Hieperdepiep, hoera! Vandaag is het feest, want Luuk is jarig. Hij is 3 jaar geworden. En oh wat heeft hij lang naar deze dag uitgekeken. Stiekem denkt hij dat hij afgelopen zaterdag echt jarig was, omdat we het toen vierden met familie, maar ook vandaag maken we er natuurlijk een leuke en bijzondere dag van. 

Als de dag van gisteren…

Het voelt soms als de dag van gisteren dat Luuk geboren werd. Na een pittige bevalling, had hij direct een hele goede start en ik voelde me ook al snel beter na alle zwangerschapsellende die ik had doorgemaakt. En toch verlang ik soms nog wel eens terug naar de tijd dat Luuk niet van ’s morgens vroeg tot ergens begin van de avond continue zijn kwebbel open heeft staan en de meest gekke uitspraken doet. Maar tegelijkertijd is het ook wel weer heel erg gezellig.

De afgelopen 2 jaar heb ik op Luuk’s verjaardag steeds met hele gemengde gevoelens teruggekeken op de bevalling. Dagenlang van te voren had ik al buikpijn en zag ik erg op tegen het herbeleven van alles. Ik kan niet zeggen dat ik het nu niet opnieuw beleef allemaal, maar de scherpe randjes zijn eraf. Dat heeft vast te maken met de bevalling van Maik die vele malen beter verliep.

Hieperdepiep hoera!

Afgelopen vrijdag mocht Luuk al op de peuterspeelzaal trakteren, want gisteren was zijn vaste juf op cursus. Het is dus stiekem al een aantal dagen feest voor Luuk. Want zaterdag vierden we het voor familie. Luuk is enorm verwend met mooie cadeau’s en heeft enorm genoten van de visite. Hij speelde flink met zijn oom en tantes en ging moe maar voldaan veel te laat zijn bed in. Precies zoals dat hoort op een verjaardagsfeestje.

Vandaag heeft Joost vrij genomen van zijn werk en gaan we met zijn viertjes naar de dierentuin. Ook hebben we nog twee cadeautjes voor Luuk liggen en vanavond eten we pannenkoeken. Gezellig een dagje met zijn vieren. Luuk kijkt er enorm naar uit en wij natuurlijk ook.

Wij gaan in elk geval erg genieten nog het komende jaar dat Luuk nog niet naar school gaat. Nog een jaartje peuteren en dan wordt onze kleine vent pas echt groot. Terwijl we hem het afgelopen jaar al zo hebben zien groeien in alles (behalve in de lengte haha). Luuk kan stiekem niet wachten tot hij vier jaar is. Maar wij zijn blij dat dit nog 365 duurt. De tijd gaat immers al snel genoeg!

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Koeka voetenzak voor een warme wandeling
Next Bespaartips voor je gezin

6 thoughts on “Luuk is 3 jaar

  1. Een hele leeftijd alweer: van harte gefeliciteerd met Luuk! En de cijferballon is super leuk, die heb ik hier ook klaar liggen voor 29 maart als Tara 2 wordt! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

De loedermoeder tag

2 augustus 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten