Laatst bekeken series op Netflix

Sinds Netflix in Nederland te bekijken is, ben ik al lid van dit fantastische medium. Het was heerlijk om tijdens de zwangerschap lekker allerlei series te kijken en ik hoef me nooit meer af te vragen of er ’s avonds wat leuks op tv is, want we hebben toch Netflix. Het lijkt me leuk om met jullie te delen welke series ik het laatst bekeken heb.

Netflixseries

Inhoudsopgave

Dawson’s Creek

Gelegen in een klein kustdorpje nabij Boston genaamd Capeside, vertelt Dawson’s Creek het verhaal van vijf tieners die problemen ervaren bij het volwassen worden. Dit is vooral zo voor Dawson Leery (James Van Der Beek), een dromer, en Joey Potter (Katie Holmes). Zij waren besten vrienden in hun vroege jeugd maar nu zij de overgang naar de volwassenheid ervaren komen zij in een periode dat niets meer is zoals het was.

Dit was een leuke serie om op de dag te kijken tijdens het voeden en spelen van Luuk. Maar echt heel erg pakkend vond ik het niet. Een echte tienerserie waar ik me net een beetje te oud voor voelde.

Flikken Maastricht

De Nederlandse politieserie, die zich afspeelt in Maastricht.

Ik ben dol op deze serie. Zelf heb ik het nog nooit via de tv gevolgd, dus ik heb nog geen idee wat ik allemaal ga missen zodra ik alles op Netflix afgekeken heb.

Skins

De serie richt zich op een groep tieners die met elkaar bevriend zijn en wonen in Bristol. Ze bezoeken allen dezelfde middelbare school. Bijna elke aflevering bevat een personage dat in het middelpunt staat. Dit betekent dat de hele aflevering wordt gefilmd vanuit zijn/haar oogpunt en het personage staat ook in het middelpunt van de verhaallijn in die aflevering. Er zijn ook afleveringen waarbij er geen specifieke personage in het middelpunt staat. Vaak zijn dit de laatste afleveringen van een seizoen.

Dit vind ik echt een heerlijke Britse platte serie, vol seks, drugs, drank en drum & bass. Het is grappig, maar soms ook verdrietig. Ik blijf geboeid door de personages!

Lees ook: Trailer Orange is the New Black seizoen 3

Sons of Anarchy

In de serie staan de clubleden centraal, in het bijzonder zowel het club- als het privéleven van Jax Teller, huidige vicepresident van de club en zoon van een van de oprichters. Naast dingen waar de club mee te maken krijgt, zien we ook het effect van de club op het stadje Charming en hoe de club het leven van de mensen in haar buurt beïnvloedt.

Fantastische serie over een motorclub in Amerika. Motorclubs vind ik sowieso erg boeiend, dus ik vond het een erg gave serie. Ik werd constant meegesleept in het verhaal en wilde het liefst alles achter elkaar af kijken. Jammer dat het laatste seizoen nog niet op Netflix staat.

Modern Family

Het verhaal draait rond drie gezinnen die samen één grote familie vormen. De vader is Jay Pritchett. Hij is gescheiden en is opnieuw getrouwd met de veel jongere Gloria Delgado. Zij is afkomstig uit Colombia en heeft al een zoon uit een vorig huwelijk: Manny. Uit zijn eerste huwelijk met Dede heeft Jay twee kinderen. De oudste van de twee is dochter Claire Dunphy, die getrouwd is met Phil Dunphy. Samen hebben ze drie kinderen: Haley, Alex, en Luke.

Mitchell is Jays enige zoon. Hij is homoseksueel en heeft een relatie met Cameron Tucker. Samen hebben ze een dochtertje geadopteerd: Lily. De serie geeft een hilarische kijk op het leven van deze drie gezinnen, hun onderlinge samenhang en vele herkenbare situaties uit het gewone dagelijkse leven.

Ook al zo’n heerlijke serie die makkelijk wegkijkt. Het is geen serie waar je moet blijven opletten, dus ik kon makkelijk lekker kleuren bijvoorbeeld. Ik herkende er vooral erg veel in en er werd op een leuke manier de spot gedreven met het leven van een ‘moderne familie’. Ik hou er van!

Ben jij ook zo dol op Netflix en welke series kijk jij het liefst? 

18 gedachten over “Laatst bekeken series op Netflix”

 1. Ik heb alle seizoenen van Dawson’s Creek op dvd. Gister is seizoen 9 begonnen van Flikken Maastricht. En de spanning blijft erin haha. Dus je hebt dan heel wat te kijken :p De rest ken ik niet.

  Beantwoorden
  • Oh echt? Ik heb eigenlijk geen idee hoeveel seizoenen er zijn, maar vond de 3 die op Netflix stonden al wel genoeg 😉

   De overige 3 zijn wat grover, maar zeker aanraders 🙂

   Beantwoorden
   • 6 seizoenen zijn er. De eerste 3 spelen vooral af op de middelbare school. De rest gaat over het leven na de middelbare school. Ik vond vooral seizoen 3 het mooist.

    Beantwoorden
    • 6 seizoenen… WOW! Hahaha ik heb het tot en met seizoen 3 gezien, maar het laatste seizoen kon me al niet echt meer boeien. Denk dat het ook komt doordat ik er geen jeugdherinneringen aan heb 🙂

     Beantwoorden
 2. Ik kijk samen met mijn man, we zijn begonnen met prison break en net klaar met breaking bad, dus op zoek naar iets nieuws haha. Modern family spreekt mij wel aan maar denk dat mijn man dat liever niet kijkt haha

  Beantwoorden
  • Nee ik zit helaas niet in het streamteam 🙂 The Killing staat hier ook nog op mijn lijstje 🙂 We zijn nu bijna klaar met Skins, dus dan gaan we een nieuwe serie aanzetten 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten