Dol op de winter ben ik nooit geweest. Als kind vond ik sneeuw geloof ik wel leuk. Maar ik herinner me ook vooral het voorzichtige fietsen in het donker met gladheid ’s morgens vroeg om naar school te gaan. Dat vond ik helemaal niks aan. Maar toen er afgelopen week een laagje sneeuw viel in ons kleine landje vond ik dat we eraan moesten geloven. Luuk moest kennismaken met de sneeuw en daar wilde ik uiteraard foto’s van maken. 

SneeuwLuuk

Joost was toevallig vrij en dus besloten we met zijn drietjes door het park achter de flat te gaan wandelen. Met zijn drieën wandelen we eigenlijk nooit. Op de een of andere manier komt dat er nooit van. Dus het was extra genieten zo.

Luuk kletste maar aan in de kinderwagen. En toen we door het park onder de bomen doorliepen vielen er al dikke druppels uit. Het begon flink te dooien en de meeste sneeuw was al weg. Gelukkig vonden we toch nog een groot stuk op het gras waar het nog wel wit was.

We hadden Luuk thuis in een warm skipak gehezen en een muts opgezet. Hij zou het dus niet koud krijgen. Ik zocht een plekje uit en liet hem zitten in de sneeuw. Dat vond hij maar wat vreemd. Hij begon gelijk aan de sneeuw te voelen en toen hij doorhad dat het koud spul was begon hij te huilen. Luuk’s eerste ervaring met sneeuw was dus niet echt een succes.

sneeuwenpapa

Gelukkig was papa mee en die kreeg Luuk al snel weer aan het lachen. Terwijl hij met Luuk begon rond te zwieren gierde de kleine man het uit van het lachen. Geweldig ook om zo’n foto te hebben. Luuk is best een mama’s kindje, maar lekker keten met papa vindt hij prachtig!

De sneeuw was geen succes. Voor ons alle drie niet trouwens. Doe ons het voorjaar maar. We kunnen niet wachten tot de eerste bloemetjes zichtbaar worden en de temperatuur een stuk omhoog gaat. En Luuk is natuurlijk niet voor niets op de tweede dag van de lente geboren!

Ben jij een wintermens?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous TAG: This or That – Mommy style
Next Budget challenge – Doe een week met € 100,00

1 thought on “Luuk in de sneeuw

  1. Wat een leuke foto, keten met papa is natuurlijk hartstikke leuk!
    Ik snap Luuk wel hoor, sneeuw is ook koud en nat! brrr
    Maar hij wordt ouder en dan zal hij de lol van sneeuw wel inzien. Ik voorzie een sneeuwballen gevecht met papa!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #131: Luuk’s verjaardagsfeestje

21 maart 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten