Sinds ik heel veel afgevallen ben, heb ik een andere kledingstijl dan hiervoor. Dat is ook niet zo gek natuurlijk, want er is in reguliere maten over het algemeen veel meer leuke kleding te koop, dan in grote kledingmaten. Iets wat ik nu veel vaker draag, zijn jurken. Voorheen deed ik dit ook wel, maar wel met een legging eronder, want echt niet dat iemand mij in blote benen voorbij zou zien lopen. Inmiddels is dat wel anders, korte jurkjes, half lange jurken, maxi jurken. Je vindt ze allemaal in mijn kledingkast terug.

Jurken voor de zomer

Mijn jurkenliefde is niet echt seizoensgebonden. In de zomer draag ik wel de vrolijk gekleurde varianten, die over het algemeen wat wijder vallen. En geef ik de voorkeur aan een korte jurk, of juist een maxidress. Aan printjes in elk geval geen gebrek in mijn zomergarderobe. Want wat zijn er toffe jurken te vinden de laatste jaren. Ik combineer de jurken graag met leuke slippers, sandalen of een stel stoere sneakers. Vooral als ik naar mijn werk ga, draag ik liever gympen, om te voorkomen dat er met fietsjes of speelgoed over mijn voeten heen gereden wordt.

Jurken voor de winter

Toch draag ik ook in de winter graag jurken. In combinatie met een legging, (dikke) panty of maillot. Stoere, maar ook nette jurken kun je in mijn wintergarderobe terugvinden. Vaak in wat donkere kleuren of aardetinten. Tijdens echt koude winterdagen, combineer ik de jurk met een vest. En een paar warme lange laarzen eronder. Persoonlijk vind ik het dragen van een jurk in de winter extra fijn, omdat ik dan makkelijk meerdere lagen aan kan trekken, zonder dat het er vreemd uit ziet. Bijvoorbeeld een thermolegging en een simpele top of t-shirt onder de jurk. Want veel afvallen zorgt er helaas wel voor, dat ik vrij snel koud heb.

Jurken van Esprit

Mijn favoriete winkel om jurken te kopen is toch wel Esprit. Natuurlijk slaag ik ook bij andere winkels. Maar de pasvorm is vaak goed bij deze mooie Esprit jurken. Er is veel keuze en je kunt er terecht voor kleine en grote maten. Daarnaast kon ik tijdens mijn zwangerschappen ook terecht voor leuke positiekleding. Je kunt er allerlei fijne basics vinden. En broeken zonder buikband, want die buikbanden vond ik zelf nooit heel prettig. En voor de borstvoeding gevende moeders is er ook gedacht aan leuke voedingskleding die er toch hip en stijlvol uitziet.

Fijne basis

Je merkt het al, jurken zijn de laatste jaren niet meer weg te denken uit mijn kledingkast. Wat ik er zo fijn aan vind, is dat de basis al gelegd is bij het kiezen van mijn outfit. In de zomer trek ik een jurk aan, slippers eronder en ik ben klaar. Geen moeilijke keuzes over of de outfit wel bij elkaar matcht. Maar gewoon makkelijk. Hoe is dat met jou? Draag jij graag jurken?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Wintersport met kinderen: dit zijn de meest kindvriendelijke skigebieden
Next Populaire kijksporten voor thuis op de bank

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Sterrenbeelden Zoekboek met Maik’s naam

14 december 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten