Afgelopen week haalden we onze nieuwe vriend op, een hondenvriend. Sjef de Jack Russel. En Luuk was helemaal door het dolle heen. De afgelopen twee weken duurden te lang voor hem. Dat was de tijd dat hij moest wachten, vanaf het moment dat we hem vertelden dat we een hondje zouden krijgen. 

Het lange wachten viel niet mee voor Luuk. Ik heb hem regelmatig uitgelegd dat Sjef nog te klein was om al opgehaald te worden en dat Sjef nog melk moest drinken bij zijn mama. Net als Maik een tijdje melk bij mij gedronken heeft. En om het duidelijker te maken, tekende ik een hondenpootjes met vakjes in mijn bullet journal. Elk vakje stond voor een nachtje slapen. En iedere ochtend gingen we samen het vakje inkleuren om af te tellen.

De nieuwigheid is er nu wel een beetje vanaf. Luuk leert steeds beter om Sjef wat vaker met rust te laten, als hij ligt te slapen of aan het eten is. En leert steeds beter om te gaan met het puppygedrag waarbij Sjef ineens aan Luuk’s broekspijp hangt. Hij vindt Sjef met grote regelmatig erg vervelend. Wat ook mag, puppy’s zijn erg schattig, maar hebben wel hele scherpe tanden en nagels. Maar bovenal is hij heel erg dol op Sjef. Aan iedereen op straat vertelt hij dat we Sjef hebben. Als we visite hebben, vertelt hij dat ze Sjef maar even met rust moeten laten en hij gaat graag met hem spelen met een touw of een bal.

Joost en ik zijn zelf opgegroeid met een hond thuis. En hebben hier veel goede herinneringen aan. Natuurlijk hopen we dat onze jongens het ook erg leuk gaan vinden en een goede band met Sjef zullen krijgen. Maar ik verwacht bijna niet anders. Dat komt vast en zeker goed!


Dit is foto 33 van het Living Arrows project dit jaar. Wil je er meer over lezen? Dat kan hier!

Doe je ook mee met het delen van een foto van je kind(eren) 1 keer per week, 52 weken weken lang? Post een foto op social media met de hashtag #LivingArrowsNL en ik kom de foto zeker bekijken!

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Over de grens
Next Gezinsuitbreiding

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Meerlingweekend in Center Parcs De Limburgse Peel

14 oktober 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten