Het is alweer tijd voor de laatste update over Luuk voor zijn verjaardag. Hij is vandaag 22 maanden oud en ik praat je bij over zijn ontwikkelingen. Over twee maanden wordt hij alweer twee jaar oud. Het lijkt nog zo ver weg, maar stiekem ben ik al begonnen met de eerste voorbereidingen voor zijn verjaardag. 

Ontwikkelingen

Lengte & Gewicht

Het duurt nog even tot we weer naar het consultatiebureau mogen, maar ik heb het idee dat Luuk weer een groeispurtje heeft. Hij is een kledingmaat gegroeid en voor mijn gevoel wordt hij ook wat zwaarder. Ik kan hem echt niet lang meer op mijn arm houden. Dat vindt hij niet altijd even leuk, want opgetild worden is vaak nog wel heel erg fijn. Wat zijn exacte lengte en gewicht is durf ik niet te zeggen. Hij wil nog niet voor de meetsticker op zijn deur staan en ik heb hem onlangs ook niet gewogen, maar ik verwacht dat hij iets meer dan 12 kilo is momenteel.

handschoenen-dreumes

Rennen

Als je heel goed kunt lopen is het natuurlijk ook leuk om te rennen. Dit doet hij dan ook vaak. Vooral in huis en samen met de gastkinderen. Of hij rent achter de poes aan, die dit overigens minder leuk vindt. Hij valt niet vaak, dus dat scheelt.

Dramaking

Dramatisch huilen kan Luuk inmiddels als de beste. Hij huilt nooit zomaar, zo hadden we vlak voor de kerst door zijn vele huilen al snel door dat er iets mis was. Hij bleek een oorontsteking te hebben. Verder trekt hij een enorme pruillip als hij zijn zin niet krijgt of gooit zichzelf dramatisch op de grond. Ja de peuterpuberteit laat zich inmiddels echt zien en dat is niet altijd even leuk. Hij kan zich enorm aanstellen als we aan het winkelen zijn, hij is bijna twee en zegt dus vrijwel altijd nee. En hij kan ook al echte tranen uit zijn ogen persen als hij nep aan het huilen is. Ach, vaak kan ik wel om zijn gedrag lachen. Het is een fase, maar ik ben er inmiddels achter dat deze fase erg lang duurt haha.

luuk-lachen

Praten

Luuk kletst de hele dag de oren van ons hoofd. Hij zegt alles na. Ik kan niet eens opnoemen welke woorden hij allemaal zegt, zoveel zijn het er. Zijn favorieten zijn wel: auto, aap, mauw (poes), bloem, bal, peen (speen), oma, opa, papa, mama, maken, trinken (drinken), eten, koek, water, bal, tiets (fiets), poep, bah, hallo, hai, dag, doeidoei, aan, uit, bij en zo kan ik nog wel even doorgaan. “Dag mama” zegt hij standaard als ik even wegga en hij met papa thuisblijft. En zo begint hij steeds vaker met twee woorden te spreken. Over zijn spraak maak ik me dus absoluut geen zorgen. Hij kan heel goed duidelijk maken wat hij wel en wat hij niet wil. En dagelijks zegt hij nieuwe woorden. Soms begint hij zelfs al hele grappige uitspraken te doen. Joost zei vorige week dat hij nog maar even door moest eten en toen zei hij heel wijs: “Oke!” en nam een hap. Ik moet niet vergeten zulke dingen op te schrijven, je vergeet het voor je er erg in hebt.

