Bloggen is leuk. Althans, dat vind ik. Het is niet voor niets mijn grootste hobby. Maar soms wordt me wel eens gevraagd wat ik leuk vind aan bloggen. En het leek me leuk dit eens op een rijtje te zetten. Misschien twijfel je er wel over om te beginnen met bloggen en haalt dit lijstje je over de streep!

Ik kan er mijn ei in kwijt

Inmiddels blog ik alweer 15 jaar. Een bizar lange tijd, maar daardoor heb ik ook de beginfase van het bloggen leren kennen. Op dat moment schreef ik echt alles wat er in me op kwam. Ik deelde de blogs alleen met vrijwel niemand. Zat ik ergens mee? Dan schreef ik het in een blog. Inmiddels doe ik dat nog steeds, maar wel in iets mindere mate. Mijn blog is te lezen voor iedereen, dus ik let wel meer op wat ik schrijf. Maar nog steeds durf ik heel persoonlijk te zijn. Bijvoorbeeld over hoe mijn lichaam eruit ziet na de zwangerschap. Op die manier kan ik mijn ei erin kwijt, dat werkt soms een beetje therapeutisch.

Het technische gedeelte

Bloggen is voor mij meer dan alleen maar stukjes schrijven. Ik vind het leuk aan mijn website te sleutelen, het te verbeteren waar het kan en om alles zelf te doen. Ik vraag vrijwel nooit hulp aan andere mensen als het op mijn blog aan komt. Nu is niet alleen het website gedeelte technisch, maar vind ik het ook leuk om me bezig te houden met SEO en me aan de nieuwste richtlijnen te houden en hier dus ook oude blogs zoveel mogelijk aan aan te passen. Dit is wel iets waar een deel van de bloggers echt een hekel aan heeft. Maar ik vind het heerlijk om te doen.

Mezelf steeds weer dingen leren

Dit is eigenlijk een aanvulling op het technische gedeelte. Ik weet namelijk ook niet alles. Soms hoor ik een term en dan heb ik geen flauw idee wat er bedoeld wordt. Maar dan zoek ik het uit en leer ik het mezelf aan. Twee jaar geleden had ik nog geen idee van SEO. Had ik nog nooit van Google Search Console gehoord en wist ik niets over responsive layouts. Inmiddels is dat wel anders. Ik vind het leuk te leren hoe alles werkt en dit dan ook toe te passen. Uiteindelijk leer ik het mijn klanten dan ook weer.

Het leren kennen van andere bloggers

Blogger zijn, kan soms best een beetje eenzaam zijn. Al denk ik dat het verse moederschap op zich er al voor zorgt dat contacten onderhouden best lastig is. Ik heb in mijn blogger tijdperk erg veel leuke meiden (en mannen) leren kennen. Zo heb ik bijvoorbeeld de bruiloft van Saskia en Jennifer mogen fotograferen een aantal jaar geleden. Zij zijn bij mij terecht gekomen door het bloggen. Ook Marije heb ik door het bloggen leren kennen en is inmiddels echt een hele goede vriendin geworden. Maar tijdens diverse bloggers events leer ik nu ook steeds weer nieuwe meiden kennen. En via social media (en Whatsapp) is het ook makkelijk om contact te houden. Het is leuk om met elkaar te sparren over samenwerkingen en nieuwe rubrieken op de blogs. Echt eenzaam is het dus allemaal niet!

De kansen die ik krijg van bedrijven

Het blijft bijzonder dat ik door bedrijven word benaderd om samen te werken. Dat bedrijven spullen willen toesturen zodat ik erover kan schrijven, dat er soms een leuk bedrag betaald wordt voor een blog waar het bedrijf in genoemd wordt. En dat ik word uitgenodigd voor allerlei leuke events of zelfs een weekend weg. Ik voel me vreselijk vereerd bij zulke aanvragen en vind het nog niet altijd even makkelijk om hier mee om te gaan. Ik wil niet hebberig overkomen, want zo steek ik absoluut niet in elkaar. Maar het maakt het bloggen wel nog leuker dan het al is.

Ik kan dingen makkelijk terugvinden

Het voordeel van het schrijven op mijn blog, is dat ik ook dingen kan terugvinden. Ik heb het er met vriendinnen wel eens over welke fases we doorgaan met de kinderen. En ik zoek dan heel eenvoudig op welke leeftijd Luuk ging staan bijvoorbeeld. Ik dacht dat Maik sneller was in zijn ontwikkeling, maar nu ik het op zocht, bleek toch dat ze gelijk op gaan. Dat is handig, want ik kan het overal opzoeken, onderweg en thuis. Het is een kwestie van zoeken op mijn eigen blog en er komen niet allerlei boeken (die ik helaas toch niet zo goed bij houd) aan te pas. Eigenlijk is mijn blog een soort naslagwerk van mijn leven en dat vind ik zo leuk!

Blog jij ook? En wat vind jij leuk aan bloggen?

Foto bloem met laptop komt van Shutterstock.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Zo goedkoop mogelijk cadeaus voor de feestdagen kopen
Next Nog maar een paar weken: van baby naar dreumes

1 thought on “Wat ik leuk vind aan bloggen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Baby ritme met 6 maanden

9 oktober 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten