Het slaapmomentje van Luuk iedere middag was me heilig. Echt een moment om even tot rust te komen en eindelijk wat dingen gedaan te krijgen. Het was een momentje om allebei op te laden. Soms duurde het maar een uurtje en als het meezat duurde het 2 uur of langer. Tijdens de zwangerschap maakte ik er vaak gebruik van door zelf ook op bed te gaan liggen in de middag. Soms sliep ik wel en soms niet, maar ik kon in elk geval dat pijnlijke lijf even rust gunnen. Totdat ineens bleek dat Luuk geen middagslaapje meer wilde doen, vlak voor de bevalling wilde hij echt niet meer. Tja, wat dan?

Meeslapen als kraamvrouw

Vanaf de kraamweek weigerde Luuk echt om te slapen ’s middags. Zo vreselijk jammer. Want ik kreeg van alle kanten het advies om mee te slapen met jongens ’s middags. Maar ja, Luuk wilde het echt niet meer. Klaarwakker lag hij in zijn bed, te zingen, herrie te maken, hij kwam steeds uit bed en wilde er niet meer in. Dwingen wilde ik ook niet, want daar kregen we alleen maar strijd van.

Langer slapen in de nacht

Het niet slapen in de middag bleek ook al snel voordelen te hebben. Luuk kwam steeds lastig in slaap ’s avonds. Het was niet uitzonderlijk dat we twee uur bezig met het naar bed brengen van Luuk. Dag avond! Nu hij geen middagslaapje meer doet, is hij binnen no time vertrokken ’s avonds. En hij is niet iedere ochtend meer om 6 uur wakker. Met grote regelmaat nog wel hoor, maar steeds vaker pluk ik hem rond half 8 uit bed (vooral in het weekend). In plaats van een rustmoment in de middag, zijn onze avonden dus langer geworden en dat is ook wel heel erg veel waard.

Een nieuwe fase

Het is weer een nieuwe fase in Luuk’s jonge leven. 2,5 jaar genoten we van middagslaapjes, maar die tijd is nu echt geweest. Het is wel heel fijn om gewoon de deur uit te kunnen en geen rekening te hoeven houden met een middagslaapje. We kunnen bijvoorbeeld ook rond een uur of 13:00 de deur uitgaan om boodschappen te doen. Het liefste wel zelfs, want aan het eind van de middag begint de vermoeidheid toe te slaan en is die grote kleine peuter van ons niet altijd de vrolijkste meer. En gelukkig kan ik Maik nog regelmatig voor een dutje wegleggen, wat weer zorgt voor 1 op 1 tijd samen met Luuk. Wat immers ook heel belangrijk is!

Wanneer stopte jouw peuter met het middagslaapje?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Living Arrows 2/52
Next Nieuwe bioscoopfilm Lion + win bioscoopkaartjes!

3 thoughts on “Luuk doet geen middagslaapje meer

  1. Hoop dat ons kleintje straks goede slaper is, want ik ben wel toe aan een paar goede nachten, haha. Middag dutjes maken me zelf zo suf, waardoor ik ’s avonds ook moeilijker in slaap val.

  2. Mijn dochtertje zit op het randje van stoppen met slapen tussen de middag. De ene keer wel andere keer niet. Meestal ook maar voor een half uurtje als ze wel wil slapen. Ben benieuwd hoe het straks allemaal gaat. Wel lekker voor jou dat je weer even een op een tijd hebt met Luuk! Lekker van genieten?

  3. Echt tot vlak voor ze naar de basisschool ging. Als ik heel eerlijk ben was het wel rond 3,5 jaar aan het ‘rommelen’ maar legde ik haar gewoon nog op bed. Ik was ervan overtuigd dat ze de rust nodig had. Dan maar een beetje hangen in bed. Al viel ze 9 van de 10 keer inderdaad in slaap. Ik weet dat het per kind verschilt. Ik merkte dat toen Mila naar de kleuterschool (euh…groep 0/1) ging ze echt stuk was ’s middags. Dat voorvoelde ik al, dus de eerste week hebben we halve dagen gedaan. Toen was er een week schoolvakantie en daarna begonnen met hele dagen school (gewoon 5 dagen bedoel ik). Op de woensdagmiddag laadde ze weer op. Maar de eerste paar maanden heb ik het rustig aan gedaan met de middagen. Maar ik ben lekker off topic aan het ‘rebbelen’ merk ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Goedkoopste zorgverzekering; Hoe vind je die voor jouw situatie?

14 november 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten