? 

Luuk is zelf niet zo’n kusjesgek, hij geeft vooral kusjes via zijn knuffel. Drukt de neus van zijn knuffel tegen je mond om de knuffel vervolgens tegen zijn gezicht te drukken. Maar sinds deze week komt hij soms toch met getuite lippen op ons af om een kus te krijgen.

Super leuk vind ik dat. Maar ik krijg er geen seksuele gedachten van. Integendeel. Mijn moederhart stroomt over van liefde op zo’n moment. Dat wel. En ik zou willen dat hij de hele dag door kusjes aan me zou geven, want ik kan er geen genoeg van krijgen.

Maar de angst dat er mensen zijn die het als iets seksueels zien, vind ik weer een beetje overrated. Ze zullen er best zijn hoor. Niet voor niets zie je veel nieuwsberichten over pedofilie etc. Maar ik word er zo moe van dat er weer een of andere psychologe is die wel even gaat vertellen hoe je vooral niet met je kind om moet gaan.

Ik weet niet beter dan dat mijn moeder en ik elkaar een kus op de mond geven als begroeting. En daar heb ik nog nooit iets seksueels bij gedacht en ik kan me ook niet voorstellen dat iemand anders zo’n gedachte wel zou hebben.

Je kind niet kussen is in mijn ogen niet goed. Misschien zelfs een beetje te afstandelijk. Het lijkt me juist belangrijk voor je kind om liefde van zijn ouders te voelen. Ik ben ervan overtuigd, dat wanneer je als kind liefde voelt, je uiteindelijk een beter mens wordt.

Hoe denk jij er over? Is kussen met je kind seksueel? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Lid van de sportschool
Next Blote mama buik van Sterre

13 thoughts on “Kussen met je kind mag niet meer

  1. Wat een onzin. Ik zoen mijn ouders niet op de mond overigens. Maar als mijn zoontje mij nu zo een kusje geeft is dat toch gewoon! Ze zijn nog zo klein, lekker knuffelen. Niks seksueels. Maar ik zou m’n zoon van 16 ook niet op z’n mond zoenen, niet omdat het seksueel is, maar gewoon omdat ik dat niet nodig vind?

  2. Dikke onzin! Ik vind het juist fijn om Keano een kusje te kunnen geven omdat het een teken van mijn liefde voor hem is. Ik zal het juist raar vinden als je je eigen kind niet kust. Nee niet zoals ik mijn vriend kus maar hallo ik kus mijn vriendinnen ook gewoon op hun mond zonder er seksueel over te denken.

  3. Ik las het ook inderdaad. Vind het zo’n onzin! Natuurlijk, er zijn vast mensen die het zien als iets seksueels, maar dat is ook zo met kinderen die in hun zwembroek, badpak of bikini op het strand aan het spelen zijn, of in hun romper liggen te slapen. Moet je dat dan ook maar laten? Ik kus mijn vader en mijn moeder nog steeds op hun mond en vind dat heel normaal. Mijn dochtertje steekt haar tong zelfs uit als ik haar een kus op haar mond geeft, oeh.. heftig.. xD

  4. Wat een onzin zeg! Ik hoop echt niet dat er ouders zijn die nu totaal tegen hun gevoel in gaan leven en hun kind geen kus meer geven. Mijn kinderen ( 8 en 5 ) kussen mij en mijn man elke dag op hun mond. Meerdere malen! Opstaan, slapen gaan, naar school gaan, weer thuis komen…Ook opa`s en oma`s krijgen een kus op hun mond. En ook ik geef nog steeds mijn ouders en mijn oma een kus op de mond. Nooit een vreemde seksuele gedachte bij gehad hoor.

  5. Vette onzin. Ik kus ze gewoon op de mond. Maar dat hoeven ze niet bij de rest van de wereld te doen. Alleen bij papa, mama en hun broertje/zus. En ze geven zelf heel goed aan of ze überhaupt wel een kus willen geven. A gaf heel lang ook opa en oma geen kus. Prima toch. Maar het als iets seksueels zien, nee! Ik denk dat we af en toe een beetje doordraaien in deze wereld

  6. Dat is in mijn ogen zeker niet seksueel. Ik kus liever niet vol op de mond maar dat heeft niet ste maken met een overtuiging… Ik kus liever op de wang. Vince is nu nog klein en tuit zijn lipjes. Ik heb liever niet dat hij iedereen op de mond kust maar dat heeft meer met hygiene te maken hahaha

  7. Wauw wat een bull shit verhaal zeg! Niet van jou, maar van die psycholoog. Maar ach, Amerikanen snappen er überhaupt niet zoveel van volgens mij haha

  8. Wat in’t volgende? Een vaginale bevalling zal plots ook nog té seksueel gezien worden.

    Ik kus mijn kind op de mond, mijn kinderen kussen elkaar op de mond en indd zoals hierboven reeds aangegeven: ik kus mijn kind zelfs op de kont. Omdat ik ze dood dood doodgraag zie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Speelgoed en cadeautips voor een 1 jarig meisje

27 augustus 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten