Living Arrows 31/52: Helpen met ramen zemen • MamaKletst
Baby & Kind Persoonlijk

Living Arrows 31/52: Helpen met ramen zemen

Het is soms een beetje behelpen met een regenachtige zomervakantie en een moeder met puppy nesteldrang. Het halve huis wordt overhoop gehaald om daarna weer opgeruimd te worden, er worden veel spullen weggegooid en ook wordt er dagelijks een grote schoonmaak gehouden. Luuk vindt het allemaal wel prima, zolang hij maar kan helpen, met ramen zemen bijvoorbeeld.

Echt een schoonmaakdiva ben ik niet, de jongens zien mij in elk geval niet regelmatig een grote schoonmaak houden en daarom moest ik dan ook erg lachen toen Luuk van de week aan me vroeg of ik iets had laten vallen, toen ik de keuken op mijn knieën aan het dweilen was. Geef hem ook eens ongelijk.

9 van de 10 keer loopt hij me met dit soort dingen vooral in de weg, dus als ik al iets uitgebreid ga stofzuigen en dweilen, gebeurt dat vooral als hij op de peuterspeelzaal is, dus vaak ziet hij het niet gebeuren. Wel wil hij overal mee helpen. Een doekje over de tafel halen, extra nat natuurlijk, waardoor ik het even later nog eens kan schoonmaken. De televisie afstoffen (en hem stiekem aan zetten, om Brandweerman Sam te kunnen kijken!) en zoals afgelopen week ook de ramen zemen.

Hij vond het niet leuk om van binnen uit toe te kijken hoe ik met de ramen bezig was, dus kwam hij op de gallerij spelen. En om ervoor te zorgen dat hij bij me in de buurt zou blijven, gaf ik hem een doekje en de opdracht om de houten platen onder de ramen schoon te maken. Hij nam zijn opdracht uiterst serieus en stak zijn tong uit, zo gedreven was hij erin.

Als ik even niet oplette, had hij de natte spons alweer op het raam gedrukt, waardoor ik alsnog langer bezig was, omdat dat raam opnieuw gezeemd moest worden, maar gezellig was het wel. Hij moest in elk geval gieren van het lachen toen ik van het krukje afsprong omdat er een spin over mijn hand liep. Ach ja, van je kind moet je het hebben… 😉


Dit is foto 31 van het Living Arrows project dit jaar. Wil je er meer over lezen? Dat kan hier!

Doe je ook mee met het delen van een foto van je kind(eren) 1 keer per week, 52 weken weken lang? Post een foto op social media met de hashtag #LivingArrowsNL en ik kom de foto zeker bekijken!

Artikelen kunnen affiliate links bevatten. Als je hierop klikt en je koopt iets in de betreffende webshop, krijg ik hier een klein percentage van en het kost jou niets extra's. Wil je hier meer informatie over? Lees dan de disclaimer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Scroll Up