Groot bed

Vorige week schreef ik nog dat we twijfelden over de overgang naar een peuterbed. En inmiddels heeft Luuk er al drie nachten in geslapen. Via Marktplaats kocht ik een heel mooi steigerhouten bed in de kleuren wit, blauw en grijs. En Luuk is apetrots op zijn bed. Hoewel hij best klein is in zo’n groot bed, is hij tegelijkertijd ook zo groot en wijs. De eerste nacht sliep hij gelijk door. De tweede niet, maar toen ging het inslapen ook al wat moeizamer. Als we maar even bij hem blijven zitten als hij gaat slapen, dan gaat het wel. Anders blijft hij eruit klimmen. Ik heb wel even een traantje gelaten toen ik hem zo zag zitten in zijn grote bed. Hij wordt echt heel groot nu!

dreumes-verkleedkleren

Maten

Luiers

Net als de voorgaande maanden draagt Luuk nog luiers maat 5+. Deze zijn nog steeds groot genoeg voor overdag en ‘s nachts. Ik verwacht dus niet dat dit over twee maanden anders zal zijn.

Kleding

Zoals ik eerder al zei heeft Luuk een groeispurt gehad, hij draagt kleding in maat 92. Vooral de broeken zitten goed in die maat. In de shirtjes mag hij nog een beetje groeien, maar dat is wel lekker dat het niet zo strak zit. Ik heb in elk geval een goed excuus om lekker te shoppen voor kleren in maat 92.

Eten & Drinken

Drinken doet Luuk als de beste. Meestal melk en water. Maar zo heel af en toe geven we hem wel eens een pakje appelsap. Vooral tijdens de feestdagen of een dagje uit. Het moet immers wel speciaal blijven. Dit vindt hij erg lekker. Maar het liefste drinkt hij nog altijd water om dan te “pjoosten” met papa en mama.

Het eten gaat de ene dag heel goed, maar de andere dag niet. Er is nog steeds niet veel dat hij niet lust. Aardappeltjes en een hamburger is wel zijn favoriet. In combinatie met snoeptomaatjes en wat feta. Fruit en koek gaat er in elk geval altijd in. Dus hij hongert gelukkig niet uit haha.

dreumes-gourmetten

Tandjes

Ik blijf steeds maar denken dat zijn vier achterste kiezen door beginnen te komen. Maar er is nog niets te zien. Hij kwijlt, hij propt zijn hand regelmatig in zijn mond en soms lijken zijn luiers echt op kiezen-luiers. Maar helaas. Ze zijn er nog niet. Ik ben zo blij als we dat hele tanden krijgen achter de rug hebben. Het is zo zielig dat Luuk er zoveel last van heeft iedere keer. En je kunt maar zo weinig doen om hem te helpen helaas. Ik heb alle mogelijke middeltjes al geprobeerd, maar tevergeefs. Ik blijf gewoon hopen dat ze nu echt bijna door zijn.

Tja, 22 maanden is de kleine man alweer. Ik blijf het zeggen, het gaat veel te snel. Al heeft deze leeftijd wel heel veel leuke kanten. Het kletsen is zo gezellig en het is heel fijn om samen met Luuk iets leuks te doen. Hij doet alles met zoveel plezier. En vindt alles zo interessant dat ik de wereld zelf ook weer op een hele andere manier bekijk. Op naar de twee laatste maanden van zijn tweede levensjaar!

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Happy Horse knuffels
Next Happy list #1

4 thoughts on “Luuk is 22 maanden

  1. Grappig om te lezen, Fenna is bijna 20 maanden en ook echt een dramaqueen op dit moment, verschrikkelijk! En Jamie is al 3,5 en zit nog in maat 92 qua broeken. Wat een verschil hè!

  2. Lekker pjoosten met papa en mama, haha. Tandjes en peuterpuberteit lijken me ook best heftig, maar het is ook wel weer fantastisch om te zien dat hij zich zo goed aan het ontwikkelen is!

  3. Leuk om te lezen! Heerlijk dat hij zoveel kletst (al word je er misschien soms ook horendol van, haha). Daar kijk ik echt naar uit met mijn 13maander; het praten. Grappig dat je hem op 12kg schat, die van mij is 13kg en inderdaad niet meer te tillen! Zal helaas nog wel even moeten. Hopelijk hebben jullie alle tanden en kiezenellende snel achter de rug!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Mama valt af – De eerste week sporten

8 mei 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten